רוצה פרטים על חשבונאות או הנהלת חשבונות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי חשבונאות או הנהלת חשבונות

רוצה לדעת על חשבונאות או הנהלת חשבונות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי חשבונאות או קורס הנהלת חשבונות - כדאיות ודרגת קושי

 

מי שמחפשים קריירה בעולם הכספים יכולים להתעניין בכמה מסלולי לימוד אפשריים, בהם לימודי חשבונאות לתואר (הידועים גם בשם לימודי ראיית חשבון) וכן קורסים בהנהלת חשבונות. אמנם שני המקצועות מגיעים מן העולם החשבונאי, אולם הם שונים מאוד זה מזה וקיימות נקודות שוני משמעותיות בין אפיקי הקריירה.


בין נקודות השוני העיקריות שחשוב לשים אליהן לב בתהליך בחירת לימודים הוא אפיקי התעסוקה הנפתחים לעובדים, רמות השכר ותנאי הקבלה. כמו כן, חשוב להדגיש כי בעוד לימודי ראיית חשבון מתקיימים לתואר ראשון, בתחום הנהלת החשבונות נערכים לימודי תעודה.

 

  לימודי חשבונאות קורס הנהלת חשבונות

למי זה מתאים

לימודי חשבונאות מתאימים לאנשים בעלי זיקה לעולם העסקים והכספים, המחזיקים ביכולות כמותיות וריאליות שאינם חוששים מחישובים, ניתוח נתונים ודוחות מסובכים. במקצוע יש צורך בדייקנות וסדר, זיכרון טוב, הבנה והתמצאות בחקיקה מסועפת. נדרשות גם יכולות גבוהות במתמטיקה ועבודה עם מספרים.

קורס הנהלת חשבונות מתאים למתעניינים בתחום הכספים המעוניינים במסלול הכשרה ממוקד לקריירה. תפקידים אלה מתאימים למי שמעדיפים קריירה מסודרת ומובנית במשרד, בדגש אדמיניסטרטיבי, שבה עיסוק רב בדוחות ונתונים כספיים.

משך הלימודים
אורך הלימודים כשלוש שנים וחצי. לאחר סיומם נדרש סטאז' של שנתיים, וכן מעבר בחינות ממשלתיות.

היקף הקורסים הוא לרוב בין שישה לעשרה חודשים. אורך ההכשרה משתנה בהתאם לדרגה המקצועית הנלמדת ולמתכונת ערב מול בוקר.

מה לומדים

במסלול רוכשים ידע וכלים החשובים לרואי החשבון, תוך התאמה לתקינה בין לאומית רלוונטית ולדרישות המשרדים הגדולים. הלימוד מכוון לנדרש בבחינות ההסמכה הממשלתיות ונוגע בענפים כגון ביקורת חשבונות, ניהול חשבונאי ומיסוי. כמו כן, במקביל להיכרות עם התקינה והנוסחאות הסטודנטים מפתחים מיומנויות חשיבה ביקורתית ויצירתית שחשובות לאנשי המקצוע. במקרים רבים, הלימודים משולבים עם תחום נוסף במסגרת דו חוגית או כתואר כפול. בין הענפים שמבוקשים לשילוב זה נכללים לימודי מנהל עסקים ולימודי כלכלה..

הסטודנטים לומדים על תהליכי הרישום, הניתוח והפיקוח של מידע חשבונאי בארגונים. הם לומדים לבצע חישובים בסיסיים, לערוך דוחות ולפקח על פעילות כספית של ארגונים. כמו כן, נלמדים היבטים בעבודה ממוחשבת עם תוכנות פיננסיות ייעודיות למקצוע.

תנאי קבלה
קבלת מועמדים לתואר זה מתבססת על ההישגים בפסיכומטרי ובבגרויות. ציון ההתאמה הנדרש לקבלה משתנה בין המוסדות אך בדרך כלל נע בין 570 - 630. כמו כן, כחלק מתנאי קבלה לחשבונאות מושם דגש על נתונים כמותיים וריאליים, המועמדים נדרשים לציון גבוה בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות ולציון גבוה בחלק הכמותי של הפסיכומטרי.

תנאי הקבלה לקורסים אלה מוכתבים על ידי משרד העבודה. כדי להתקבל לקורס הבסיסי ברמת 1 +2 יש צורך בסיום 12 שנות לימוד לפחות. בוגרי 11 שנות לימוד נדרשי לעבור מבחן במתמטיקה. בעלי בגרות במתמטיקה ברמת יחידה לפחות פטורים ממבחן זה. כמו כן יש לעבור מבחן קבלה.

תעודה ורישיונות
בסיום הלימודים ניתן תואר ראשון BA. הבוגרים נדרשים לגשת לבחינות ממשלתיות ולהשלים תקופת סטאז' של שנתיים. לאחר מעבר כל השלבים הללו, מקבלים רישיון רואה חשבון וניתן להתחיל להשתלב בתעסוקה בתחום.

בסיום הקורסים יש צורך לגשת לבחינות ממשלתיות. מי שעוברים אותן ועומדים בכל דרישות הקורס מקבלים תעודת גמר ותעודת מקצוע הנהלת חשבונות. קיימים כמה סוגים של דיפלומות, בהתאם לדירוג המקצועי שמכתיב משרד העבודה בתחום, הדרגה הראשונה היא סוג 1 + 2 (הידועה גם בשם בסיסי ומתקדם), לאחריה ניתן להמשיך לסוג 3, ולאחר מכן מדופלם (או בכיר).

ביקוש בשוק העבודה

בשוק של היום ישנה דרישה לרואי חשבון, זאת לאחר תקופה מסוימת שבה השוק היה רווי. הדרישה העכשווית נוצרה בין היתר בעקבות מחסור באנשי מקצוע ורפורמות שונות בשוק. במקביל ניתן לראות עליה במספר המשרות המוצעות. מדובר בשוק תחרותי, בעיקר בתחילת הדרך ובהשתלבות במשרדים הגדולים.

יש דרישה בשוק לאנשי המקצוע. באופן כללי קיימת העדפה אצל מעסיקים לעובדים המחזיקים בדיפלומות ברמה מתקדמת או שברשותם מספר דיפלומות בענפים רלוונטיים.

אפשרויות תעסוקה

בסיום התואר וקבלת הרישיון ניתן להשתלב בתפקידי רואי חשבון בחברות קטנות וגדולות. אחד האפיקים המבוקשים בתחום הוא השתלבות במשרדי ה - BIG 4, כלומר משרדי ארבע הפירמות הגדולות בעולם בענף זה. חלק מאנשי המקצוע פועלים גם בסקטור הציבורי, כגון במשרד האוצר ובגופים רלוונטיים נוספים. כמו כן ניתן להשתלב בתפקידים שונים בגופים פיננסיים כגון בנקים וחברות השקעות. 

בוגרי הקורסים משתלבים במגוון מסגרות שכן שירותיהם נדרשים בעסקים וחברות גדולים וקטנים. ניתן להשתלב בחברות במגזר הפרטי והציבורי. עובדים רבים משתלבים במחלקות הנהח"ש של ארגונים או מפעלים, או לחלופין מציעים שירותים אלה לעסקים.

שכר שכר רואה חשבון ממוצע נע בין 11,000 - 13,000 שקלים בתחילת הדרך המקצועית כאשר לאחר מספר שנים השכר עולה ויכול לנוע בין 15,000 - 25,000 שקלים לחודש. יש לציין כי בתחילת הדרך יש לעבור התמחות, שבה השכר נמוך באופן יחסי ונע בין 5,000 - 6,000 שקלים, השכר דומה לרוב במשרדים גדולים וקטנים כאחד. אנשי מקצוע מנוסים שמגיעים לתפקידים בכירים במיוחד בגופים פיננסיים, כגון סמנכ"לי כספים, יכולים להגיע לשכר גבוה במיוחד שנע בין 30,000 - 40,000 שקלים.

בתחילת הדרך המקצועית שכר מנהלי חשבונות נע בין 7,000 - 9,000 שקלים לחודש. לאחר מספר שנות ניסיון וותק ניתן להעלות את השכר והוא נע בדרך כלל בין 10,000 - 16,000 שקלים לחודש. בעלי תפקידים ניהוליים מגיעים גם לשכר של 20,000 שקלים לאחר שנות ותק רבות.

לימודי המשך
לאחר סיום התואר ניתן להמשיך לתואר שני בתחום, או לחלופין למסלולים כגון תואר שני במנהל עסקים או תואר שני בכלכלה (לאחר ביצוע ההשלמות המתאימות). קיימות גם השתלמויות וקורסים לתעודה ייעודיים לרו"ח, שבהם ניתן להמשיך להרחיב את סל הכלים המקצועי.

כאמור מדובר במספר קורסים שמייצגים דרגות מקצועיות שונות, לאחר סיום כל קורס ניתן להמשיך לדרגת ההתמקצעות הבאה וכך להרחיב את תחומי הסמכות המקצועית. כמו כן, קיימים קורסים נוספים בתחום החשבונאי והפיננסי כגון חשבי שכר (עובדים האחראיים על ניתוח והפקת תלושי השכר של עובדים בארגונים), בודקי שכר (עובדים האחראיים על פיקוח על מערך השכר של חברות), ייעוץ מס (סיוע לעסקים וחברות בתחום המיסוי) ועוד.

 

גולשים שואלים

 

האם יש הבדל משמעותי בין תואר בראיית חשבון לקורסים בהנהח"ש מבחינת שכר ועבודה לאחר מכן?


אלה שני תחומי לימוד שונים לחלוטין. אנשי המקצוע עוסקים בתחומי עיסוק שונים מאוד. מבחינת רמות השכר, רואי חשבון משתכרים בהתאם לתפקיד, לוותק, גודל החברה שבה הם עובדים והיבטים נוספים ויכולים להגיע למשכורות גבוהות מאוד, לעומת מנהלי החשבונות. כדאי גם לשים לב כי הנהח"ש הם לימודי תעודה ואילו ראיית חשבון הוא תואר אקדמי.

 

האם אחרי קורס הנהח"ש ניתן להשלים לתואר בראיית חשבון? אם כן מה המסלול הנדרש?


לבוגרי קורסים בהנהח"ש יכול להיות יתרון בלימודי ראיית חשבון מבחינת ידע, אולם לא קיימת תכנית ייעודית להשלמה לבוגרי הקורסים. ייתכן שיאושרו לך פטור או שניים בתלות במוסד הלימוד, אולם נכון להיום לא קיים מסלול מלא להשלמה שפונה לבוגרי הקורסים.


אני בוגרת מנהל עסקים ומתלבטת בין הסבה לראיית חשבון לבין קורס סוג 1 + 2 וחשבי שכר. איך אדע מה יותר מתאים לי? האם מעסיקים מעדיפים תואר או תעודה?


מדובר בשני תחומי תעסוקה שונים מאוד, לכן לא ניתן להשוות בעניין דרישות המעסיקים. אם תלמדי הסבה לרו"ח, מה שחשוב במיוחד הוא ציונים גבוהים בלימודים כדי למצוא עבודה. כדי לעסוק בתחום הנהח"ש צריכים למצוא מקום עבודה שמוכן לקבל עובדים ללא ניסיון ואז להתחיל לעבוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על חשבונאות או הנהלת חשבונות?

רוצה לדעת יותר על חשבונאות או הנהלת חשבונות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד חשבונאות או הנהלת חשבונות
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
קורס רענון בהנהלת חשבונות
קורס הנהלת חשבונות - איפה ניתן ללמוד?
קורס חשבי שכר ללא הנהלת חשבונות
קורס הנהלת חשבונות 1+2
על איזה מסלול ללכת בקורס הנהלת חשבונות?
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...