שלום רב אני בעלת תואר ראשון בחינוך במסלול של קידום נוער וספרות עברית וכללית במכללת בית ברל. אני עצמאית ואינני מתעתדת להיות מורה אך אני משתלבת לא מעט בתפקידי הוראה והדרכה דרך משרד החינוך ודרך מסגרות בלתי פורמליות שונות. העובדה שאין לי תעודת הוראה מונעת ממני תגמול ראוי על כל תפקידיי כאשת חינוך בעבר ובהווה ולכן חשבתי שאולי ישתלם לי להוציא תעודת הוראה. שוב אדגיש שאינני רוצה להיות מורה בפועל (אולי בעתיד...מי יודע) אלא רק להגדיל את שכר העבודה שלי. מהו המסלול האפשרי עבורי שיקצר לי את הדרך להשגת התעודה? נאמר לי בעבר שעדיף לי להתמקד בלימודי הספרות שכבר למדתי (זה ממילא מה שאני רוצה), בהנחה שכך אבחר האם יש הבדל בין יסודי לעל יסודי ברמת הקושי התוכני? אין לי בעיה עם שתי אוכלוסיות הגיל (עובדת עם שתיהן), בגדול מחפשת את הדרך המהירה והקלה לתפקידים זמניים במערכת שאינם דורשים התמחויות מיוחדות (חוגים, קייטנות, מילוי מקום ועוד) . אשמח לייעוץ. מקווה שהייתי בהירה וברורה בהסבריי. תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
השלמה לתעודת הוראה
שלום נלי,
לא קיים מסלול שנחשב כמסלול מקוצר להוצאת תעודת הוראה היות ומדובר במסלול שכבר ככה קצר - בין שנה לשנתיים של לימודים הכוללים בתוכם גם התנסות מעשית בנוסף ללימודים עיוניים. ישנם כמה מוסדות לימוד מתוכם תוכלי לבחור, ביניהם: מכללת אורנים, מכללת אחווה, מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בית ברל, מכללת דוד ילין, מכללת גורדון לחינוך, מכללת לוינסקי ועוד. יש כמובן הבדל בין התכנים המועברים לאלו המעוניינים במסלול להוראה בעל יסודי היות ומדובר באוכלוסיה בוגרת יותר ובתכנים עמוקים יותר (כולל הכנה לבגרויות) ולכן יכול להיות שיהיה לך יותר קל ונוח להיכנס למסלול של הוראה ביסודי ולא בתיכונים. צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאמר המסביר על תכנית הלימודים, מוסדות הלימוד השונים המציעים אותה ועוד.