למדתי הוראת אומנות, לא מוצאת עבודה וגם כאשר החלפתי מורה בחופשת לידה לא הסתדרתי עם בעיית משמעת בכיתה. איך אני ממשיכה, חינוך מיוחד? טיפול באומנות או עבודה סוציאלית? במה יש יותר עבודה בשוק?
ש
שני יונגר
כדאי לשקול ייעוץ קריירה מקצועי
שלום אירנה,
בתחום האומנות בהחלט רשה מאוד למצוא עבודה והמשרות הן קטנות מאוד וחלקיות. לגבי המשך הדרך שלך זו החלטה ובחירה שלך לפי נטיית לבך. אני מבינה שרצית ללמד אך גילית שזה פחות בשבילך. לכן אני לא מבינה כיצד החינוך המיוחד יפתור אותך מהבעיה שלך בעמידה מול כיתה. לגבי מסלולי הטיפול למיניהם כולל עבודה סוציאלית. בעיקרון אמורים מסלולים אלו לאפשר יותר עבודה, אך השאלה היא האם את הטיפוס המטפל. את העניין הזה את צריכה לברר עם עצמך. ובכלל במקרה שלך ובנקודה בה את נמצאת כיום של בחירה שלא הייתה נכונה לך בתואר הראשון אולי כדאי שתשקלי ייעוץ מקצועי לבחירת מסלול מקצועי וקריירה. כדי שהפעם תבחרי בדיוק את מה נכון לך.
בברכה, שני
א
אירנה
יעוץ קריירה
המשך לתשובתך, רציתי לשאול לגבי ייעוץ קריירה , הבחירה של התואר שלי הייתה אחרי ייעוץ קריירה בלשכת תעסוקה בטבריה ע"י פסיכולוג תעסוקתי, לכן אני באמת בחרתי את מה שאני יצירתית עם אין סוף רעיונות חדשים לכל דבר. רציתי לשאול איך אני יכולה לדעת אם היעוץ הוא מתאים לי? ואיך אפשר לדעת אם אני טיפוס מטפל? המנהלת בבהס שהחלפתי אמרה שאני מאוד אחראית ורגישה לסביבה . לגבי חינוך מיוחד חשבתי שאלו כיתות שהם עם עוד סיעת לכן יש עזרה בהתמודדות עם בעיות משמעת. אפשר בבקשה לשמוע את הצד שלך. בברכה אירנה
א
אירנה
בהמשך להודעה קודמת -מה כדאי ללמוד
עשיתי יעוץ לימודים דרך לשכת תעסוקה ויצא לי שתחום האומנות מתאים לי. אני מאוד רגישה ואוהבת לעזור לאנשים אבל יחד אם זאת לא יודעת אם אני הטיפוס המטפל כמו שכתבת. אפשר בבקשה עוד הכוונה בברכה איחרנה
ש
שני יונגר
בהמשך לתשובתי הקודמת
שלום אירנה,
בעניין הטיפוס המטפל, בעיני יש שתי תשובות שהן בגדר שחור ולבן. או שאת הטיפוס המטפל או שאת לא. ולדעתי לאור הדברים הקודמים שלך את לא. אני מציעה שתקראי קצת עם נושאים של קריאייטיב, פרסום שיווק וכו' ותראי אם את מתחברת לדברים שם. אני מנחשת שהם מאוד יקסמו לך. צירפתי לך קישור לאחד מהם בתחתית התשובה שלי.
רק את יכולה לדעת אם תחום הטיפול מושך אותך ומעניים אותך. ולא רק כי מישהו חיצוני אמר לך שאולי זה יכול להתאים לך. את מבינה מה אני מנסה לומר פה? ולאור הדברים הקודמים שלך, אני לא מבינה מדעו שוב ללכת לכיוון של חינוך והוראה ועוד במסגרת החינוך המיוחד שהיא כל כך קשה. אולי הגיע הזמן שתצאי מהמסגרת הזו ושתני כיוון לחלוטין. אם את אדם יצירתי עם אין סוף רעיונות בראש, לכי לכיוון של שיווק פרסום וכו'. שם יהיה מקום לביטוי של הרעיונות שלך והרבה פחות נושא של הנחייה והוראה. מה דעתך?