שלום, קיבלתי את מלגת משרד החינוך בסכום מסויים ולא מזמן נולד לי תינוק שיתכן ויאפשר לי לקבל סכום גבוה יותר כמלגה ולכן ברצוני לערער. האם עליי לממש את המלגה ותוך כדי לשלוח ערעור, או קודם לשלוח ערעור ולקבל תשובה ורק אז לממש את המלגה?
נ
נועה סטרוז
הגשת ערעור למלגת משרד החינוך
שלום מוניק,
לפני הכל חשוב שתדעי - אם תממשי את המלגה לא תוכלי לעולם להגיש ערעור.
לגבי הגשת ערעור משהו נוסף שחשוב לדעת הוא שבמידה והגשת ערעור ואת לא מצליחה בו יכול להיות שתילקח ממך המלגה לחלוטין וזה סיכון שאת חייבת לקחת בחשבון - האם ההפרש כל כך משמעותי כדי לסכן לגמרי את המלגה והאם תוכלי להמשיך ללמוד גם ללא המלגה הזו.
אני אישית ממליצה לך להתייעץ עם טלדור ו/או משרד החינוך לגבי הגשת הערעור כי לא להפסיד בסוף משני הכיוונים היות ובד"כ מי שמקבל אישור למלגה הוא מי ששכח להגיש מסמך מסוים ולא מי שמחליט לשנות לחלוטין את זכאותו ואת המלגה שבה הוא מעוניין.
בברכה, נעה
ר
רנים
מועד אחרון להגשת ערעור
שלום, אני לא קיבלתי את המענק של משרד החינוך, ומעוניינת להגיש ערעור בגלל שאז היה חסר לי כמה מסמכים. רציתי לשאול, מתי המועד האחרון להגשת ערעורים? ואיך מגישים? - בדואר ? אם בדואר אז עד מתי אפשר לשלוח בכדי שיגיעו בזמן?
נ
נועה סטרוז
הגשת ערעורים מלגת משרד החינוך
שלום רנים,
היות והגעת לפורום לימודים כללי שאינו עובד ישירות עם משרד החינוך עלייך אינני יכולה לתת לך מידע מדויק שיענה על כל השאלות שלך ולכן אני ממליצה לך לפנות בהקדם האפשרי לטלדור (שמספר הטלפון שלהם מופיע באתר שלהם ובאתר משרד החינוך) - בשלב זה מאוד לא מומלץ לנסות לפנות אליהם בכל דרך אחרת אך חשוב לקחת בחשבון שזמני ההמתנה גבוהים במיוחד היות ומדובר בתקופה קצרה יחסית שבה ניתן להגיש ערעורים וכולם רוצים לקבל כמה שיותר מידע.
לגבי הגשת הערעור - למיטב ידיעתי עושים זאת בדואר אך חשוב מאוד לוודא זאת עם טלדור למקרה שהשנה הם החליטו לשנות אמצעי פניה לערעורים.