היי, קוראים לי נתנאל ששון אני רוצה ללמוד חשמל, ובסופו של דבר להיות חשמלאי מוסמך! ורציתי לשאול אתכם אם מגיע לי המלגה, מה הקריטריונים למלגה ? ואם מגיע לי אז כמה? אשמח לקבל תשובה! תודה.
נ
נועה סטרוז
הנחה ללימודי חשמלאי מוסמך
שלום נתנאל,
קורס חשמלאי מוסמך הוא קורס יחסית ארוך בהשוואה לקורסים אחרים מהעולם שלו. מדובר במסלול שנע בין שנה וחצי לשנתיים, כתלות במוסד הלימודים שמציע אותו ובמספר ימי הלימוד שהם מציעים בשבוע כשבסיום הלימודים יש להמשיך להסמכה של כ-3 שנים עם חשמלאי מוסמך או איש מקצוע מוסמך מתחום החשמל.
בגלל שמדובר במסלול ארוך לא קיימות מלגות חיצוניות עבורו ולכן האפשרות היחידה היא מלגה פנימית מטעם מוסד הלימודים בו תבחר ללמוד.
חשוב לציין כי מלגות פנימיות נעות ברוב המקרים בין 500-1500 ש"ח כאשר מדובר בקורס שעלותו נעה סביב 14,000 ש"ח כולל דמי רישום ומע"מ.
במידה ולא מצאת מוסד לימודים שיכול להציע לך הנחה תוכל לפנות ללשכת התעסוקה לבדוק לגבי הכשרות יום. הכשרות יום הן הכשרות שמתבצעות לתקופה מקוצרת, כל יום, מהבוקר עד אחר הצהריים כך שזה מונע ממך לעבוד למשך כל תקופת הלימודים. אם זה מתאים לך יכול להיות שהלשכה באזור המגורים שלך תוכל למצוא לך קורס מתאים.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך במציאת מוסד הלימודים המתאים ביותר עבורך - שיוכל לסייע לך מבחינה כלכלית.