אפשרויות תעסוקה לבעלי תואר שני בחינוך ללא תעודת הוראה
אפשרויות תעסוקה לבעלי תואר שני בחינוך ללא תעודת הוראה
יעל
1 תגובות
שלום , סיימתי תואר ראשון בחינוך (אוניברסיטה פתוחה) , הכיוון היה תעודת הוראה ועבודה בתחום ואחר כך תואר שני . לצערי, לאחר בירור במספר מוסדות, אין באפשרותי לשלב לימודי הוראה עם עבודה במשרה מלאה. ולכן חשבתי להמשיך ללמוד תואר שני או תעודה רלוונטית בתחום החינוך בכלל והמיוחד בפרט. שאלתי היא, באילו תפקידים ניתן לעסוק אם אני מסיימת תואר שני בחינוך מיוחד (ייעוץ חינוכי או לקויות למידה)? כמו כן, אשמח לשמוע על עיסוקים נוספים בתחום החינוך שלא דורשים תעודת הוראה . אני מחפשת כאמור, כיווני לימוד שיאפשרו לי לעסוק בתחום החינוך (לעומת התחום המשרדי בו אני עוסקת כיום). תודה רבה. יעל.
נ
נועה סטרוז
תואר שני בחינוך ללא תעודת הוראה
שלום יעל,
מרבית מוסדות הלימוד בארץ המציעים לימודי תואר שני בחינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי ולקויות למידה דורשים מהמועמדים ללימודים להציג תעודת הוראה ומספר משתנה (בד"כ שלוש שנים ומעלה) של שנות ניסיון בעבודה חינוכית. ישנם כמה מוסדות לימוד מאפשרים לסטודנטים לבנות את מערכת השעות שלהם בתכנית מיוחדת להשלמה לתעודת הוראה. לפני שאת ממשיכה לחפש תואר שני שבו תוכלי לעסוק בחינוך ללא תעודת הוראה אני ממליצה לך לפנות אליהם לראות איך את משלבת את השלמת תעודת ההוראה עם משרה מלאה. בין מוסדות הלימוד: דוד ילין, מכללת גורדון, סמינר הקיבוצים, מכללת אורנים, מכללת אחוה, בית ברל ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים.