שלום, יש לי כמה שאלות: 1. המון מלגות כוללות בקריטריונים מצב סוציו אקונומי נמוך, ודורשות ממני לפרט את המצב המשפחתי ולמרות שאני גר עם ההורים, איני יכול לבקש מהם הלוואה ואין לי כרגע אמצעים בשביל לכסות את התואר, האם יש דרך לקבל מלגה כזו באיזושהי דרך?
2. אני רושם את זה בחודש יוני ויש לי עוד אוקטובר, כמה זמן עד שמחזירים תשובה של כן או לא אחרי שמילאתי את הבקשה למלגה?
3. אם אני ממלא בקשות של מספר מלגות, כדי לא לבזבז זמן לחכות לתשובה מכל אחת, האם שני הבקשות יפלו בין הכיסאות? זאת אומרת שמישהו יבוא ויגיד לי שבגלל שהגשתי בקשה למלגה אחת אז לא אוכל להגיש לאחרת?
תודה על התשובות!
נ
נועה סטרוז
מלגות שונות
שלום תום,
היות ואתה גר אצל ההורים הסיכוי שלך נמוך יותר לקבלת מלגה המתבססת על מצב כלכלי, הגופים השונים לא בוחנים את הקשר שלך עם ההורים או את הסיטואציה בה אתה נמצא אלא באופן גורף לוקחות בחשבון שמי שגר אצל ההורים מוציא פחות כסף במהלך שנת הלימודים כי לא צריך לשלם שכר דירה.
לגבי הגשת מועמדות למלגות השונות חשוב מאוד להגיש מועמדות לכמה שיותר מלגות וכמה שיותר מהר - כבר עכשיו חלק לא קטן מהמלגות כבר נסגרו (ביניהן מלגת משרד החינוך אחת מלגות הגדולות ביותר), בגדול מומלץ להתחיל להגיש מועמדות למלגות השונות כבר בינואר ולא לחכות ליוני ויולי או אפילו אחרי.
אין שום בעיה עם הגשת מועמדות לכמה שיותר מלגות רק חשוב לשים לב שאם קיבלת כמה מלגות שמותר לשלב אתן מלגות אחרות כדי שלא תפסיד בסוף את הכל - חלק מהמלגות מאפשרות שילוב עם מלגות אחרות וחלק לא.
לגבי תשובות - כל מלגה מציעה תשובות בזמן אחר ולכן אין זו תשובה קבועה שאני יכולה לענות עליה - לחלק מהמלגות לוקח שבוע ולחלק חודשיים - אין פרק זמן קבוע.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכל לחפש מלגות לפי קריטריונים שונים ומילות מפתח ולבחור את אלו המתאימות ביותר עבורך.