בעיה כספית
יש לי בעיה כספית ולא יכולה לשלם שכר לימוד
נ
נועה סטרוז
מלגות למימון הלימודים
שלום מארי,
לפני הכל חשוב לי לציין כי בשלב זה של השנה לא קל למצוא מלגות חיצוניות. רוב המלגות נסגרות לפני ששנת הלימודים תחילה ולכן לקראת שנת הלימודים הבאה אני ממליצה לך להתחיל לחפש מלגות החל מחודש ינואר ולא לחכות לרגע האחרון.
בשלב זבו את נמצאת כרגע הדרך הטובה ביותר היא פנייה למוסד הלימודים בו את נמצאת לקבלת מידע על מלגות פנימיות שיוכלו להתאים עבורך או פנייה לעירייה/מועצה מקומית לקבלת סיוע.
במידה ואלו לא יתאימו עבורך תוכלי לפנות לקישור שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו ניתן לחפש מלגות לפי קריטריונים ספציפיים.
בעקרון, יש המון מוסדות וגופים המציעים מלגות ייעודיות ללימודי תואר ראשון, ביניהן מלגות התנדבות כמו פר"ח או סחל"ב, מלגות לחיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי מלא, מלגות קיום או סיוע כלכלי, מלגות פריפריה לסטודנטים שגרים או לומדים בפריפריה או בירושלים ועוד. כל המלגות הללו ומגוון מלגות נוספות במאגר המלות הענק שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה שם תוכלי לחפש מלגות לפי נושאים או קריטריונים ספציפיים.
עם זאת, חשוב לציין כי שנת הלימודים כבר החלה וחלק מאוד גדול מהמלגות שציינתי כבר נסגרו כך שמקביל אני ממליצה לך לפנות גם למוסד הלימודים בו את לומדת כדי לברר על מלגות פנימיות מטעמם שיוכלו להתאים עבורך ולקראת שנת הלימודים הבאה אני ממליצה לך בחום להתחיל ולחפש מלגות בינואר או פברואר לכל המאוחר ולא לחכות ששנת הלימודים תתחיל - חבל על כל האפשרויות שפספסת.
בקשת מלגה ללימודים שנה א
בקשת מלגה ללימודים תואר ראשון מדעי הרוח
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי תואר ראשון במדעי הרוח
שלום אסראא,
בשלב זה של השנה הייתי ממליצה לך להימנע מצמצום מלגות לפי קריטריונים כמו זה שציינת. נכון לעכשיו רוב המלגות החיצוניות כבר נסגרו ולכן כל מלגה שיכולה להתאים לך גם אם אינה קשורה למסלול הלימודים שלך היא טובה.
יש מגוון מלגות הפונות לסטודנטים במסלולי הלימוד השונים - מלגות מחייה וקיום, מלגות התנדבות כמו פר"ח או סחלב, מלגות לחיילים משוחררים או בוגרי שירות לאומי מלא ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכלי לחפש מלגות לפי קריטריונים שונים באמצעות לשונית החיפוש ובמקביל אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו את לומדת לקבלת מידע על מלגות פנימיות שיוכלו להתאים עבורך.