מה כדאי לעשות כשמקבלים ציון נמוך?

3/12/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (7,970 צפיות)

אתם פותחים את המחשב, מסתכלים על הציון ומתמלאים בתסכול - הציון שקיבלתם בעבודה או במבחן ממש לא תואם את הידע שלכם, ואתם משוכנעים שאתם מסוגלים ליותר. אז איך אפשר להתמודד עם קבלת ציון נמוך בזמן הלימודים? מה אפשר לעשות כדי להשתפר בעתיד? ואיזה שיעור חשוב לחיים אפשר ללמוד מכל הסיטואציה?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איך להתמודד עם ציון לא טוב - ומה אפשר ללמוד ממנו לחיים?


כישלון הוא אף פעם לא דבר נעים. הוא מוציא מאיתנו אנרגיות, הוא מצריך מאיתנו לשנות את השגרה שלנו והוא בעיקר פשוט מבאס. אלא אם כן אתם מצטיינים במיוחד, קרוב לוודאי שמתישהו במהלך התואר תמצאו את עצמכם מתמודדים יום אחד עם ציון שלא מספק אתכם. זאת יכולה להיות מטלת אמצע סמסטר חשובה, מבחן בקורס חובה או אפילו סמינר. כך או כך, בזמן כזה או אחר כנראה תמצאו את עצמכם פותחים את המחשב, מגלים את הציון על המסך ומתחילים להרגיש תחושת כובד בלב.


באותו רגע זה אולי יכול להיראות כמו סוף העולם, אבל האמת שיש כמה צעדים שאפשר לעשות כדי להתמודד עם הציון הלא מספק ואפילו ללמוד ממנו משהו לחיים. אז במקום לרוץ לחפש את חבילת הטישו הקרובה, הנה כמה דברים שאולי כדאי לחשוב עליהם בפעם הבאה שמקבלים ציון לא טוב:


אל תחמירו יותר מדיי עם עצמכם


התגובה המידית של כמעט כל אחד מאיתנו לכישלון היא להיות קשים עם עצמנו. אנחנו יודעים שאנחנו יכולים להשיג ציון יותר טוב. אז אמנם אנחנו מרגישים עצובים, או אפילו כועסים על עצמנו על התוצאה, אבל חשוב מאוד לזכור שאף אחד בעולם לא מושלם וציון גרוע זה משהו שקורה כמעט לכל סטודנט. הציון היחיד הזה לא אומר שום דבר עלינו כבני אדם או כתלמידים, והוא אפילו לא בהכרח אומר שנכשלתם בקורס.


מי שזוכרים את עצמם בתור התלמידים שקיבלו מאיות בכל הבגרויות, או המשתתפים המבריקים של הקורס לפני הפסיכומטרי, יכולים להרגיש אולי מאוד מופתעים כשהם נתקלים בציון הגרוע הראשון שלהם בתואר. עם זאת, חשוב לזכור שהחוויה האקדמית מאוד שונה מכל המסגרות הלימודיות שבאו לפניה. העובדה שכמעט רוב הסטודנטים לא יכולים להשקיע את כל המרץ והזמן שלהם בלימודים, וצריכים לשלב גם עבודה, חיי חברה, שכר דירה ומשפחה, יוצרת מצב שבו יותר קשה להתמיד במטלות ובשיעורי הבית. אז בפעם הבאה שתראו ציון שלא מספק אתכם, כדאי לזכור שהציון הוא רק מספר.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


נצלו את החוויה הזו כדי ללמוד משהו על עצמכם


אז נכון, הגעתם לאקדמיה כדי ללמוד הנדסה, או פסיכולוגיה, או חשבונאות, אבל לתקופת התואר יש גם הרבה שיעורים חשובים ללמד אותנו על עצמנו ועל החיים בכלל. לא מעט סטודנטים יגידו שהזמן שבילו בלימודים היה פרק הזמן בחיים שבו למדו על עצמם הכי הרבה וצמחו באופן אישי. כשאתם מוצאים את עצמכם יושבים מול הציון הגרוע על המסך, נסו להסתכל על המצב כשיעור לחיים. זה אולי נשמע קצת מופרך, אבל אולי אפילו יכול לצאת משהו טוב מכל הסיטואציה.


אחד הדברים שחשוב לעשות אחרי קבלת ציון לא מספק הוא לקחת אחריות. במקום להתחיל להאשים אחרים, כמו את המרצה או המתרגלים, אפשר לנצל את המעמד כדי לערוך חשבון נפש על הרגלי הלמידה שלכם. אולי יכלתם לפנות קצת יותר זמן ללמידה בשבוע שלפני המבחן. או שאולי הייתם צריכים להשקיע קצת יותר ברפרט. ייתכן אפילו שהסיבה האמיתית לכישלון הוא הרגלי שינה לא בריאים שפשוט גרמו לכם להיות עייפים מדי. אפשר להתייחס לציון לא טוב כמעין נורת אזהרה. הוא מראה שמשהו כנראה לא בסדר ומסמן לכם שהגיע הזמן לשנות משהו בעצמכם או בשגרת הלמידה שלכם.


בקשו עזרה מאחרים


נכון, לא תמיד קל ללכת לבקש עזרה מאחרים ויש מי שחוששים שהדבר יציג אותם כחלשים או שמי שלא יודעים להתמודד לבד. האמת היא, שאין שום דבר להתבייש בלגשת לקבל עזרה בזמן התואר וזה אפילו מומלץ. כמעט בכל מוסד לימוד יש מערך שלם של שירותים שנועדו בדיוק למטרה הזו - לסייע לסטודנטים להתמודד עם קשיים בלימודים. פשוט משום שאף אחד במןסד הלימוד שלכם לא רוצה לראות אתכם נכשלים, אפילו להיפך.


יש לא מעט גורמים שאפשר לפנות אליהם בקמפוס כדי לנסות לשפר את הציונים או את ההרגלים הלימודיים. בתור התחלה, אפשר לנסות לגשת למרצה או למתרגל בשעות הקבלה שלהם ולהתייעץ איתם. ברוב המקרים המרצים אפילו שמחים שהסטודנטים שלהם מגיעים להתייעץ איתם ורואים את הדבר כלקיחת יוזמה ואחריות מצד התלמידים שלהם. הפניה שלכם יכולה גם להסב את תשומת לבם לנקודות בעייתיות בהרצאות שלהם ולהביא אותם לשפר היבטים מסוימים בקורס עצמו.


אם אתם קצת חוששים לגשת ישירות למרצה, תמיד אפשר להיעזר בשירותים של אגודות הסטודנטים שמפעילות מערכי חונכות או שיעורי עזר לטובת הסטודנטים. בדרך כלל מדובר בסטודנטים משנים מתקדמות שהיו עד לא מזמן בנעליים שלכם ומאוד ישמחו לעזור. אם כל אלה לא עזרו, תמיד אפשר פשוט להיעזר בחברים לספסל הלימודים. הם נמצאים שם כדי לבלות אתכם בהפסקות ואחרי הלימודים, אבל לא רק.


השתמשו במצב כדי לבנות מוטיבציה להמשך


אם תסתכלו על המצב, אתם יכולים לתת לציון להרוס לכם את מצב הרוח - או שאתם יכולים לקחת אותו כאתגר ולהשתמש בו כדי לעודד את עצמכם להשתפר בפעם הבאה. החיים באקדמיה קצרים מדי כדי להיאחז בצין אחד גרוע והעבודה הבאה ממש מעבר לפינה. אז במקום להיתקע במצב הרוח השלילי, כדאי לאמץ גישה אופטימית יותר, להביט קדימה ולהבטיח לעצמכם שלקראת המבחן הבא תעשו הכל כדי להצליח.


אם אתם ממש אמיצים, קחו את העבודה עם הציון המתסכל ובמקום לזרוק אותה לפח או לתחוב אותה למעמקי הקלסר - תלו אותה על הקיר מעל המחשב בחדר שלכם. זה אולי נשמע קצת קשוח, אבל אתם יכולים להציב אותו שם כאתגר לעצמכם, כי בעצם המספר בעט אדום על הדף לא חייב להיות מה שיכריע את הכף. הכל תלוי בצורת החשיבה שלכם. זכרו שלפעמים, כישלון הוא כמו "דלק" שדוחף אותנו קדימה ועוזר לנו להפוך לסטודנטים טובים יותר ולאנשים נחושים וחזקים יותר.