אני בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד, בעלת ותק של 6 שנים בתחום. אני מעוניינת לעשות תואר שני לצרכי קידום, כלומר אם יהיה תפקיד הדרכה שיוצע לי או ניהול בעתיד, שאלתי היא איזה תואר כדאי לעשות לצורך זה, האם הדרישה במכרזים היא תואר שני בחינוך ללא חשיבות למסלול עצמו? כל התארים נשמעים לי די אותו הדבר מלבד ייעוץ חינוכי שהוא בעצם מקצוע בפני עצמו. לניהול בית ספר למשל צריך קורס מנהלים שניתן לגשת אליו רק בהמלצת מפקחת בנוסף לתואר שני אז לא משנה אם התואר השני הוא בניהול מערכות חינוך או לא. האם כדאי לי להשקיע ולעשות תואר שני קשה יותר או שבמכרזים לתפקידים ישנה חשיבות למסלול ספציפי? תודה רבה איה
נ
נועה סטרוז
תואר שני בחינוך לשם קידום בעבודה
שלום איה,
לפני שאת בוחרת תואר שני עלייך להחליט לאיזה תפקיד את מעוניינת להתקדם. כל אחד מהתארים והקורסים שציינת מקדם אותך בתחום ספציפי ולכן ללא הסבר לגבי התחום בו את מעוניינת להתפתח קשה לי לענות בצורה מלאה על השאלה שלך. בלימודי תואר שני בחינוך תוכלי לבחור תחום התמחות בו את מעוניינת לעסוק בהמשך - ייעוץ חינוכי, ניהול וארגון מערכות חינוך, טכנולוגיה בחינוך ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה תחת הכותרת "תואר שני בחינוך" שבו תוכלי למצוא את המסלולים השונים ביניהם תוכלי לבחור ואת מוסדות הלימוד השונים המציעים אותם ואני ממליצה לך לחשוב היטב לפני שאת בוחרת מסלול לאיזה מקצוע את מעוניינת להתקדם היות ולבחירת המסלול חשיבות גבוהה מאוד שתשפיע על התפקידים הבאים שלך במערכת החינוך.