שלום, היחידה החמישית במדעי החברה היא בשיטות מחקר (מתודולוגיה). מישהו יודע איפה ניתן להשיג חומר בנושא? בסוציולוגיה ובפסיכולוגיה יש מיקודיות, אך ביחידה הזו לא מצאתי שום חומר. תודה
ש
שני יונגר
היחידה החמישית במדעי החברה
שלום עידן,
עד כמה שידוע לי היחידה החמישית במדעי החברה היא עבודת מחקר. לכן, הדרך הפשוטה ביותר היא לפנות לבית הספר בו למדת ולבקש מהם את המיקוד לעבודה ואולי אפילו המלצה לספרי לימוד מתאימים. כך או כך, את ההרשמה לבגרות עושים דרך בית הספר שבו מסיימים את לימודי התיכון, אז באותה ההזדמנות, פשוט לפנות ולבקש את כל מה שדרוש לך לכתיבת עבודת המחקר. יש בתי ספר אשר מציעים אתרי אינטרנט מאוד מפורטים עם כל דרישות העבודה ועזרים לכתיבת העבודה.
היחידה החמישית במדעי החברה
שלום שני, לתלמידים הניגשים במסגרת הלימודים בבית הספר - היחידה החמישית היא עבודת חקר. לנבחנים שסיימו את בית הספר אין אפשרות להגיש עבודה והם צריכים לעשות מבחן בשיטות מחקר. לכן רציתי לדעת היכן ניתן להשיג חומר לבגרות הזו. תודה
מ
מתן
ניסיון לעזור
היי עידן, ניתן ללמוד ליחידה החמישית באמצעות הספרים הבאים: 1) "שיטות מחקר במדעי החברה" של האוניברסיטה הפתוחה 2) "המחקר האיכותני" של נעמה צבר בן יהושע 3) וכן, חוברת קטנה של אבנר זיו בשיטות מחקר גם כן בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה
שים לב רק שהנתונים האלה הם על סמך בחינת הבגרות מהשנה שעברה. מציע לך לבדוק במיקוד המעודכן (שאין לי שמץ אם יצא עדיין או לא) כדי לוודא מאילו ספרים בוודאות ניתן ללמוד. כמו כן, במיקוד מפורטים הפרקים והעמודים הספציפיים מהם יש ללמוד לבחינה הקרובה. יכול להיות שיש לי סיכום שהכנתי בשנה שעברה, במידה ותצטרך תשאיר מייל ואשלח לך.
בהצלחה. שבת שלום, מתן
ע
עידן
עזרת מאד!
תודה רבה. בהחלט, אשמח אם תשלח לי את הסיכום. האימייל הוא idanfranco8@gmail.com.