היי, סיימתי תואר ראשון במנהל מערכות חינוך וספרות בבר אילן. בנוסף השנה אני מסיימת את לימודי תעודת ההוראה. אני עובדת בתחום החינוך המיוחד בתור משלבת בבית ספר ותרפיסטית אחה"צ עם ילדים על הרצף ונורא מתחברת לתחום. לכן החלטתי שאני רוצה לעבוד עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. אני מתלבטת בין תואר שני בלקויות למידה לבין תואר שני בחינוך מיוחד. במידה ואעשה בחינוך מיוחד- האם תואר זה יקנה לי את האפשרות להיות מורה בכיתה קטנה בבית ספר רגיל? או שיש תעודת הוראה נוספת שעלי לעשות? אשמח לתשובות! תודה רבה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לתואר שני - לקויות למידה או חינוך מיוחד
שלום מורי,
כאשר את בוחרת מסלול ללימודי המשך עלייך לחשוב בדיוק מה את מעוניינת לעשות בהמשך ואת שאלת לגבי עבודה בכיתה רגיל בבית ספר רגיל - עם תואר בחינוך מיוחד לא תוכלי להתקבל ולהיות מורה בבתי ספר רגילים אך יכול להיות מאוד שעם תואר שני בלקויות למידה כ יאפשרו לך זאת ולכן אם זה חשוב לך עלייך לבחור בלימודי לקויות למידה. אם את מעוניינת לעבוד רק עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים תוכלי להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד שם תוכלי לעבוד עם ילדים בעלי דרגות שונות של קושי וצרכים שונים במסגרות שונות (בתי ספר, סדנאות ועוד). חשוב מאוד לציין שכדי להתקבל ללימודי תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה עלייך להיות בעלת ניסיון בחינוך ובעבודה חינוכית כך שאם אין לך ניסיון בתחום ואת מעוניינת להמשיך מיד ללימודי תואר שני כנראה שלא תוכלי להשתלב במסלול ותצטרכי ללמוד חינוך מיוחד בכל מקרה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לכלי חדש שהוספנו לאתר - מערכת המסייעת לבחור מוסד לימודים ו/או מסלול לימודים אצל סטודנטים ומועמדים המתלבטים - ממליצה לך בחום לנסות אותו ולבחון את ההמלצות.