שלום, אני סטודנטית לתואר ראשון בחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. במהלך התואר התחלתי במקרה לעבוד בתור סייעת בחינוך מיוחד והתאהבתי בתחום. אני מרגישה שאני רוצה להיות מורה בחינוך מיוחד אבל לא יודעת איך להשיג את המטרה כרגע. אין לי אפשרות להפסיק לעבוד בשביל להרשם למכללה וחבל לי לעזוב את התארים שאני לומדת להם באו"פ. האם יש אפשרות לעשות תעודת הוראה בחינוך מיוחד אחרי התארים שאני עושה כרגע בלי ללמוד את כל הקורסים שלומדים בתואר? כמה שנים יקח לי לעשות את ההסבה על מנת שיהיה לי נסיון מעשי להיות מורה? אמרו לי שהסבת אקדאים להוראה לוקחת שלוש שנים כי אנשים שלומדים חינוך מיוחד עושים התמחות מעשית כל שנה משנות לימודיהם. האם גם אני אצטרך ללמוד שלוש שנים אפילו שכבר יהיו לי תארים שכוללים ידע תאורטי? תודה
נ
נועה סטרוז
הסבה להוראת חינוך מיוחד
שלום נלי,
קודם כל חשוב לציין שלימודי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד לא לקוחת שלוש שנים אלא שנתיים לכל היותר כאשר מרבית המוסדות מתחשבים בניסיון האקדמי והמעשי של הסטודנטים המועמדים ומתאימים להם מסלול פרטני. בין התחומים הנלמדים: אוטיזם, שיתוק מוחין, פיגור שכלי, התפתחות ולקויי שפה ועוד. כדי להתקבל למסלול ללימודי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד יהיה עלייך להציג תואר ראשון בממוצע של 80 ומעלה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול אך אני ממליצה לך במקביל לפנות למוסדות הלימוד השונים כדי לבדוק האם הם יכולים להציע לך מסלול ללימודי חינוך מיוחד לאנשים עובדים כדי שלא תצטרכי קודם כל לסיים את הלימודים הנוכחיים שלך ורק לאחר מכן להמשיך ללימודים ובכך לדחות את התחלת התעסוקה בתחום בשנים נוספות.
הסבה להוראת חינוך מיוחד
שלום, קודם כל תודה רבה על התשובה! רציתי לקבל עוד כמה הארות - למה הכוונה מסלול לאנשים עובדים? זאת מערכת שאני בונה לעצמי? יש לציין שיש לי עוד עיסוקים מלבד העבודה כך שאני די מוגבלת בזמנים. בנוסף, הפסיכומטרי שלי נמוך (אם זה משתנה משפיע) אבל יש לי נקודות זכות בתואר ראשון אם זה מפצה על העניין. לא בדיוק הבנתי אם הצעת לעזוב את התואר כדי ללמוד חינוך מיוחד או לעשות את שניהם במקביל כדי לחסוך זמן. אשמח לפירוט.
נ
נועה סטרוז
הסבה לחינוך מיוחד
שלום נלי,
ברוב המקרים כאשר בונים מערכת לימודים במסלול ההסבה היא מתאימה ללו"ז של הסטודנט אך יש כמובן מגבלות - מדובר בתכנית שמציעה פתרון לאנשים שעובדים ורוצים ללמוד במקביל, לכולם יש עיסוקים נוספים השאלה היא מה הוא סדר העדיפויות של כל אחד והיכן ממוקמים הלימודים. במסלול ההסבה תנאי הקבלה מתייחסים אך ורק לציונים בתואר הראשון וכפי שכבר ציינתי את צריכה קודם לסיים את הלימודים ורק אז תוכלי להשתלב במסלול ההסבה ולכן אם את לחוצה במזמן וכבר יודעת באיזה תחום את מעוניינת לעסוק יכול להיות ששווה לך לשקול להתחיל לימודי חינוך מיוחד ולעזוב את התחום בו את נמצאת כרגע אך זו היא בחירה מאוד אישית שקשורה לתחום בו את מעוניינת לעסוק בעתיד ולסיבה שבה בחרת במסלול שאת לומדת כרגע.