תנאי קבלה ללימודי הייטק
רוצה לדעת על תנאי קבלה לימודי הייטק? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי הייטק תנאי קבלה
קריירה בהייטק הפכה לאחד מהאפיקים המבוקשים במשק הישראלי ורבים מחפשים להשתלב במסלולי הלימוד וההכשרה שיכולים לסייע בפתיחת דלת למשרות השונות. תנאי הקבלה ללימודי הייטק מתבססים על מגוון של קריטריונים, כגון הרקע הלימודי הקודם של המועמדים, ניסיון תעסוקתי ויכולות אנליטיות וטכנולוגיות.
היות ומדובר במגוון רחב למדי של מסלולי לימוד, גם תנאי הקבלה אליהם משתנים מתכנית לתכנית. בעוד במסלולים אקדמיים לתואר ראשון או שני במקצועות המחשבים והתוכנה יש צורך בציונים גבוהים בפסיכומטרי ובבגרויות, בתכניות הכשרה מקצועית לתעודה לרוב מתבססים על ניסיון קודם או על הישגים במבחני מיון פנימיים שבהם נבדק הפוטנציאל של המועמדים להשתלבות בתעשייה על ענפיה השונים.
הקבלה ללימודים אלה היא הצעד הראשון לעבר פיתוח קריירה דינמית ומבוקשת. התעשייה הישראלית כוללת היום שלל תחומים והתמחויות, ממפתחי תוכנה וכותבי קוד דרך אנשי סייבר ואבטחת מידע ועד לבעלי תפקידים ניהוליים כגון מנהלי פרויקטים או ראשי צוותים. בכל אחד מתפקידים אלה נדרש סל כישורים וידע ייחודי, שאותו ניתן לרכוש ולפתח במהלך הלימודים לתואר או לתעודה.
חשוב להדגיש – תנאי הסף וההרשמה לקורסים ולתארים משתנים מעת לעת ובין המוסדות השונים. אנו ממליצים לפנות אל מוסדות הלימוד לצורך קבלת המידע המפורט והעדכני אודות דרישות הסף. המסתמכים על המידע בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.
קורסים לתעודה
בין המסלולים להכשרה בחתום נכללים שלל קורסי הייטק. אלה הם מסלולים להכשרה מקצועית שבהם יכולים המשתתפים לרכוש מיומנויות פרקטיות לפיתוח קריירה. לימודי התעודה מאפשרים קבלת הכשרה ממוקדת לתפקידים מסוימים בהייטק ולרוב אורכם קצר משל לימודים אקדמיים לתואר והם נפרשים על פני כמה חודשים עד שנה (אם כי קיימות הכשרות ארוכות יותר). הקורסים מתמקדים במגוון של ענפים בהייטק, החל מתכנות ופיתוח תוכנה, דרך אבטחת מידע ומקצועות הסייבר ועד לעיצוב ובניית אתרים ואפליקציות. הקורסים עוסקים בדרך כלל במקצועות המבוקשים בתעשייה באותה עת.
חשוב להדגיש כי קיים היום מגוון רחב של הכשרות בענף זה וכך גם תנאי הסף אליהן הם מגוונים באופן יחסי. ניתן למצוא במוסדות הלימוד קורסים המתאימים למתחילים שעושים את הצעדים הראשונים לעבר פיתוח הקריירה, לצד קורסים המתאימים לבעלי ניסיון קודם.
ישנם קורסים רבים למדי שבהם יכולים ללמוד גם חסרי ניסיון קודם במקצועות התוכנה. במרבית המקרים יכולים ללמוד בהם בעלי זיקה לתחום התכנות והמחשבים, ששולטים בשימוש ביישומי מחשב. בין הקורסים הללו ניתן למנות מסלולים כגון קורס בדיקות תוכנה, קורס פיתוח אפליקציות מובייל, קורסי תכנות, קורס ניהול רשתות ועוד.
בחלק מן המקרים מציעים במוסדות הלימוד מכינות המתאימות למועמדים הנדרשם להדביק את הפער ולתרגל את המיומנויות הטכנולוגיות הבסיסיות הנדרשות במסלול. במכינות המשתתפים גם יכולים לבדוק את ההתאמה שלהם למסלול ולמקצוע ולקבל טעימה ראשונית מן התכנים הנלמדים בקורסים בהמשך. אפשרות זו מתאימה במיוחד למי שמגיעים ללא רקע קודם בתחום התכנות והמחשבים ומעוניינים לבחון האם עולם זה מתאים להם מבחינה אישית ומקצועית.
עם זאת יש לציין כי קיימים מוסדות שבהם מתקבלים אקדמאים בלבד, בוגרי מקצועות רלבנטיים כגון מדעי המחשב והנדסת תוכנה. מסלולים אלה מיועדים לאקדמאים המעוניינים להמשיך להרחיב את סל הכלים הפרקטי שברשותם ולפתח מיומנויות פיתוח שיכולות לסייע להם לפתוח דלת לקריירות מבוקשות. התכנים באותם קורסים מותאמים במיוחד לבוגרים בעלי ידע מתאים בעולמות התוכנה והטכנולוגיה והם לרוב אינם מיועדים לחסרי ניסיון לימודי קודם.
תנאי הקבלה הם בין הקריטריונים שלשוב להביר בחשבון בהתלבטות בין לימודי הייטק לתואר או תעודה. קיימים הבדלים משמעותיים בין הדרישות בכל סוג תכנית, כאשר בתואר הדגש על פסיכומטרי ובגרויות במקצועות כמותיים, בעוד בקורסים שמים דגש על ידע קודם וכישורים אישיים שנבדקים דרך מבחני התאמה.
- קראו עוד על לימודי הייטק ללא תואר
קורסים למתחילים
מי שאין ברשותם ניסיון מקצועי או לימודי קודם בענפי המחשבים והתכנות, המעוניינים לפתח קריירה בעולם התוכנה והטכנולוגיה יכולים ללמוד במגוון קורסי הייטק למתחילים. מדובר במסלולי לימוד שבהם אין צורך בידע קודם. מסלולים אלה מתאימים לבעלי זיקה לתחום המחשבים גם אם לא למדו מקצועות טכנולוגיים או תכנות, כמו כן, התכניות יכולות להתאים לעובדים בענפים אחרים המעוניינים לעבור הסבה מקצועית.
בקורסים למתחילים מקנים לרוב סל מיומנויות יסוד שבעזרתו ניתן לפתוח דלת לשורה של תפקידים בסיסיים. לעיתים מדובר בקורסים בענפים כגון טכנולוגיות מידע או בדיקות תוכנה ולעיתים מתקיימים גם קורסים בפיתוח שמתאימים למתחילים. הרציונל מאחורי הכשרות אלה הוא כי בתעשיית ההייטק של היום ישנו ביקוש רב לעובדים דינמיים ובעלי מחשבה גמישה ורצון ללמוד ולהתפתח, ולאו דווקא מי שאיישו תפקידים קודמים בתחום, שכן מדובר בתעשייה המשתנה תדיר ובה מתפתחים כל העת ענפים חדשים שאותם יש להכיר.
במרבית המקרים כדי להתקבל לקורסים הללו המועמדים צריכים להיות בעלי בגרות מלאה או בוגרי 12 שנות לימוד, כמו כן נדרשת אוריינטציה בשימוש ביישומי מחשב. יש צורך גם בידע ברמה טובה בשפה האנגלית היות ומרבית מקצועות ההייטק מצריכים שליטה טובה בשפה וכך גם חומרים רבים בקורס הם בשפה זו.
לעיתים מתקיימים מבדקי מיון פנימיים מטעם המוסדות, שבהם מעריכים את ההתאמה של המועמדים לקורס ולתחום הנלמד ובודקים את השליטה במקצועות כגון מתמטיקה ואנגלית.
תואר ראשון
המעוניינים להשתלב בתעשיית ההייטק יכולים ללמוד במסלולים לתואר אקדמי, בדרך כלל המקצועות המבוקשים הם לימודי מדעי המחשב, לימודי מערכות מידע ולימודי הנדסת תוכנה. התנאים הנדרשים כדי להתקבל לאותם מסלולים מתבססים בדרך כלל על שילוב של הציון בפסיכומטרי וממוצע הבגרויות. היות ומדובר במקצועות כמותיים מוסדות הלימוד שמים דגש על הציון בבגרות במתמטיקה ובבגרות בפיזיקה וכן על המרכיב הכמותי של הפסיכומטרי.
במסגרת תנאי קבלה למדעי המחשב, על המועמדים להיות בעלי ציון סכם גבוה (ממוצע תעודת הבגרות והפסיכומטרי) וכן בגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד. במקרים מסוימים מוצעים לימודי מדעי המחשב ללא פסיכומטרי, מסלול המיועד לבעלי ממוצע בגרות גבוה במיוחד (לרוב מעל 95, אולם ממוצע זה משתנה ממוסד למוסד).
תנאי הסף למקצועות ההנדסה, כגון הנדסת תוכנה או הנדסת מערכות מידע, מתבססים גם הם על הישגים גבוהים בפסיכומטרי ובבגרות, בדגש על המקצועות הכמותיים. הציון הנדרש בפסיכומטרי הוא לרוב 600 ומעלה, אולם קיימים מוסדות שבהם הרף גבוה או נמוך מהציון הנ"ל. במוסדות נדרשים גם ציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה, באנגלית ובפיזיקה בעדיפות לבעלי חמש יחידות.
כדי להתקבל לתואר ראשון בלימודי הייטק, המתקיימים בין היתר במסגרת תכנית "מדעים להייטק" שפיתח המל"ג, יש צורך בציון גבוה במקצועות הכמותיים, כגון בבגרות במתמטיקה, וכן יש צורך בסכם גבוה בדגש כמותי.
קבלה ללא בגרות או פסיכומטרי
במסלולים רבים ללימודי תעודה, ניתן להתקבל גם ללא תעודת בגרות. בתכניות אלה הדרישה היא לרוב לסיום 12 שנות לימוד, וכן קיימות תכניות לבעלי ניסיון קודם בתחומי המחשבים והתוכנה.
הקבלה לתארים האקדמיים מתבססת לרוב על שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי, אולם ניתן במקרים מסוימים להתקבל ללא בגרות. בדרך כלל, מסלול זה פתוח למי שברשותם ציון גבוה במיוחד בפסיכומטרי ובייחוד במרכיב הכמותי של הבחינה.
במקרים רבים מי שאין ברשותם בגרות במתמטיקה ברמה הנדרשת צריכים לעבור קורסים או מכינות לצורך השלמת הידע, לפני תחילת הלימודים. חלק מהמוסדות מציעים מכינות ייעודיות למועמדים שאינם עומדים בתנאי ההרשמה המעוניינים לשפר את הסיכויים להתקבל לתכנית.
מועמדים המעוניינים להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי נדרשים בדרך כלל לממוצע ציונים גבוה בתעודת הבגרות. קיימים מוסדות שונים שבהם קיים מסלול קבלה על סמך הבגרות, שבו נדרשים המועמדים לממוצע שנע לרוב בין 90 – 115, אולם הממוצע עשוי להשתנות בין המוסדות. מושם דגש על הציון בבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות ועל בגרות במקצועות כמותיים נוספים, כגון פיזיקה.
יש לציין כי קיימים מוסדות לימוד מסוימים – כגון האוניברסיטה הפתוחה או מכללת רמת גן – שבהם אין דרישה לציוני בגרות כחלק מדרישות הסף, וכן אין צורך בציון פסיכומטרי. במוסדות הללו מתייחסים להישגים של הסטודנטים במהלך הלימודים עצמם ולא לנתונים הלימודיים הקודמים שלהם וזאת מתוך מטרה לפתוח את שערי האקדמיה בפני קהל יעד רחב של סטודנטים.
- קראו עוד על תואר ראשון ללא בגרות
- קראו גם על לימודי מדעי המחשב ללא פסיכומטרי
הסבת אקדמאים להייטק הולכת והופכת לענין פופארי יותר ויותר. ישנן מספר מכללות המסבות אקדמאים להייטק בדרך כלל לתחומים: תכנות, בדיקות תוכנה-QA, יישום מערכות ERP ו-CRM, טכנאות מחשבים, עיבוד שבבי, קורסים העוסקים באינטרנט והרשתות החברתיות.
ישנן מכללות העובדות בשיתוף עם חברות הייטק ומבטיחות לבוגריהן שהצליחו בלימודים להשתלב בתחום שלמדו לעבודה באחת מהחברות הללו.
בין המוסדות המציעים מסלולי הסבה תוכלי למצוא את: אשבל טכנולוגיות, פסיפיק סופטוור, האקריו ועוד.
אני חושבת שכדאי שתעזרי בשירות החינמי של האתר כדי לאתר מוסד לימודים איכותי באיזור מגורייך.
התכונני ללימודים אינטנסיביים של חצי שנה בערך.
לגבי לימודים נוספים שיש בהם הסבה לאקדמיים- הסבה לעבודה סוציאלית, הסבה לסיעוד.
מלבד זאת במידה ושוק ההון או משאבי אנוש מעניינים אותך את תמיד יכולה ללמוד לתואר שני במנהל עסקים ולקבל ידע בנושאים כגון: שיווק, מימון, משאבי אנוש, משפטים ועוד.
בהצלחה,
שני