הי, אם אני לומדת חינוך לגיל הרך ואז עושה הרחבת הסכמה לחינוך מיוחד לגילאי 6-21, אני אוכל לעבוד כגננת בגני חינוך מיוחד? או שרק אם אלמד חינוך מיוחד לגיל הרך?
מ
מנהל הפורום
הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד לגיל הרך
שלום שיר,
למיטב ידיעתי לא מתקיים מסלול של הרחבת הסמכה לחינוך המיוחד, וכדי ללמד בחינוך המיוחד יש צורך ללמוד בתכנית להסבת אקדמאים לחינוך המיוחד. מכיוון שאת מעוניינת לעבוד כגננת חינוך מיוחד, תידרשי ללמוד בתכנית להסבת אקדמאים לחינוך מיוחד לגיל הרך. תכנית זו תקנה לך תעודת הוראה לגני חינוך מיוחד. משך ההסבה נע בין שנה אחת לשנתיים, ובדרך כלל נקבע אישית בהתאם לרקע האקדמי ולנתונים של כל סטודנט.
התכנית להסבת אקדמאים לחינוך מיוחד לגיל הרך מתקיימת במוסדות האקדמיים הבאים: מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב), המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס לוינסקי בתל אביב), מכללת בית ברל (סמוך לכפר סבא), מכללת גורדון (חיפה), המכללה האקדמית אחוה (סמוך לגדרה), ועוד. צירפתי בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס ונציגינו יצרו איתך קשר כדי לסייע לך במציאת מסלול לימודים.
לימודים לגננת חינוך מיוחד
אז החלק של החינוך המיוחד שאעשה (בהסבה או בהרחבת הסמכה) חייב להיות לגילאי גיל הרך כדי שאוכל לעבוד כגננת חנ"מ? או שהוא יכול להיות גם לגילאי 6-21?
מ
מנהל הפורום
תעודת ההוראה במסלול הסבה לחינוך מיוחד לגיל הרך
שלום שיר,
להבנתי, כדי שתוכלי לעבוד כגננת בגני החינוך המיוחד, יש צורך שהסבת האקדמאים שתלמדי בה תהיה ממוקדת לגיל הרך. תעודת ההוראה המתקבלת במסלול זה היא תעודת הוראה לגיל הרך בחינוך המיוחד, המתייחסת לגיל לידה עד גיל שש שנים (זאת בניגוד להסבת אקדמאים לחינוך המיוחד המקנה תעודת הוראה לגיל שש עד 21 שנים). האם את שואלת זאת כי את רוצה ללמד גם קבוצות גיל נוספות, כגון בבתי הספר היסודיים של החינוך המיוחד? הייתי ממליצה לך לפנות אל המוסדות האקדמיים אותם ציינתי בתשובתי הקודמת, המציעים הסבות אקדמאים לחינוך מיוחד לגיל הרך, ולהתעניין לגבי אופי ומשך תכנית ההסבה שלהם.