עבודה באבחון דידקטי - האם תעודה בחינוך מיוחד מספיקה?
עבודה באבחון דידקטי - האם תעודה בחינוך מיוחד מספיקה?
שי
1 תגובות
שלום, אני בעלת תואר ראשון בהצטיינות במדעי החברה עם התמחות בתקשורת . השאיפה העתידית שלי הינה לעסוק בתחום האבחון הדידקטי-לקויות למידה או יועצת חינוכית. אני ממש מתלבטת אם להירשם ללימודי תעודת הוראה לחנ"מ (אני לא נמשכת לתחום הקשה ולא מעוניינת ללמד כיתה קלאסית של חנ"מ. הדבר שיותר פונה אלי בתחום הזה הוא הפרעות התנהגות, בעיות רגשיות ולקויות למידה כלומר פחות התסמונות והאוטיזם.. האם עשויה להיות לי בעיה? כמו כן אשמח לדעת ביחס לתכניותיי העתידיות, אם תעודת ההוראה מספיקה או שאני צריכה לעשות גם סטאז' והאם אני יכולה לחנך כיתה רגילה באם אני מוציאה תעודה כזו... שאלה נוספת היא מהן אופציות התעסוקה שלי בחוץ והאם אני יכולה באמת להגיע למסלול שאני שואפת אליו בתקופה יחסית קצרה.. מתנצלת על כמות השאלות מודה מאוד!!
נ
נועה סטרוז
לימודי אבחון דידקטי נדרשים בשביל לעבוד בתחום
שלום שי,
כדי לעסוק בתחום האבחון הדידקטי את זקוקה ללימודים ממוקדים בתחום, תעודת הוראה בלבד לא מספיקה אך היא חלק מהדרישות יחד עם תואר ראשון (עם עדיפות לתואר שני) וחמש שנות ניסיון לפחות בעבודה חינוכית. היות ואמרת שאת לא מעוניינת ללמד יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להתקבל ללימודים. דבר נוסף שחשוב לציין הוא תהליך הוצאת תעודת הוראה שכולל תמיד התנסות מעשית ולכן אם אינך מעוניינת בחלק זה לא תוכלי להוציא תעודת הוראה.
צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאמר המסביר על המסלול ללימודי אבחון דידקטי ומפרט את תנאי הקבלה מהמועמדים.