שלום, אני כרגע משפרת את תעודת הבגרות שלי כדי להתחיל תואר בחינוך לגיל הרך. לאחרונה שמעת שאפשר להיות גננת מבלי לעשות תואר. רציתי לשאול האם זה באמת אפשרי? אני מעוניינת לפתוח גן פרטי משלי ולא לעבוד בגני עירייה. שאלתי היא: האם בשביל להיות גננת בגן פרטי משלי אני חייבת תואר בחינוך לגיל הרך? אם לא, אז מה אני כן צריכה? תודה והמשך ערב מהנה
מ
מיטל ווארפול
גננת
שלום נופר,
הכל תלוי על איזה גילאים את שואלת פעוטון? או גן לילדים מעל גיל 3?
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
נ
נופר
בהמשך לתגובתך
האמת שאני מתחברת לכל הגילאים ועוד לא תכננתי לאיזה גילאים בידיוק יהיה מיועד הגן שלי. אשמח לדעת מה ההבדל מבחינת היכולת לפתוח גן? הכוונה שלך שיש גילאים מסויימים של ילדים שלא צריך הסמכה?
מחכה לתשובתך. המשך יום טוב
מ
מיטל ווארפול
פתיחת גן פרטי
נופר שלום, לימודי תעודת הוראה-מקנה לך ´רישיון´ ממשרד החינוך לפתוח מקום פרטי משלך. אם אין לך - כדאי לחשוב על העסקת גננת בעלת תואר ותעודת הוראה. ידע וניסיון, לא פחות חשובים וכמובן קבלת המלצות מהמעסיק. אם יש לך, השתמשי בו כדי להגדיר את הגישה הפדגוגית של הגן (האני מאמין שלך).
חוק הפיקוח על בתי הספר, קיים משנת תשכ"ט- 1969, ומגדיר "בית ספר" כ"מוסד בו מתחנכים באופן שיטתי יותר מעשרה תלמידים", הגדרת חוק זו חלה גם על גני ילדים, על פיו נקבע כי גן ילדים המחויב ברישיון ופיקוח הוא גן המונה מעל עשרה ילדים מעל גיל 3.לעומת זאת, גן ילדים ובו פחות מעשרה ילדים ומתחת לגיל 3- אינו מוגדר לפי הגדרת החוק כ"גן" ולפיכך אינו מחויב ברישיון ובפיקוח של משרד החינוך. כדי לקבל רישיון לגן ילדים פרטי לילדים בני שלוש ומעלה הינך חייבת לקבל רישיון וחוות דעת חיוביות משלושה גופים: משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד הבטיחות והגהות. טווח הגילאים : ´תינוקייה´ - טווח 0 עד שנה ´פעוטון´ - טווח שנה עד שנתיים ´משפחתון´ - טווח שנתיים עד שלוש ´גן ילדים´ - טווח שלוש עד חמש
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ש
שירה
תעודת הוראה/רישיון הוראה
שלום מיטל, נראה שאת מאוד מבינה בתחום. האם ידוע לך אם תעודת הוראה זה מספיק או שצריך גם רישיון הוראה? יש לי תואר ראשון בחינוך ושירותי אנוש תואר שני בסוציולוגיה ארגונית ועשיתי תעודת הוראה במדעי החברה. האם זה מספיק כדי לפתוח גן? או שצריך גם רישיון הוראה שזה אומר ללמד שנה בפועל...?אודה לתשובתך
ד
דינה
פתיחת משפחתון פעוטון
היי רציתי לשאול אני רוצה לפתוח פעוטון משפחתון האם אני צריכה בשביל זה תעודה? רישיון? מישהיא יכולה להסביר לי איך עושים את זה
נ
נועה חזן
פתיחת פעוטון/משפחתון
שלום דינה,
באופן עקרוני, לא צריך שום רישיון עסק או תעודה בשביל לפתוח גן פרטי (עד גיל 3). עם זאת, ההורים היום הרבה יותר מודעים ומחפשים דברים נורא ספציפיים כולל חברות של הגן / פעוטון / משפחתון בוועד ארצי, מטפלות עם הכשרה מקצועית ומצלמות שתינתן אליהן גישה במידת הצורך. השאיפה היא שהממשלה תעגן בחוק חוקים מסוימים ותהפוך את השוק הזה לפרוץ הרבה פחות אך כרגע כל אחת יכולה לפתוח בביתה משפחתון ללא כל פיקוח או הכשרה.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ס
סופי
משפחתון
שלום אני מעוניינת לפתוח משפחתון דרך העירייה לא פרטי מכיוון שזה יחסוך ממני אנרגיות שהעירייה תשלח ילדים אליי למשפחתון מה אני צריכה בשביל זה איזה תעודה ? אני חייבת רישיון הוראה בשביל זה ?
נ
נועה חזן
משפחתון בפיקוח
שלום סופי,
כיום ישנה אפשרות לפתוח משפחתון בפיקוח התמ"ת (בשיתוף עם העיריות כמובן). מדובר במשפחתון של עד 5 ילדים בין גילאי 3 חודשים עד גיל 3 שנים. יש לציין כי העירייה אינה מפנה אלייך ילדים בשום מצב - הורים יכולים לחפש באתר התמ"ת משפחתונים מפוקחים לפי יישוב ושם תופיעי במידה ותעבדי תחת פיקוחם. עד כמה שידוע לי, לא נדרשת ממך שום הכשרה מקצועית בתחום וכל שעלייך לעשות הוא להגיש בקשה רישיון מול העירייה.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
א
אביה
אפשרות לפתיחת גן ילדים למורה ביסודי
הי, יש לי תואר ראשון בהוראה - מורה ליסודי א׳ עד ו׳+ תעודת הוראה ורשיון ממשרד החינוך. רציתי לדעת אם אוכל לפתוח גן ילדים למרות שהתואר שלי הוא למורה ולא לגננת. אודה לתשובתך🙏🏻
נ
נועה חזן - יועצת לימודים
ניהול גן ילדים
שלום אביה,
לצורך העניין, כרגע בישראל, גם ללא שום הכשרה מקצועית תוכלי לפתוח גן פרטי. השאיפה היא שהממשלה תעגן בחוק חוקים מסוימים ותהפוך את השוק הזה לפרוץ הרבה פחות אך כרגע כל אחת יכולה לפתוח בביתה משפחתון ללא כל פיקוח או הכשרה. עצם היותך אשת חינוך, יכול להוות עבורך יתרון גדול מול הורים המחפשים גנים לילדיהם. אם את מעוניינת, תוכלי לעבור הכשרה מקצועית לניהול גן ילדים. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד וההכשרה ועוד.