אני דובר אנגלית שפת אם מניו יורק ובעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. מה הדרך והמסלול הכי זריז לקבל תעודת הוראה? המלצות על תוכניות מזורזות יקבלו בברכה.
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודת הוראה - משך הלימודים
שלום יוסף,
יש לא מעט מוסדות לימוד ברחבי הארץ המציעים לימודי תעודות הוראה, ביניהם מכללת לוינסקי, מכללת קיי, מכללת אחוה, סמינר הקיבוצים, מכללת אורנים, בית ברל ועוד. ברוב מוסדות הלימוד המסלול נמשך בין שנה לשנתיים אך מועמדים בעלי תואר אקדמי ואנגלית כשפת אם יכולים לבקש מסלול מקוצר היות והדרישה להם גבוהה יותר.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על לימודי תעודת הוראה במוסדות הלימוד השונים, משך המסלול והאפשרויות השונות העומדות בפנייך. במידה ואתה מעוניין לסיים את המסלול כמה שיותר מהר אני יכולה להמליץ לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד במקביל כדי לבדוק איזה מוסד לימודים יכול להציע לך את המסלול המהיר ביותר.
לימודי תעודת הוראה - תכנית מזורזת
יש לי תואר במדעי החברה (פסיכולוגיה קרימינולוגיה) אותם סיימתי ב2011. שמעתי על תכנית חותם המאפשרת הסבה לחינוך והוראה בחודש. לצערי הרב אחד מתנאי הסף הם תואר ראשון ב6 השנים האחרונות ואני סיימתי את התואר לפני 8 שנים. כרגע אני מורה בצהרונים ואני מאוד רוצה להשתלב כמורה במשרד החינוך. איזה תוכניות מזורזות נוספות יש לתעודת הוראה?
נ
נועה חזן
הסבה לחינוך והוראה
שלום הילה,
עד כמה שידוע לי, לא קיימת תכנית כל כך קצרה להסבה והתנאי לקבלה הוא בטח לא סיום תואר בשש השנים האחרונות - המידע שקיבלת אינו רלוונטי. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול ללימודי הסבת אקדמאים להוראה (לרוב נמשך בין שנה לשנתיים כתלות בהכשרה המקצועית ובניסיון האקדמי).