רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מפקח בניה

רוצה לדעת על שכר פיקוח בניה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מפקחי בנייה

 

לאחר עלייה מדרגה בהיקף תאונות העבודה וכן לאחר רפורמות שנועדו לצמצם את היקף הלקויות במבנים חדשים, פועלים ברשויות המדינה לעודד את הכשרתם של אנשי מקצוע חדשים בתחום הבטיחות והאיכות בבנייה. אחד מאותם אנשי מקצוע הוא מפקח הבנייה. מדובר במומחים שמסייעים למנהלי אתרי הבנייה לוודא כי העבודות בשטח מותאמות לנדרש בחוק בכל הנוגע לבטיחות וגיהות תעסוקתית. הם מדווחים במקרה של חריגה או ליקוי וכך ניתן למנוע פגיעות ברכוש או בגוף.


משכורות בתחום פיקוח הבנייה נחשבות לדומות לממוצע במשק ודומה או גבוהות ממנו, ודומות לזה של בעלי תפקידים נוספים בתחום הבניין כגן מנהלי עבודה או מנהלי פרויקטים. המשכורות משתנות לפי קריטריונים כגון וותק בתפקיד, סוגי הפרויקטים, עבודה כעצמאיים מול שכירים ועוד.


בעזרת פועלם יכולים המפקחים לסייע למנהלי האתר, ליזמים ולקבלנים לחסוך בעלויות באופן משמעותי דרך מניעת פגיעות, לקויות וכשלים בפרויקט. דבר זה עשוי לתרום להיותו של השכר שאותו הם מקבלים גבוה באופן יחסי ודומה למקצועות בכירים אחרים בין מקצועות הבנייה והתשתיות. נוסף על כך, גם להתגייסות הלאומית למאבק בתאונות העבודה בבניין יש תרומה להעלאת שכר העובדים, בעקבות רפורמות ממשלתיות דרכן שואפים לגייס כוח עבודה חדש ומיומן לאיוש התפקיד ולקידום הנעשה בתעשייה, לאחר שבמהלך העשור האחרון חלו עליות בתגמול לאותם עובדים.

 

על המקצוע


מפקחי בנייה הם אנשי מקצוע האחראיים על איתור וטיפול בלקויות באתרי בנייה. במסגרת תפקידם הם פועלים בפרויקטים בתשתיות ובניין, כגון מבנים, בתי משרדים, אתרים ציבוריים ועוד, ומבקרים את ההתנהלות השוטפת של אנשי הצוות והמנהלים באתר. לשם כך עליהם להכיר באופן מקיף את התקנות והחקיקה הרלוונטיות והעדכניות ולשלוט בתהליכים המקצועיים בענף הבניין. המפקחים מתחילים בשלבי התכנון ובוחנים את ההיתרים והעמידה בכל האישורים הנדרשים, לאחר מכן הם בודקים כי כוח האדם פועל לפי הנדרש בחוק וסוקרים את הפעולות הנעשות בשטח. הם מתנהלים גם מול גורמים רשמיים כגון וועדות וכן רשויות המדינה הרלוונטיות, וכן מול מנהלי האתר.


מפקחים אלה פועלים לרוב במסגרת חברות בנייה גדולות וכן בסקטור הציבורי, ברשויות המקומיות. כמו כן, ישנם מפקחים הפועלים באופן עצמאי ומציעים שירותי ייעוץ ופיקוח לקבלנים ומנהלי חברות.


תפקידים משיקים כוללים מאתר לקויות בנייה, שאמונים על איתור של כשלים המתקיימים באתרים וחריגה מן הנהלים הנדרשים בתחום הבטיחות; בקרי איכות שפועלים לקידום איכות ויעילות בעבודות המתרחשות באתרים; ממוני בטיחות הפועלים לצידם של מנהלי העבודה ואחראיים על אכיפת נהלי הבטיחות והגיהות התעסוקתית בשטח; ועוזרי בטיחות, תפקיד חדש יחסית שמתמקד בסיוע למנהלי הפרויקטים לשמור על בטיחות עובדיהם ועל תקינות התהליכים.


ריבוי תפקידים אלה נוצר כחלק ממגמה ארצית לקידום בטיחות רבה יותר בתעשיית הבניין. השאיפה היא כי הכשרתם של אנשי המקצוע ואיגון חובותיהם בחוק יסייעו למיגור תופעת לקויות הבנייה ולשמירה על שלום העובדים ובטיחות הפרויקטים.


רמות שכר


המשכורות הממוצעות לעובדים בתפקיד זה נעות בין 11,000 - 15,000 שקלים לחודש. עובדים מנוסים וותיקים יותר יכולים להגיע לרמות גבוהות יותר שבין 15,000 - 17,000 שקלים לחודש. רמות אלה דומות למשכורות של עובדים בתפקידים משיקים בענף הבנייה, כגון שכר מנהל עבודה בבניין, או מנהלי הפרויקטים.


אופן התמחור של שירותי המפקחים משתנה, במקרים מסוימים הם מקבלים משכורת חודשית, במקרים אחרים ניתן להם שכר על כל ביקור באתר ולעיתים הם מקבלים אחוזים מעלות הפרויקט הכוללת. תמחור זה משתנה לפי קריטריונים כגון סוג הפרויקט וגודלו, רמת המורכבות של הפרויקט, שטח הנכס הכולל, סוגי שירותים המתבקשים בפועל בשטח ועוד. ישנם גם הבדלים בפיקוח על נכסים חדשים בהקמה לבין נכסים בנויים העוברים שיפוץ.


לאורך השנים חלו שינויים באופן התגמול לעובדים בתפקיד זה. בשנת 2017, בעקבות רפורמה של משרד העבודה, הונהגה עלייה בשכר המפקחים ושכר ממוני הבטיחות בענף הבנייה. זאת בעקבות מחסור משמעותי בכוח אדם במקצוע, ומתוך שאיפה כי העלאת משכורות העובדים תביא למשיכת עובדים חדשים לאייש את אותן משרות. ההעלאה משכורות הייתה בסך של יותר מ - 3,000 שקלים.

 

טבלת שכר


לתשומת ליבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מפקח בניה
11,000 - 13,000 שקלים לחודש 14,000 - 17,000 שקלים לחודש
ממונה בטיחות בבניה
10,000 - 12,000 שקלים לחודש 13,000 - 14,000 שקלים לחודש
עוזר בטיחות
8,000 - 10,000 שקלים לחודש 12,000 - 17,000 שקלים לחודש
בקר איכות
8,000 - 12,000 שקלים לחודש 13,000 - 16,000 שקלים לחודש
מנהל עבודה בבניין
11,000 - 14,000 שקלים לחודש 17,000 - 20,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


הביקוש למפקחים נמצא בעלייה משמעותית לאחרונה, בעקבות רפורמות בענף הבנייה ובעקבות מחסור ניכר באנשי מקצוע בשטח שביכולתם לאייש את התפקיד בפרויקטים. גם הצמיחה בענף הנדל"ן והגידול בפרויקטים חדשים מעלים את הצורך באנשי המקצוע.
הדרישה למפקחים קיימת בפרויקטים מסוגים שונים כגון בניית מבנים חדשים בסקטור הפרטי והציבורי, שיפוצים של מבנים קיימים וכן פרויקטים בהתחדשות עירונית תמ"א 38.


יש לציין כי בכל פרויקט ישנו צורך בשמירה על הבטיחות ועל האיכות, ומשום כך שירותיהם של המפקחים נחוצים במיוחד. לעיתים מדובר בפרויקטים מורכבים שבהם נדרשת בקיאות רבה בתקנים, תהליכי עבודה ושינויים בתקינה, כדי להבטיח את הבטיחות והאיכות באתר. המפקחים מעניקים מעטפת ליווי וביקורת לכל אורך שלבי הפרויקט ועובדים בצמוד עם אנשי המקצוע האחרים הלוקחים בו חלק כגון מנהלי עבודה, יזמים וקבלנים.

 

מה ללמוד כדי לעבוד בתחום?


המעוניינים להשתלב במקצוע יכולים ללמוד בקורס פיקוח בנייה של משרד העבודה (משרד הכלכלה). מדובר בקורסים שחלקם נערכים במימון המדינה ואחרי במימון המשתתפים. בסיום אותן הכשרות מתקיימות בחינות ממשלתיות שמי שעוברים אותן מקבלים דיפלומה מטעם משרד העבודה.


יש לציין כי קיימים גם קורסים שאינם מוכרים על ידי המשרד, שבהם לומדים על הפיקוח למניעת לקויות בנייה, שבוגריהם מקבלים דיפלומות פנימיות מטעם מוסדות הלימוד.

 

במסגרת הקורסים המשתתפים מכירים את החקיקה והתקינה העדכניות בתחום ליקויי הבנייה ולומדים על תפקידם של המפקחים במסגרת העבודה השוטפת בפרויקטים בבנייה. הם לומדים לאתר ולאבחן ליקויים שונים, וכן על ההתנהלות מול אנשי המקצוע הנוספים המהווים חלק מן הפרויקט.

 

ההכשרות מתאימות לבעלי ניסיון בתחום הבנייה והתשתיות. בין היתר הקורסים מתאימים למהנדסים, להנדסאים, למנהלי פרויקטים בבנייה, לקבלנים, ליזמי בנייה ולאדריכלים ולבעלי תפקידים נוספים בתחום התכנון המעוניינים להרחיב את הידע המקצועי שברשותם ולקדם את הקריירה תוך השתלבות בתפקיד מבוקש בענף הבניין.

 

חלק מן הקורסים מתקיימים בפיקוח של משרד הפנים. כיום משרד הפנים מהווה גוף האחראי על מינוי המפקחים בהתאם לחוק התכנון והבניה. קורסים אלה מיועדים לאקדמאים בתחומי ההנדסה והאדריכלות וכן להנדסאים מנוסים בתכנן ובבנייה.


בוגרי הכשרות אלה המעוניינים להמשיך לקדם את הקריירה בתחום יכולים ללמוד גם בקורסים נוספים. קורסי נדל"ן לתעודה יכולים להתאים למי שברצונם להעשיר את הידע המקצועי ולהתקדם לתפקידים כגון מנהלי פרויקטים, יזמים, מנהלי עבודה, קבלנים ועוד. בחלק מאותן הכשרות ניתן לקבל דיפלומות ממשלתיות לאחר מעבר מבחנים ועמידה בכל חובות הקורסים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי פיקוח בנייה - היכן מתקיים?
קורס מפקח בנייה בצפון
לימודי פיקוח בניה - מה העלות?
קורס פיקוח בניה בשרון והמרכז
מפקח בניינים - היכן ניתן ללמוד?
האם עבודה של הנדסאי בניין מחייבת פיקוח על אתר הבנייה?
לימודי פיקוח בניה עם רקע בתחום