האם אפשר ללמוד לתעודת הוראה ללא תואר ראשון כלל? ומה הוא המסלול הקצר ביותר שקיים?
ש
שני יונגר
האם ניתן ללמוד לתעודת הוראה ללא תואר אקדמי?
שלום הילי,
כל מוסדות הלימוד בארץ המלמדים לתעודת הוראה מלמדים במסלול המיועד לאקדמיים באחד משני מסלולים חינוך והוראה לתואר ראשון או תעודת הוראה לבוגרי תואר ראשון.
בברכה, שני
ב
בן עבו כרמלה
השלמת תעודת הוראה
אני מורה כבר 31 שנה וקבועה במשרד החינוך,למדתי לימודים אקדמים אך לא השלמתי את הלימודים וכן לא סיימתי את תעודה ההוראה.אני מעונינת להשלים את תעודת ההוראה בלבד .היכן אוכל להשלים זאת בצורה מקוצרת ,עקב נסיוני הרב ?תודה
נ
נועה סטרוז
השלמת תעודת הוראה
שלום כרמלה,
עד כמה שידוע לי, לא קיים מסלול מקוצר להשלמת תעודת הוראה - המסלול נמשך שנה. יכול להיות שבעקבות בקשה מיוחדת יסכימו לוותר לך על חלק מההכשרות המעשיות בגלל הניסיון שלך אך יהיה עלייך לבדוק זאת ישירות מול מוסד הלימודים בו תבחרי ללמוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים ומוסדות הלימוד המציעים אותם.
אפשר להוציא תעודת הוראה ללא תואר ראשון?
היי הילי ותודה על פנייתך. לא ניתן ללמוד לתעודת הוראה ללא תואר ראשון. ישנן שתי אפשרויות: או ללמוד תואר ראשון בתחום כלשהו ולאחר מכן להשלים תעודת הוראה במשך שנה-שנתיים או לעשות תואר ראשון בחינוך בהתמחות מסוימת בשילוב עם תעודת הוראה (נקרא תואר BED) במשך ארבע שנים (כאשר השנה הרביעית היא בעצם הסטאז'). שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בנושא. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
א
אוסי
אפשר ללמוד הוראה בלי תעודת בגרות?
אני בת 43 רוצה ללמוד הוראה אבל אין לי בגרות מלאה. השאלה אם אפשרי
ס
סיון
לימודי הוראה
שלום, אני מעוניינת להיות מורה לאנגלית לגיל הרך. אני בת 31, ובגיל 20 למדתי שנה אחת במכללת גבעת וושינגטון לימודי הגיל הרך, יש לי פסיכומטרי (לא ציון גבוה אבל במכללה פנו אליי מההנהלה וייעצו לי אז ללמוד להיות מורה לאנגלית כי החלק של האנגלית בפסיכומטרי היה גבוה אך לא הייתי מעוניינת בזמנו.) לאחר שנת לימוד הפסקתי את הלימודים וכיום אני רוצה להמשיך. השאלה האם אני יכולה לעשות רק תעודת הוראה וללמוד שנה שנתיים (הבנתי שבציבור החרדי יש בנות שלומדות מלחתחילה הוראה בצורה של שנה שנתיים וזה מוכר במשרד החינוך מבלי שהן צריכות לעשות תואר). ואם בכל זאת אני צריכה להשלים תואר, האם יחשיבו לי את שנת הלימודים שלמדתי? בנוסף למדתי שנה במדרשה שנה לפני שנרשמתי ללמודי הגיל הרך, האם יש אפשרות להכיר בחלק מהשיעורים ובכך לקבל פטור מקורסים מסויימים? (מחברות שלי שגם למדו במכללת גבעת וושינגטון והיו איתי במדרשה נאמר לי שקיבלו פטור בכמה קורסים בגלל המדרשה).
נ
נועה חזן
לימודי הוראה
שלום סיון,
אני לא יודעת מתי ניגשת לפסיכומטרי אך יכול להיות שהציון כבר לא בתוקף ולכן לא רלוונטי - קחי זאת בחשבון. גם השנה שלמדת לפני 10 שנים ככל הנראה כבר לא רלוונטית וגם אם כן סביר להניח שיכירו לך בקורסים בודדים בלבד. אין אפשרות להשלים רק תעודת הוראה - כיום, כדי להיות מורה בישראל את צריכה להיות אקדמאית, בוגרת תואר ראשון + תעודת הוראה. אני לא מכירה מסלול ללא תואר שמאפשר עבודה תחת משרד החינוך, יכול להיות שמדובר במסלולים חיצוניים שלא יפתחו בפנייך אפשרות לעבוד ולהתקדם במשרד החינוך. כדי להכיר בלימודי העבר שלך פני למוסד הלימודים בו למדת לקבלת תעודת, גיליון ציונים ורשימת הקורסים והגישי אותם למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד.