היי יש לי שאלה. אני מתכוונת לגשת בקיץ לבגרות במתמטיקה השאלון השלישי ורציתי לדעת כמה דברים. 1. מתי אמור לצאת המיקוד? אני לא מוצאת את זה באתר משרד החינוך ושמעתי שלא יוצא מיקוד בכלל. 2.מה זה אומר המתכונת הישנה??
ש
שני יונגר
מיקוד לבגרות במתמטיקה
שלום דנה,
יש שתי מתכונות של בחינות בגרות מתכונת ישנה ומתכונת חדשה. לפי כמה שנים שינוי חלק מהבגרויות גם מבנית וגם בתכנים עליהם נבחנים. מי שמשפר בגרויות יכול לבחור בין הבגרויות שישפר בהתאם לנוחיות שלו. למשל אם בבגרות במתכונת הישנה היו 3 שאלונים ואת צריכה לשפר רק אחד מהם, אז כמובן שתיבחני במתכונת הישנה כי בחדשה תידרשי לעבור את כל הבגרות המלאה מחדש. בשורה התחתונה הכל תלוי במה שאת צריכה לשפר או להשלים. לגבי המיקוד, כבר כמה שנים שאין ממש מיקוד חדש וכן תוכלי למצוא אותו באתר של משרד החינוך. ואפשרות נוספת היא לרכוש מיקודית לבחינה שעדכנית לבגרויות השנה שתעזור לך לסדר את כל החומר שעליך ללמוד לבחינה הנוכחית. את המיקודיות הללו רוכשים או בחנויות ספרי לימוד או אונליין. אפשרות אחרונה שלדעתי יכולה להיות נוחה מאוד היא פשוט לגשת למורה המגיש לבגרות במתמטיקה בבית הספר בו למדת ובו תיבחני בבגרות הנוכחית ותבקשי ממנו את המיקוד לבחינה או איזו שהיא תובנה שלו בעניין.