היי, אני מאוד אוהבת את תחום המזון. בהתחלה חשבתי ללמוד תזונה, אבל לפי מה שקראתי השכר הוא נמוך מאוד, אלא אם אתה ממשיך לתואר שני/פותח קליניקה פרטית. לאחר מכן חשבתי שאולי כדאי ללמוד הנדסת מזון, אך גם בתחום הזה הבנתי שהביקוש מצומצם יחסית לעומת תארי הנדסה אחרים. רציתי לדעת אם מהנדסי מזון עתידיים ייהנו מביקוש גבוה יותר? (תחום מתפתח?), האם כדאי להסתמך על הביקוש המצומצם כיום ולשלול את התואר?. שאלה נוספת, הבנתי שיש דומי בין מהנדס כימיה ומהנדס ביוטכנולוגיה - מהו המקצוע שפותח יותר דלתות להצעות עבודה?
ש
שני יונגר
הנדסת מזון או כימיה?
שלום תכלת,
בתחום התזונה הקלינית יש בהחלט בעיה להגיע לסטאז' ולאחר מכן במציאת עבודה ראשונה. בהנדסת מזון יש ביקוש בעיקר בתחומים של פיקוח ובקרה וכן בתפקידי טכנולוג מזון. מי שרוצה לעסוק בפיתוח צריך להתאמץ יותר. בתחום הזה גם הנתון של אזור מגורים הא קריטי, כי אין היצע בכל הארץ בצורה שווה. למהנדסי ביוטכנולוגיה כמעט ואין עבודה בתחומם, עם תואר ראשון בלבד, ובתחום הנדסת הכימיה עיקר העבודה היא בפריפריה צפון או דרום, אז יש לקחת זאת בחשבון. בעיקרון, אני בעד כל מסלולי ההנדסה למיניהם. תמיד תוכלי לעשות השלמה או הסבה לתחום שיתאים לך יותר בעולם ההנדסה, לאחר שכבר למדת הנדסה מסוימת. קחי זאת בחשבון.