שלום, שאלתי היא: מה ההבדלים בין תואר BA לBed? מה כדאי יותר?
תודה מראש, שלי
ש
שני יונגר
מה ההבדל בין תואר B.ed ל B.A?
שלום שלי,
ההבדל בין תואר ראשון B.Ed הוא שבתואר B.Ed לומדים לתואר ראשון בחינוך עם התמחות ותעודת הוראה. לעומתו תואר ראשון BA הוא כל תואר אקדמי אחר לרבות תואר ראשון בחינוך. אך הוא אינו כולל תעודת הוראה והתמחות בהוראה בתחום מסוים. ההחלטה איזה מסלול לבחור צריכה להיות בדרך שונה, לפי העדיפות שלך למוסד לימודים מסוים והמטרות שלך בלימודים. אין זה אומר שלא תוכלי להיות מורה נהדרת גם כבוגרת BA בחינוך. פשוט תעודת ההוראה במקרה זה נלמדת בנפרד מהתואר, לא הבדל משמעותי. בעיני אין טוב יותר מבין התארים, אלא מוסד הלימודים והמסלול שיותר טובים לך לפי השיקולים שלך.
ההבדל בין תואר B.ed ל B.A?
שלום שלי, חשוב לדייק כי ישנם הבדלים מבחינת אורך הלימודים. לימודי לתואר ותעודת הוראה .B.Ed נמשכים 4 שנות לימוד כולל התנסות מעשית וסטאז'. לעומת תואר ראשון B.A בחינוך שאורך כ-3 שנים ותעודת הוראה לאחריו שאורכת כשנתיים המסלול אינו כולל סטאז' בד"כ. בהצלחה, הדס מכללת לוינסקי לחינוך
ז
זיוה
היעד הסופי תרפיה באומנות, מה עדיף כעת, B.A או B.Ed?
אני גננת 10 שנים בהצלחה ב"ה, ומתעניינת כעת בלימודי תרפיה באומנות אני רוצה להיות מטפלת מוכרת שיכולה לקבל הפניות מקופ"ח וכדו'. יש לי כעת תעודת בכיר והתמחות בחינוך מיוחד. אם היעד שלי הוא תרפיה באומנות בעיקר לילדים, וכמובן מחפשת את הדרך הכי ממוקדת, לא לשרוף זמן על לימודים שלא קשורים. אשמח לעיצה מה ללמוד כעת ללימודי תואר ראשון. B.A או B.Ed?
נ
נועה חזן - יועצת לימודים
לימודים לקראת תרפיה באומנות
שלום זיוה,
אם יש לך תעודת בכיר והתמחות בחינוך מיוחד, תוכלי לעשות השלמה לתואר בחינוך למורים בפועל - המסלול יהיה הקצר ביותר שתוכלי להשלים כדי להשתלב במסלול ובמקביל תוכלי להשלים 300-500 שעות אומנות נדרשות. ניתן כמובן ללמוד גם עבודה סוציאלית או ריפוי בעיסוק אך יהיה מדובר בתואר מלא של 3 שנים שיידרש ממך להשלים ואחריו רק תוכלי להגיש מועמדות לתואר השני.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מסלול השלמה לתואר ראשון למורים בפועל.
שאלה בענין לימודי תואר ראשון
היי, יש לי תעודת בכיר בהוראה למסלול יהדות + מתמתיקה. כעת אני עובדת במשרד מועצה דתית ומעוניינת ללמוד תואר לצורך קידום. מה יותר שווה לי ללמוד, B.A או B.ED ?
נ
נועה חזן
BA או BED
שלום תהילה,
מדובר בשני מסלולים זהים - BED הוא תואר ראשון בהוראה אך ישנם מוסדות לימוד המציעים תואר ראשון בהוראה והוא תחת כותרת של BA - בסופו של יום אם הלימודים מוכרים ע"י המל"ג, אין הבדל בין המסלולים.