שלום רב, קיבלתי 59 בבגרות בהיסטוריה ב' ולאחר הערעור העלו לי את הניקוד ל-64. אין אפילו טעות אחת בבחינה שלי והדברים הורחבו עד לפרטי פרטים וכמו כן, התשובות הושוו באתרים שונים ואין כלל אי התאמה . ובכל זאת, הציון נמוך מאוד. עשיתי 3 יח"ל בהיסטוריה וקיבלתי 91 וזאת עקב טעות ספציפית שהייתה לי בבחינה. ללא אותה טעות, הציון שלי היה נושק ל-100. בגליון הטופס שקיבלתי לידי, רשום בהערות על יד המונח "חריג מענה", אין לי שמץ של מושג אם זה קשור להורדת הציון או לא, אבל אינני יודע מה המשמעות של ההגדרה הזו בבגרות. אני ניגש פעם נוספת למועד חורף בהיסטוריה ב'. אני די מיואש משום שאני לא יודע אילו טעויות לתקן ואיזה לקחים להפיק. כאשר הם מחזירים את הגליון, הם גם לא רושמים על מה הם הורידו את הציון... כיצד ייתכן שמחזירים גליון בחינה ללא הסבר מופרט על מה הורידו בציון... איך אני אמור לדעת במה טעיתי ולא לחזור על אותן טעויות ואיך אני אמור לדעת אם יש צדק בדבר?
ש
שני יונגר
ציון בחינת הבגרות בהיסטוריה
שלום מנחם,
אני מאוד ממליצה שתפנה עם התוצאות של הבחינה למורה שלימד אותך היסטוריה ותברר זאת מולו.
חשוב להדגיש כי הבדיקה של הבחינות נעשית על ידי מספר בוחנים בצורה רוחבית כדי להבטיח שתקבל ציון שמסכימים עליו שלושה בוחנים שונים.
לכן, לך מרות התשובות הנכונות, אולי כדאי לדבר עם המורה ולברר מה עשית לא בסדר בבחינה. פשוט כדי שתהיה מוכן לפעם הבאה.