שלום, אני מתחילה מכינה במרץ הקרוב (2017) ואת הלימודים באוניברסיטה באוקטובר שאחריו (אוק' 2017). רציתי לדעת אם אפשר להגיש בקשות למלגות כבר מעכשיו ואם כן אז לאיזה? (האם אפשר כבר עכשיו לכל המלגות שרלוונטיות אליי למרות שיש שנה עד שהלימודים עצמם מתחילים?) ואני רוצה גם מלגה למכינה עצמה - יש יצור כזה? תודה וסליחה על החפירה :)
ג
גבור גבור
מלגה
אני רוצה עזרה
נ
נועה סטרוז
איך נוכל עזור לך?
שלום גבור,
נשמח לעזור לך במציאת מלגה מתאימה אך ההודעה שלך ריקה לחלוטין מתכון - לא ברור במה אתה צריך עזרה, מה אתה מתחיל ללמוד והיכן ולכן קשה מאוד לצמצם עבורך את האפשרויות.
נשמח מאוד אם תפנה אלינו בשנית עם מידע נוסף. תוכל לפנות אלינו באמצעות הפורום או, אם ברצונך שיועץ מטעמנו יחזור אלייך תוכל להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
מלגות ללימודי מכינה ולימודי תואר בעוד שנה
שלום מעיין,
למיטב ידיעתי לא קיימות מלגות שניתן להגיש אליהן מועמדות מעל שנה לפני תחילת הלימודים אך כן קיימות מלגות כמו מלגת מפעל הפיס או משרד החינוך שההרשמה אליהן נסגרת כבר בחורף (סוף דצמבר או ינואר) כך שיש להישאר מעודכנים בתאריכי הגשת המועמדות לכל מלגה ולכן צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכלי לחפש מלגות לפי קריטריונים ובבוא העת תהיה לך רשימה של מלגות שמתאימות עבורך ותוכלי להגיש אליהן מועמדות לפי התאריכים המתאימים.
לגבי מלגות ללימודי מכינה - מומלץ מאוד לבדוק מול מוסד הלימודים עצמו העיריות או המועצות האזוריות היות ורוב המלגות (אם לא כולן) נסגרות לפני תחילת שנת הלימודים באוקטובר כך שכמעט ולא נשארות אופציות רלוונטיות לחודש מרץ. רוב מוסדות הלימוד המציעים לימודי מכינה יודעים זאת ולכן מציעים אפשרויות מטעמם או הכוונה למלגות ייעודיות חיצוניות.