הי, אני רוצה להשלים בגרות במתמטיקה ל4 יחידות, כשהייתי בתיכון זה היה לפני ששינו את השאלונים לתכנית החדשה. במידה ואני רוצה לגשת עכשיו בחורף, איך אני יודעת לאיזה שאלון אני צריכה לגשת וגם מה החומר? בנוסף, הבגרות באנגלית של 5 יחידות זה F וg. מה מהם זה אנסין שלא צריך ללמוד ומה מהם זה הספרות? תודה
ש
שני יונגר
שיפור הבגרות באנגלית מרמת 4 יחידות במתכונת ישנה ל5 יחידות במתכונת החדשה
שלום שיר,
משרד החינוך מפרסם מיקוד מסודר של כל החומר הדרוש לכל אחת מהבגרויות. לפי המיקוד תוכלי לדעת באלו תחומים עליך להתמקד. למעשה החלק הכי חשוב במיקוד לדעתי הוא הסיפורים שנשאלים עליהם בבחינה, בעיקר כדי שלא תלמדי סתם יותר מידי ותהיי ממוקדת. לגבי הבחינה שעליך להיבחן בה, ברמת 5 יחידות באנגלית יש להיבחן במודולים: E, F, G. ההבדל בין הבחינה בעבר לבחינה כיום היא שבעבר הבחינה הייתה מורכבת משאלון אחד בלבד לרמת 4 יחידות או 5 יחידות וכיום היא מורכבת משלושה חלקים (מודולים). למיטב ידיעתי תתבקשי לעבור את כל הבחינה המלאה מחדש כי המבנה כל כך השתנה. מודול E- הבנת הנשמע והבנת הנקרא. פעם אחת שומעים קטע קצר של 4 דקות ואז יש להשיב על שאלות לגביו ובחלק השני יש לקרוא קטע unseen (כלומר שאת לא למדת לבחנה אלא חדש לחלוטין) ולהשיב על שאלות לגביו. מודול F-בחלק זה תתבקשי להשיב על שאלות לגבי קטעי קריאה שעליך ללמוד אותם מראש לבחינה מודול G- קטע נוסף של הנבת הנקרא (unseen נוסף) וכתיבת חיבור. אם את לא מבינה איך את מוצאת את המיקוד לבחינה או מה הוא אומר גשי לבית הספר בו סיימת את התיכון ובקשי את עזרת המורה לאנגלית.