רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

טבלאות שכר גזבר

רוצה לדעת על שכר גזברים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר גזברים


גזברים מהווים חוליה בכירה וחשובה בתחום הכספים במשק. באופן כללי נתן לחלק את תפקידי הגזברים לשני סוגים - גזברים בשוק הפרטי וגזברים במגזר הציבורי, שפועלים בעיקר בעיריות ורשויות מקומיות.


תפקידי שני סוגי הגזברים נוטים להיות שונים זה מזה וכן קיימים הבדלים ברמות השכר של עובדים אלה. עם זאת, מהות התפקיד של שני סוגי הגזברים היא מעקב וביקורת על המשאבים הכלכליים של הגוף בו הם פועלים וטיפול בתכניות תקציב ובדוחות כספיים.
כל רשות מקומית, מעירייה של עיר גדולה ועד למועצה של יישוב קטן או קיבוץ קטן, מעסיקה גזבר בשורותיה. תפקידי גזברים מעוגנים בחוק וכל מוטלת על העובדים הללו הדאגה לקופת אותה רשות ולביטחון הפיננסי שלה. באופן כללי ניתן לומר כי הגזברים מהווים סמכות כלכלית עליונה וחשובה שעוסקים בתכנון תקציבי הרשות, בניהול השקעות וסיכונים ובתהליכים פיננסיים נוספים. כמו כן, במסגרת החוק, חתימת הגזבר היא חובה לאישור של התחייבויות כספיות של הרשות המקומית, לצד חתימת ראש הרשות, שהוא ראש העיר או ראש המועצה.


בארגונים בשוק הפרטי, גזברים משתלבים במחלקות הפיננסים או הכספים של ארגונים או של עמותות ללא כוונות רווח. הם אחראיים לרוב על ניהול עניינים כספיים של החברה או העמותה, עוקבים אחרי הוצאות והכנסות, מסייעים בתכנון של תקציבי הגוף ומסכמים את התקציבים השנתיים בדוחות מסודרים. בדומה לשוק הציבורי, גם גזברים אלה חיוניים במיוחד לפעילות הכלכלית הסדירה של הארגון.


לאחרונה התקיימות שינויים ותיקונים בחוק כדי להסדיר את שכרם של גזברים, בעיקר במגזר הציבורי. תיקונים אלה נועדו, בין היתר, כדי לוודא כי שכרם של הגזברים בשוק הציבורי יהיה פרופורציוני לשכר יתר עובדי הרשות. לצד שינויים אלה, שכרם של גזברים בסקטור הציבורי והפרטי כאחד עודנו גבוה במיוחד, והתפקיד נחשב למבוקש מאוד בתחום הפיננסי.


שכר גזברים


שכרם הממוצע של גזברים נע בין 13,000 - 25,000 שקלים לחודש. חשוב לציין כי בין רמות השכר במגזר הפרטי לבין השכר בסקטור הציבורי, כגון בעיריות ורשויות מקומיות נוספות, קיימים הבדלים משמעותיים למדיי. שכר גזברי עיריות נוטה להיות גבוה משכר של גזבר בחברה או בעמותה, שפועל במחלקת הכספים של ארגון בשוק הפרטי. עם זאת, במקרים מסוימים יכולים נתונים אלה להשתנות בהתאם לגורמים שונים כגון גודל הארגון או הרשות המקומית.

 

טבלאות שכר גזבר

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
גזבר 13,000 - 18,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש
גזבר רשות מקומית לא צוין 25,000 - 45,000 שקלים לחודש
עוזר גזבר 10,000  - 17,000 שקלים לחודש 18,000 - 22,000 שקלים לחודש
מנהל מחלקת גזברות לא רלבנטי 25,000 - 30,000 שקלים לחודש


לתשומת לבכם, רמות השכר משתנות מעת לעת.

 


שכר גזבר ברשויות מקומיות ועיריות


שכרם של גזברי מועצות מקומיות ועיריות נע בטווח רחב למדי, שתלוי בשיקולים רבים ושנים של הרשות המקומית, תקציביה וכן גודלו של היישוב. שכר גזברים בעירייה נחשב לגבוה למדיי, גם בהשוואה לשכר בכירים אחרים כגון דוברים, מבקרים ויועצים משפטיים. לא אחת, גזברי עיריות מובילים את רשימת השכר של העובדים הבכירים בעירייה. אחריהם מובילים בדרך כלל עוזרי הגזברים. נתונים אלה דומיננטיים במיוחד ברשויות מקומיות שבהן מספר תושבים גבוה (כלומר עיריות, לעומת מועצות מקומיות או מועצות אזוריות).


באופן כללי, שכרם החודשי הממוצע של גזברים ברשויות המקומיות נע בין 25,000 - 45,000 שקלים. נתונים אלה משתנים משנה לשנה ועשויים להיות גבוהים או נמוכים מן הטווח המצוין, שכן הרשויות מחליטות לערוך לעיתים שינויים בשכר הבכירים.


בשנים האחרונות נערכו שינויים בנהלי קביעת השכר של גזברים מטעם משרד האוצר, לצורך פיקוח על רמות השכר של עובדים אלה. התאמות שכר אלה מתייחסות לשכר של מגוון סוגי עובדים בכירים המועסקים בעיריות ורשויות מקומיות בחוזים אישיים ונועדו לקבוע מתווה מוסכם ליחס בין שכר העובדים, בהם גם הגזברים, לבין שכר מנכ"לי הרשות.


שכר סגן גזבר


סגני גזברים משתלבים לרוב במגזר הציבורי אולם ניתן למצוא תפקידים אלה גם בשוק הפרטי בעמותות שונות. הסגנים מסייעים לגזבר במסגרת תפקידם בתהליכי ההכנה והניהול של תקציבים וכן מכינים דוחות כספיים ועוזרים לייצוג הגזברים בתהליכים שונים מול גופים פיננסיים. יחד עם הגזבר, הם אחראיים על הבטחת השימוש התקין והחוקי במשאבים הכלכליים של הגוף בו הם פועלים.
בסקטור הציבורי, בדומה לשכר עובדי מדינה, שכרם של עובדים אלה נמצא תחת פיקוח. במקרה של סגני גזברים, הוא ניתן בחוזה אישי וכפוף לאישור של משרד הפנים. שכר סגני גזברים במגזר הציבורי נע בין 30,000 - 35,000 שקלים לחודש. נתונים אלה מתייחסים לסגני גזברים מנוסים ובעלי וותק רב בתפקיד.


שכר עוזר גזבר


במסגרת תפקידם אחראיים עוזרי הגזברים על קשת של משימות, כגון ניהול תזרימי המזומנים של החברה, הכנה של דוחות כספיים וניתוח דוחות כספיים, מעקב שוטף אחרי עלויות המימון של הארגון וכן ניהול סיכונים פיננסיים עבור החברה. בדומה לתפקיד סגן הגזבר, גם תפקיד זה כפוף לגזבר ופועל בצמוד לו לניהול תהליכים כלכליים. עוזרי הגזבר מתנהלים לא רק מול גורמים פנימיים בתוך החברה, אלא גם מול בנקים, חברות ביטוח וגופים פיננסיים נוספים.


רמות השכר של עוזרי הגזברים משתנות אך באופן כללי מתחילות בטווח של 10,000 - 15,000 שקלים לעוזרי גזבר מתחילים. אחרי כמה שנות וותק בתפקיד עולה השכר ויכול לנוע גם בין 20,000 - 25,000 שקלים. נתונים אלה מתייחסים בדרך כלל לשכר עוזרים בשוק הפרטי. במגזר הציבורי שכר עוזרי גזבר ברשויות מקומיות נוטה להיות מעט גבוה מטווחים אלה.


אפשרויות תעסוקה


בשוק של היום ישנה דרישה רבה למדיי לתפקידי גזבר, הן בשוק הציבורי והן במגזר הציבורי. במועצות מקומיות ועיריות, גיוס גזברים נעשה לרוב באמצעות מכרז. מכרזים אלה קובעים את היקף התפקיד ואת תחומי האחריות ומפרטים את הדרישות והרקע המקצועי והלימודי הקודם הנדרש מן הגזברים.


יש לציין כי החוק מתווה את הניסיון והרקע הנדרשים לגזברים ברשויות השונות. בין היתר, הן קובעות את היקף שנות הניסיון הניהולי שנדרש לעובדים אלה, מספר שנות הניסיון הנדרש עולה ככל שמספר התושבים ברשות גדול יותר. ניסיון ניהולי זה יכול להתבטא בין היתר בהובלת צוותים, בניהול תקציבים, בניהול משא ומתן ובתפקידי ניהול נוספים בסדרי גודל הדומים להיקף יחידת הגזרות ברשות המסוימת. כמו כן, מוגדר הניסיון התעסוקתי בתחום הכספים. עובדים אלה נדרשים להיות בדרך כלל בעלי רקע תעסוקתי מוכח בענפים כגון חשבות שכר, הנהלת חשבונות, גבייה, ניהול תקציבים והכנת דוחות כספיים.


בשוק הפרטי, גזברים דרושים במגוון של מסגרות. לרוב הם משתלבים בעמותות ומוסדות ללא כוונת רווח, אולם ניתן למצוא משרות לגזברים ולעוזרי גזברים גם בחברות תעשייה, חברות הייטק, ארגונים בתחום התיירות ועוד שלל סוגי חברות ועסקים. גם במשרות אלה, נדרש ניסיון מקצועי ולימודי ענף בתחומי הכלכלה והפיננסים. תפקידים רבים מיועדים לרואי חשבון מנוסים, שיש ברשותם גם ניסיון פרקטי בהנהלת חשבונות. בחלק מן החברות מקבלים לתפקידי גזבר או עוזר גזבר גם מועמדים שאינם אקדמאים, אולם הם נדרשים להציג תעודות מקצוע רלבנטיות המעידות על סיום בהצלחה של קורסים בחשבונאות ולהיות בעלי רקע מקצועי משמעותי.

 

מה ללמוד כדי להיות גזבר?


היות ומדובר בתפקידים בכירים במיוחד בתחום הכספים, ההשתלבות בהם היא לרוב אחרי מספר רב של שנות וותק בתפקידים פיננסיים וחשבונאיים שונים. במגזר הציבורי, עיריות ומועצות מקומיות מאפשרות לעובדים בתפקידים בכירים בתחום הכספים לעבור קורס גזברות. זהו לרוב קורס פנימי שנערך על ידי העירייה באופן ייעודי לעובדיה.


המעוניינים להשתלב בארגונים בשוק הפרטי יכולים להשתלב בתפקיד אחרי צבירת ניסיון בתחום הכספים. רבים מן המשתלבים בתחום זה מגיעים עם ניסיון אקדמי רלבנטי, כגון לימודי כלכלה, לימודי מנהל ציבורי או לימודי חשבונאות. כמו כן, מתקיימים קורסים שדרכם ניתן לפתח את הידע המקצועי, כגון קורס חשבים ומנהלי כספים, קורס ביקורת פנימית, קורס ניתוח דוחות כספיים ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס מחשבים בגיל מבוגר
קורסי הסבה לאקדמאים בתחומי המחשבים- תכנות, בדיקות תוכנה וכדומה
קורס מתחום המחשבים - מה כדאי?
קורס תיקון מחשבים
בחירת קורס לימוד מתאים בתחום המחשבים
מעוניין ללמוד קורס במחשבים,אשמח לשמוע המלצות
קורס מחשבים בג'ון ברייס