תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על טכניון - תואר שני הנדסת מזון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

 

המזון של המחר

 

הנדסת ביוטכנולוגיה היא תחום מחקרי ויישומי אשר משלב ענפים שונים המשמשים את התעשיות עתירות הידע. ענף הנדסי זה משתמש באורגניזמים המסייעים לתהליכי ייצור שונים בתחומים כמו חקלאות, רפואה, סביבה ומזון. תעשיית המזון המודרנית נסמכת על פיתוחים טכנולוגיים וכימיים אשר משפרים את ההרכבים התזונתיים שיש באוכל התעשייתי ובגידולים החקלאיים. משכך, תחום זה אינו מפסיק להתחדש ולהתפתח והוא מתאים את עצמו לצרכים של התעשיות השונות בעולם המודרני.

השילוב בין הנדסת ביוטכנולוגיה לבין הנדסת מזון מאפשר פיתוח וייצור של מוצרים אשר יעלו את רמת החיים של כלל האוכלוסייה, החל מפיתוח מזון לחולי צליאק ומזון מיוחד המותאם לתינוקות, וכלה בהארכת חיי מדף של מוצרים באמצעות חומרים טבעיים. כמו כן, השילוב בין הדיסציפלינות מאפשר פיתוחים טכנולוגיים חדשניים כמו אריזות מזון המדווחות לצרכן על איכות המזון באמצעות חיישנים.

 

 

תכנית לימודים

 

תלמידי התואר השני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון רוכשים מידע רב על כל התחומים אשר מרכיבים את שני הסוגים של ההנדסה, כמו ביוכימיה, ביולוגיה מולקולארית, ננו־טכנולוגיה והנדסת חלבון. הם לומדים כיצד לנצל תהליכי חיים למטרות טכנולוגיות וכיצד לפתח מערכות ליישומם בפועל. הם מתבססים על ניסויים אמפיריים מדיסציפלינות שונות כמו רפואה וחקלאות ולומדים על חומרי הגלם, על התרכובות שלהם ועל הפוטנציאל הגלום שלהם. כמו כן, הם מלווים מוצרים מראשית שלבי הייצור שלהם ועד קבלת המוצר הסופי, לרבות חוות דעתם של צרכנים פוטנציאליים.

 

מתכונת הלימוד

 

משך הלימוד המומלץ לתואר שני זה לא עולה על שש שנים, לאחר מכן הסטודנטים מחויבים בלימוד מקצוע נוסף בכל סמסטר. ניתן לבחור בין שני מסלולים – מסלול עיוני, ללא עבודת תזה, ומסלול מחקרי עם הגשת עבודת תזה. מתכונת הלימודים של שני המסלולים מורכבת מקורסים עיוניים, מקורסי סמינר, מקורס מלווה פרויקט וממעבדות.

 

נושאי הלימוד

 

  • טכנולוגיות לייצור יין
  • הנדסת רקמות
  • אריזות מזון ותרופות
  • איוד וייבוש מזון
  • ביוטכנולוגיה מולקולארית
  • הערכת חיי מדף
  • ביוטכנולוגיה של פפטידים
  • ביולוגיה סינטטית
  • מדע וטכנולוגיה של אבקות
  • טכנולוגיות גנטיות    
  • איכות הסביבה מהיבט תעשיית המזון    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

הטכניון הוא מכון טכנולוגי אקדמי המתמחה בתחומי ההנדסה, המדע והטכנולוגיה. זהו מוסד מחקרי אשר מעודד את תלמידיו להמשיך בפיתוח ובמחקר הן באקדמיה והן מחוצה לה. בין התארים המתקדמים שהטכניון מציע אפשר ללמוד תואר שני בהנדסה ביו־רפואית, תואר שני בהנדסה כימית, תואר שני בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל ותואר שני בהנדסה אזרחית וסביבתית.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון צריכים להחזיק בתוארB.Sc בהנדסה או בתואר בוגר מפקולטה מדעית, כמו כימיה, ביולוגיה, רוקחות וחקלאות בממוצע 80 לכל הפחות.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל דרישות התואר ומשלימים את עבודות הגמר או את עבודת התזה מקבלים תואר מגיסטר להנדסה בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מטעם הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר השני בביוטכנולוגיה ומזון יכולים להמשיך במחקר הן במכונים המחקר השונים והן באקדמיה. כמו כן הם משתלבים בחברות שונות בתעשיית המזון, בתעשיית התרופות ובתעשיית הקוסמטיקה והם עובדים כיועצים וכמפתחים בחברות הדרכה ושיווק, במכוני תקינה ובגופי פיקוח האחראים על תעשיית המזון.

 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

עוד מסלולי לימוד - הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

כלים שיעזרו לך לבחור