אני גרושה בת 36 פלוס שתי בנות, אני רוצה ללמוד תואר ראשון עבודה סוציאלית, השאלה שלי האם יש מלגות לאימהות חד הוריות והאם המלגה תלויה בהכנסת מינימום כשכירה/ עצמאית? שאלה נוספת היא האם יש אפשרות להגשת בקשה למלגה גם ממלגות שלאו דווקא מיועדות לאימהות חד הוריות אלא לסטודנטים באופן כללי. האם ניתן להגיש בקשה למספר מלגות או שיש מינימום מסוים?
נ
נועה סטרוז
מלגה לאמא חד הורית ושילוב בין מלגות
שלום ענבל,
קיימים מספר גופים ברחבי הארץ המציעים מלגו ייעודיות לאמהות חד הוריות, ביניהם: תכנית מפנה, מלגות נעמת, מלגות התמ"ת, תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות שציינתי ומספר מלגות נוספות שיכולות להתאים עבורך.
למיטב ידיעתי רוב המלגות (אם לא כולן), אינן תלויות בהכנסה מסוימת אלא תלויות בפרמטרים אחרים כמו מספר ילדים והגילאים שלהם.
אם את מעוניינת תוכלי להגיש כמה מלגות שתרצי במקביל אך לא כל המלגות יכולות להתנגש אחת עם השניה כך שאם תצאי זכאית לשתי מלגות ואחת מהן לא יכולה להתנגש עם מלגות נוספות תצטרכי לבחור רק אחת מהן. כדי לברר האם מלגה ספציפית יכולה להתנגש עם מלגות אחרות יהיה עלייך לבדוק ישירות מול הגוף המציע את המלגה.