ברצוני לשפר את הציון בגרות שלי מ-4 יח' ל- 5 יח'. אשמח לקבל הסבר על שאלון E,F,G, דרכים מומלצות ללמידה. אשמח לקבל פירוט מורכב על שאלון F. מה בדיוק כולל השאלון הזה, איזה סיפורים צריכים לדעת והאם יש אפשרות בחירה ולא ללמוד רק את כולם. ובגדול אשמח להמלצות בדגש לשאלון F לבגרות חורף הקרובה (2016)
ש
שני יונגר
חלוקת המודולים בבגרות באנגלית
שלום ארד,
המודולים בבגרות ברמת 5 יחידות באנגלית מחולקים כך: E- מחולק לשני חלקים: פרק האזנה והבנת הנשמע ופרק הבנת הנקרא בו תתבקש לקרוא מאמר בן 300-340 מילים. F+G- שני הפרקים מחולקים אותו הדבר: פרק הבנת הנקרא בן 400-450 מילים ופרק כתיבת חיבור של 120-140 מילים. לכל אחת מהיחידות מוקצבת שעה ורבע. הדרך הכי טובה ללמוד לבחינה באנגלית היא לקרוא הרבה קטעי טקסטים שמיועדים להבנת הנקרא. כאשר אני ממליצה לך בחום, על-אף שזה קשה יותר לקרוא בקול, כדי שתשמע את עצמך קורא, זה משפר את הזכירה של המילים והטקסט שנקראים. וכמובן לפתור תרגילים בדיוק כמו הנדרש בבחינה. כלומר לקרוא קטעי הנבת הנקרא ולהשיב על השאלות. בספרי ההכנה הנמכרים בחנויות הספרים וספרי הלימוד גם יש תשובות אפשריות. שתוכל ללמוד מהן. במיקוד של משרד החינוך תמצא את רשימת הסיפורים שיש ללמוד לקראת הבחינה. אין לי אפשרות לצרף את הרשימה הזו לתשובה שלי. אין צורך ללמוד את כולם. יש אפשרות לבחירה בין הסיפורים, אבל אתה חייב להיות מול הרשימה המלאה כדי לראות מה חובה ומה לא. לגבי ההמלצות, אני חושבת שכדאי שתעשה מאמץ למצוא כמה דקות פנויות של המורה שלימד אותך לבגרות באנגלית בבית הספר או מורה אחר. מהם תוכל לקבל את המידע הכי עדכני וכן את המיקוד בצורה מסודרת.