שלום, נבחנתי בעבר במתכונת הישנה של מתמטיקה ב-4 יח"ל. מתוך 3 שאלונים ניגשתי רק ל-1 (35003). כעת אני מעוניין לסיים את הבגרות במתמטיקה כדי להתקבל לללימודי מדעי המחשב. יש לי מספר שאלות בנושא:
1. האם ניתן להשלים את השאלונים הישנים שנותרו לי (35004, 35005)? בבית הספר בו למדתי נמסר לי שאהיה חייב להיבחן במתכונת החדשה. 2. האם כדאי להיבחן במתכונת הישנה או בחדשה? מה יקיף פחות חומר? ומה יביא אותי מוכן יותר לאקדמיה? 3. האם במתכונת החדשה יש שאלונים משותפים ל-4 ו-5 יח"ל? ואם כן, האם מומלץ להתחיל מהשאלון המשותף ולפי שליטה בחומר לבחור אם להמשיך להשלים 4 או 5 יח"ל (כלומר - יש חשיבות לסדר השאלונים?)
תודה
ש
שני יונגר
שיפור הבגרות במתמטיקה
שלום בני,
1. בעיקרון כ. אם בבית הספר בו סיימת ללמוד לא יכולים להגיש אותך הדרך הכי טובה להתמודד עם זה היא להמיר את תעודת הבגרות שלך לאקסטרנית ואז תוכל להיבחן גם במתכונת הישנה. כי נכון להיום אפשר עדיין להיבחן במתכונת הישנה. כך לפחות נאמר לי לאחרונה על-ידי משרד החינוך. ברר זאת מול שלוחה אקסטרנית באזור מגוריך. 2. אין משמעות, רק סידור השאלונים השתנה. אין מסלול שמכין טוב יותר לבגרות, זו רק הנוחיות שלך. 3. התשובה לצערי היא לא. בניגוד למתכונת הישנה במתכונת החדש השאלונים בכל מסלול מופרדים לחלוטין. 804,805 ברמת 4 יחידות ו806,807 ברמת 5 יחידות.