ההבדל בין מורה עם תעודת הוראה למורה ללא תעודת הוראה
אירית
40 תגובות
למנהלי הפורום שלום רב, אני בוגרת תואר ראשון בספרות ובפילוסופיה ובעלת תעודת הסמכה בעריכת לשון מטעם האוניברסיטה. במשך כשמונה עשרה שנים עסקתי בהוראה, במחקר ובעריכת לשון באקדמיה ובימים אלה אני משלימה לימודים לתואר שני בלשון. לפני כשנה פוטרתי ממקום עבודתי בשל קשיי תקציב, ועתה אני מבקשת להשתלב במערכת החינוך, אך אין בידיי תעודת הוראה. משיחות עם חברים שעובדים כמורים הבנתי כי תנאי העסקתי יכולים להיפגע אם אין בידיי רישיון הוראה. אשמח אם תוכלו לומר לי מהם ההבדלים בין מורה בעל תעודת הוראה לבין זה שאין בידיו תעודה כזו, והאם יש חשיבות לתארים האקדמיים במערכת החינוך. תודה על תשומת הלב. אירית
מ
מכללת אורנים
היי אירית ותודה על פנייתך. בשנים האחרונות משרד החינוך החל ברפורמה מסוימת בו הוא "מבקש" מכל עובדי החינוך וההוראה להיות בעלי תואר ראשון ותעודת הוראה בתחום דעת מסוים. מה זה בעצם אומר זה שמורה ללא תעודת הוראה יידרש לגשת ללימודים להשלימה- זה ההבדל ביניהם. אם הגעת מתואר ראשון בספרות תוכלי להוציא תעודת הוראה בספרות במשך שנה-שנה וחצי כאשר תדרשי בעצם בהשלמות בתחום החינוך ואולי מעט מאוד בתחום הספרות, תלוי בשכבות הגילאים אותם תרצי ללמד (יסודי או על יסודי). אני מציעה לך להגיע אלינו ליום הפתוח השבוע ביום שישי ה7/6 בין השעות 9-12 בכדי לשמוע מידע מפורט יותר בנושא ואף להפגש עם ראש החוג להכשרות אקדמאים על מנת שתוכל לייעץ לך לעומק בנושא. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
א
אירית
המשך לשאלה
היי אורלי,
תודה על תשובתך המהירה והמפורטת. אשתדל מאוד להגיע ליום הפתוח במכללה. נשמע מעניין מאוד ויכול לתת לי תמונה מלאה יותר. אני מבקשת לשאול רק עוד שאלה אחת חשובה: כאשר אסיים בשעה טובה את התואר השני בלשון, האם אוכל להשתלב בהוראת לשון ולא בהוראת ספרות (מקצוע הלימודים בתואר הראשון)? כלומר האם אוכל להוציא תעודת הוראה בלשון?
מ
מכללת אורנים
המשך לשאלתך
היי אירית, לא אמורה להיות שום בעיה מהבחינה הזו. תצטרכי לשלוח את האישורים על התואר ואת גיליון הציונים שלך על מנת שיבנו לך תכנית לימודים. תוכליל השתלב במסלול ההוראה בהתאם לתחום שבו תבחרי. שיהיה בהצלחה! אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
מ
מוניר
האם מותר למורה ביסודי ללמד מקצוע ללא רישיון הוראה
ללמד מקצוע ללא רישיון הוראה
נ
נועה סטרוז
הוראה ללא תעודת הוראה
שלום מוניר,
בעקרון, מורה עם תעודת הוראה במקצוע אחד לא יכול ללמד מקצוע אחר שלא הוסמך בו להוראה. יש בתי ספר שחורגים מההנחיות במידה ואין להם מורים בתחום הנדרש אך זה לא משהו גורף והוא בד"כ מאושר באופן ספציפי עבורם. אם מורה מסויים הוסמך להוראת לשון הוא אינו יכול ללמד מתמטיקה ולהפך.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יוכל לחזור אלייך ולהסביר לך על תהליך קבלת תעודת ההוראה באופן אישי ואם יהיו לך שאלות נוספות הוא יוכל לענות עליהם.
דרישות ללימוד בתיכון - אנגלית 5 יחי'.
אני סטודנטית להוראה, בשנה ד', מקווה להתמחות בהוראת השפה האנגלית. השלמתי 80% מהתואר. הגשתי מועמדות למשרה בתיכון לחטיבה עליונה ללימוד 5 יחי' לבגרות. המנהלת, טוענת שאני לא יכולה ללמד. רציתי לדעת למה. לפי דעתי, מלווה נדרשת בשנים א' וב' של המכללה, אך לא בשנה ד'. האם אני טועה? מה אומר החוק היבש על פי משרד החינוך? תודה.
נ
נועה סטרוז
עלייך לפנות למשרד החינוך
שלום לי-מור,
היות ומדובר בהנחיות משרד החינוך עלייך לפנות למפקחת לחינוך באזור בו את מעוניינת לעבוד. לצערי אנחנו לא מקושרים למשרד החינוך ולכן אין לי אפשרות לסייע לך.
בברכה, נעה
ע
ענת אזולאי
שכר
אני סטודנטית לחינוך תאר ראשון שנה ב עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד מעונינת לדעת פרטים
נ
נועה סטרוז
באילו פרטים את מעוניינת?
שלום ענת,
לא ברור מה בדיוק את מעוניינת לדעת ועל מה את מעוניינת לקבל פרטים. אשמח מאוד לסייע לך אך אני צריכה לדעת באיזה תחום.
תוכלי לפנות אלינו בשנית באמצעות הפורום או להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.
מורה ביסודי ללא רשיון הוראה
היי אירית, האם מותר למורה ביסודי ללמד מקצוע ללא רישיון הוראה קבוע? למרות שלא מוסמך ללמד מקצוע זה. תודה, רחל
נ
נועה סטרוז
רישיון הוראה קבוע ועבודה חינוכית
שלום רחל,
למיטב ידיעתי רישיון הוראה קבוע נועד למורים בחטיבות הביניים ובתיכונים, בעלי תואר שני או שלישי בתחום הספציפי בו התמקצעו במהלך הלימודים ולכן אין קשר בינו לבין העבודה בבתי ספר יסודיים עם זאת אני ממליצה לפנות למפקחת שלך לקבלת אישור סופי.
בברכה, נעה
ה
הדר
תעודת הוראה בלי קשר לתואר שלמדתי
היי, אם למדתי תואר בחינוך עם מדעי המדינה, אבל אני רוצה ללמד משהו אחר, האם זה אפשר לעשות תעודת הוראה למשל בלשון במקום מדעי המדיה?
א
אינס
האם ניתן לעבוד כשאין עדיין תעודת הוראה ביד
היי, אני לומדת עכשיו בתוכנית של הסבה להוראה באנגלית, סיימתי שנה ראשונה ועדיין אין לי 80%. רציתי לדעת האם ניתן לעבוד בבתי ספר על יסודיים כשאין עדיין תעודת הוראה ביד? אם כן מה התנאים לכך?
מ
מעיין
אפשרות להיות מורה רק עם תואר ראשון ללא תעודת הוראה
שלום האם אני יכולה להיות מורה בבית ספר יסודי או תיכון רק עם תואר ראשון במדעים ?
נ
נועה חזן
הוראה ללא תעודת הוראה
שלום מעיין,
נכון להיום, החוק לא מאפשר לבתי הספר להעסיק מורים שאין להם תואר ראשון + תעודת הוראה כך שבמידה ויש לך תואר ראשון בלבד (והוא גם לא בחינוך) לא תוכלי להיות מורה.
לימודים בתחום הספורט
אני בוגרת וינגייט ובוגרת עוד המון קורסים והכשרות בתחום הכושר ומעוניינת לעבוד בבתי הספר התיכוניים כמורה לחינוך גופני, האם עלי לעשות תואר? מה עלי להשלים או שחובה עלי תואר ראשון?
נ
נועה חזן
הוראת חינוך גופני
שלום דנה
כדי להיות מורה לחינוך גופני את צריכה להיות אקדמאית ולהחזיק בתעודת הוראה בחינוך גופני. הקורסים יהוו עבורך יתרון בעת הקבלה לעבודה אך בפני עצמם הם לא מספיקים כדי להתקבל לעבודה בתחום.
תעודת הוראה
שלום רב, הנני מלמדת אנגלית בבית ספר יסודי בתל מונד. יש לי תואר ראשון בניהול מלונאות ונכנסתי כמורה מחליפה ומינואר הכניסו אותי למשרד החינוך. האם אני מחויבת לעשות תעודת הוראה?
נ
נועה חזן
תעודת הוראה
שלום מיכל,
כדי להמשיך ולעבוד באופן חוקי תחת משרד החינוך את מחויבת להשלים תעודת הוראה. היות ואת לא מגיעה מהתחום תצטרכי לבצע הסבת אקדמאים להוראה. ראי מטה קישור שצירפתי עבורך על המסלול.
רשיון הוראה
מהו רשיון הוראה? איך משיגים אותו? מה ההבדל בנין רשיון כזה לבין תעודת הוראה?
נ
נועה חזן
ההבדל בין רישיון ותעודת הוראה
שלום שרית,
תעודת הוראה מתקבלת על-ידי המוסד האקדמי בו למדת והשלמת את מסלול הלימודים ורישיון הוראה מקבלים לאחר שמתחילים לעבוד בפועל כמורים ולאחר שמנהל בית הספר מגיש בקשה לרשיון הוראה עבור המורה וזה מגובה על-ידי המפקח האחראי על המורה. בעצם אפשר לומר כי האחד הוא חובה אקדמית והשני הוא חובה מעשית.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ר
רבקה
לימודי הוראה
היי אני מאמנת כושר בסטודיו/חדרי כושר .בשביל לעבוד בבית ספר מספיק שאני יעשה רק תעודת הוראה או שאני חייבת ללמוד 4שנים הוראת חינוך גופני. כי בעקרון כבר יש לי את כל האנטומיה והפיזיולוגיה אז אולי מספיק רק תעודת הוראה?
נ
נועה חזן
לימודי הוראה
שלום רבקה,
כיום, אין אפשרות להיות מורה ללא תואר ראשון ותעודת הוראה. בעבר תעודת הוראה בלבד הספיקה אך כבר כמה שנים טובות זה לא המצב. בתואר לא לומדים רק אנטומיה ופיזיולוגיה מדובר במסלול ארוך של 3 שנים וקורס של מדריך חדר כושר לא מכסה שום חלק ממנו בהקשר החינוכי.
מ
מורן
לימודי תעודת הוראה בחינוך
היי, אני סטודנטית לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. עומדת לסיים בערך עוד שנה+ את התואר ורציתי לברר, אם אני רוצה להתחיל את הלימודי הוראה במקביל ללמידת התואר האם זה אפשרי או שחייב קודם לסיים את התואר? וכמה זמן לוקח להוציא תעודת הוראה בחינוך?
נ
נועה חזן
תעודת הוראה
שלום מורן,
עד כמה שידוע לי, כדי להתחיל לימודי תעודת הוראה יש לסיים קודם כל תואר ראשון בחינוך. לימודי תעודת הוראה נמשכים כשנה.
לימוד חינוך גופני לילדי גן וכיתה א
שלום, יש לי תעודת מדריכת חדר כושר,בריאות ואימון קטינים. האם זה מספיק לי כדי להעביר שיעורי ספורט לילדי גן וכיתות א או שאני מחוייבת בתעודת הוראה?
נ
נועה חזן
הוראת חינוך גופני
שלום הילה,
כדי להיות מורה לחינוך גופני לא רק שאת צריכה תעודת הוראה את צריכה גם תואר ראשון. כיום, לא מתקבלים למערכת החינוך מורים ללא תואר ראשון רלוונטי ותעודת הוראה בתחומם.
ד
דליה רחמני
בוגר בהוראה ותעודת הוראה
היי היום התמודדתי למכרז שדרש תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה. כל לימודי של התואר הבנתי שאני לומדת תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה ובמידה שאני רוצה ליהיות מורה ברשיון עלי לעשות סטאז. אני בחרתי לא לעשות סטאז משום שלא רלוונטי למקום עבודתי. היום התמודדתי למכרז שפסל אותי עקב שאין לי תעודת הוראה ורק בוגר הוראה. אני לא מבינה מה ההבדל ומדןע זה כך.
נ
נועה חזן
תעודת הוראה
שלום דליה,
אני לא יודעת מי בזמנו הסביר לך שאין חובה בסטאז' - מי שרוצה תעודת הוראה חייב להשלים סטאז' אחרת האישור שיש בידיו הוא רישיון הוראה בלבד והוא לא מספיק, בין השאר בשביל מכרזים כמו זה שציינת. בוגר תואר בהוראה (כולל לימודים לתעודת הוראה) שלא השלים את כל חובותיו, כולל שעות הסמכה מעשית, לא זכאי לתעודת הוראה.
נ
נופר
מה אוכל ללמד לאחר שאוציא תעודת הוראה עם תואר באומנויות?
הי :) אני נופר, סטודנטית במסלול מחזות זמר ברימון בשליוב תואר ראשון באומנויות עם הפתוחה. רציתי לשאול, כשאסיים את התואר , וארצה להוציא תעודת הוראה מה אני אוכל ללמד בעצם? כי התואר שלי כולל גם מוזיקה, גם משחק גם קולנוע ותקשורת חח יש מישהו שמביו בתחום ויוכל לסייע לי ? בתודה מראש, נופר
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
תעודת הוראה - אומנויות ותקשורת
היי נופר,
נשמע שיהיו בידיך את הכלים ללמוד באיזה מסלול הוראה שתבחרי! בסופו של דבר כאשר את נרשמת למסלול הוראה - את בוחרת לאיזה מסלול להירשם.
ישנם מסלולי הוראה למוסיקה, מסלולי הוראה לקולנוע, מסלולי הוראה לתאטרון. למיטב ידיעתי אין תכנית שמשלבת בין כל מקצועות הבמה והאומנויות אבל הבחירה תהיה בידך על זה מקצוע לשים דגש ולהתמחות בו בתור מורה:)
בתחתית ההודעה מצורף קישור עם פרטים על מסלולים שונים להסבת אקדמאים להוראה - כל מוסד מעביר ומקיים מסלולים שונים.
התמחות בהוראה
הי אני סיימתי השנה את תעודת ההוראה בחינוך מיוחד האם ניתן לעבוד דרך משרד החינוך ללא סטאז התמחות
נ
נועה חזן
התמחות בהוראה
שלום פרידה,
כדי להיות מורה במערכת החינוך ותחת פיקוח של משרד החינוך עלייך להשלים את כל חובות הלימודים - ביניהם גם סטאז' בתחום. ללא הסטאז' לא תוכלי לסיים באופן רשמי ולעבוד כמורה. בכל מקרה, גם אם זה היה אפשרי - מוסדות חינוך לא יסכימו להעסיק מי שלא עבר הכשרה מלאה ומתאימה כדי לעבוד בתחום.
י
יעל
השכר של מורה לביולוגיה
שלום, אני עם תואר ראשן בביולוגיה מולקולרית ושוקלת ללכת ולעשות תעודת הוראה, מה המשכורת נטו היום למורה לביולוגיה עם תואר בביולוגיה?
נ
נועה חזן
שכר מורה לביולוגיה
שלום יעל,
מורה לביולוגיה המחזיק בתואר ראשון יכול להגיע לשכר של כ-11,500 ש"ח לחודש לאחר מספר שנות ניסיון בתחום. עד כמה שידוע לי, אין הבדל בשכר בין בוגר תואר ראשון בחינוך לבין בוגר תואר במקצוע אחר כאשר מדובר בתואר ראשון בלבד. מורים בוגרי תואר שני או שלישי, מקבלים העלאה בשכר בהתאם לתואר בו הם מחזיקים.
מצרפת לך בתחתית ההודעה מאמר המציע מידע על השכר של מורים בתחומים שונים.
האם צריך לעשות הסבה לתואר הוראה או רק תעודת הוראה
היי, אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומעוניינת לעבוד בהוראה ועניין התארים לא ברור לי. מה ההבדל במקרה שלי בין הסבה לתואר בהוראה ורק תעודת הוראה? האם התואר שלי עם תעודת הוראה שאעשה יספיקו על מנת שאוכל לעבוד כמורה במשרד החינוך? (אני שואלת כי במוסד שאני מתעניינת בו הבנתי שהסבה לתואר הוראה זה שנתיים ותעודת הוראה רק שנה והזמן הזה משמעותי עבורי)
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
הסבה לחינוך לאקדמאים
היי רחל,
אני חושבת שהמסלול הקצר שראית עבור לימודי תעודת הוראה בלבד זה למעשה מסלול מקוצר של הסבה שמתאפשר בחלק מן המוסדות אבל מדובר במסלול הסבה לכל דבר.
למיטב ידיעתי, בדרך כלל המסלולים המקוצרים מתאימים אם את רוצה ללמד בתחום של התואר הראשון שלך ואז מדובר בשנה אחת בלבד אבל תובענית. אני מצרפת לך בתחתית ההודעה קישור למאמר עם פרטים על המסלול המקוצר ודרך שם תוכלי גם להגיע למידע על מסלולי ההסבה הרגילים שעורכים כשנתיים.