שלום, יש לי את 2 יח"ל החובה בהיסטוריה, רציתי לדעת האם ניתן להשלים רק את 3 היחידות הנוספות במועד חורף?
נ
נועה סטרוז
השלמה ל-5 יחידות היסטוריה
שלום לירז,
קורס השלמה ל-5 יחידות בהיסטוריה מתקיים במוסדות ההכנה השונים לבגרויות ופסיכומטרי, ביניהם: יואל גבע, אנקורי, היי קיו ועוד. למיטב ידיעתי השלמה ל-5 יחידות בהיסטוריה מתבצעת רק במועדי הקיץ אך אני ממליצה לך לפנות למוסדות ההכנה השונים ולברר האם בכל זאת ישנה דרך לגשת כבר בחורף.
בגרות בספורוט
שלום, כשהייתי תלמיד בבית הספר הייתי בכושר ירוד מאוד והיה לי קשה מאוד בשיעורי ספורט, עקב כך גם לא הגעתי ללא מעט שיעורים (בסביבות החצי) - בעיקר בגלל שזה היה מעט "מפדח" להתעייף כששאר החברים רק מתחילים. בקיצור, המקצוע היחיד שנכשלתי בו הוא ספורט - ועקב כך לא קיבלתי בגרות.
עכשיו, כשהשתחררתי מהצבא, פניתי למורה לספורט שאז הכשיל אותי ושאלתי אותו מה אני יכול לעשות בכדי שתהיה לי בגרות. הוא אמר לי שאני צריך להצטרף ל-15 שיעורי ספורט עם ילדים בכיתה י'. ניסיתי להסביר לו שאני לא הייתי בכושר ולכן היה לי קשה, ושעכשיו אני סיימתי 3 שנים ביחידה קרבית ושאני עובד הרבה וכלום לא עזר.
הבנתי שאני יכול לפתוח תיק אקסטרני, אתם יודעים משהו על זה?
בנוסף, בזמן שירותי כשריונר התחילו לי בעיות גב שנרשמו גם בתיק הרפואי שלי. האם אני יכול לקבל הקלות כלשהן בעקבות זאת?
בתודה רבה מראש!
נ
נועה סטרוז
השלמת בגרות בחינוך גופני
שלום מאור,
לא ידוע לי על מסגרת פורמלית שמסייעת בהשלמת בחינת הבגרות בחינוך גופני ולכן אני ממליצה לך לפנות ישירות למשרד החינוך על מנת לקבל תשובות ברורות והכוונה מדוייקת למוסד או גוף בו תוכל להשלים את הבגרות אם ובמידה ויש צורך בכך בכלל.