חינוך והוראה - לעצב את דור העתיד

לימודי חינוך והוראה? כל התשובות במקום אחד!

אם עולם החינוך מושך אותך, יש לנו את כל המידע שצריך כולל  תנאי קבלה, מלגות, ימים פתוחים, מסלולים ואלפי חוות דעת של סטודנטים שלמדו ולומדים חינוך.

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
 שיכול לחסוך לך המון זמן, כאב ראש וכסף.

איפה ללמוד חינוך? לחצו כאן למוסדות המובילים 

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 
רוצה פרטים על
חינוך והוראה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי חינוך

 

מאת: ד"ר ענת רפופורט

 

"הזורע חיטה דואג לשנה אחת, הנוטע עצים דואג לשנים רבות, המחנך נפשות דואג לדורות" (אנונימוס). אם הקניית ערכים וידע, אהבה לזולת ואכפתיות הם בנפשכם, לימודי החינוך יכולים להתאים לכם ולאפשר לכם להשתלב בקריירה מלאת שליחות.

 

יתרונות וכדאיות

 

במערכת החינוך הישראלית פועלים באופן מתמיד לקידום איכות ההוראה ולהטמעת שינויים המותאמים לאתגרים ותמורות חברתיות. לסטודנטים בתחום הזדמנות פז לתרום להנעת תהליכים שישפיעו על החברה כולה, שכן הילדים של היום הם המנהיגים של מחר. הלימודים מאפשרים לפרחי ההוראה ללמוד מקצוע, לקחת חלק במחקרים, לסייע בגיבוש השקפת עולם חינוכית ולהשתתף בבניית מרכזי מחקר או להוביל מדיניות חדשנית בשטח.

 

הלימוד, העיסוק והמחקר בתחום מבטאים את תפיסת המערכת האקדמית לפיה אפשר בהחלט לגעת בנפשם של אנשים, לטפח את תודעתם ולהביא לתמורות חיוביות לקראת חברה טובה יותר. תחום החינוך נושק לכל תחומי החיים, שכן הלמידה הינה אינסופית. זוהי הסיבה שהלימודים מקיפים נושאים רבים ומגוונים ולכן הם יכולים להתאים להרבה אנשים.

 

 

עבודה בפועל של מורה

 

העבודה בפועל מגוונת ותלויה בתחום ההתמחות. לרוב, אנשי החינוך הם מורים בתפקידם. יש לקחת בחשבון שמורים מצויים בקשר תכוף גם עם ההורים, שמעורבותם בנעשה גדלה מאד בשנים האחרונות. בנוסף, מורים נמצאים בממשק גם עם גורמים שונים בתוך בית הספר: קולגות, רכז מקצועי, יועצת ומנהל בית הספר.

 

המורה משמש לא רק כסמכות מקצועית וכמי שמלמד תחום כזה או אחר, אלא גם כדמות מחנכת. ככזה, עליו להתמודד פעמים רבות עם בעיות משמעת, וכן גם עם בעיות וקשיים שקשורים לחייו של התלמיד מחוץ לבית הספר. למשל, בעיות משפחתיות ובעיות חברתיות. בעניינים אלו נדרש לעיתים שיתוף פעולה אינטנסיבי עם היועצת או עם שירותי הרווחה.

 

עבודת המורה היום מתבצעת הרבה מעבר לטווח השעות בבית הספר. תלמידים והורים פונים אל המורה בווטסאפ ובטלפון באופן שוטף, גם בשעות הערב ובימי חופש. במובן זה עבודתו של המורה מקיפה ונרחבת מן הדימוי הציבורי שלה, כלומר צריך לקחת בחשבון שהמורה צריך להשתתף גם באסיפות הורים ובישיבות מורים, מעבר לשעות ההוראה הפרונטליות.

 

יכולות ותכונות הנחוצות לאיש חינוך כיום - מאפיינים של מורה טוב

מורה צריך להיות אדם בעל יחסי אנוש טובים, כדי שיוכל להתחבר לתלמידים ולפתח מערכות יחסים טובות עם שלל הגורמים עימם הוא בא במגע. לעיתים מחויב שיתוף פעולה עם גורמים אחרים, כדי לעזור לתלמיד ורק הסיוע הרב מערכתי נותן פתרון.

 

המורה צריך להיות איש מסגרת המסוגל לקבל מרות, לפעול בגמישות בבניית מערכת השעות, בהחלפת מורים חולים, בהשתתפות בטיולים וכו'. מורה בעל מאפייני אישיות אינדיבידואליסטים או נון-קונפורמיסטים צפוי להתקשות להשתלב בתפקיד, גם אם מקצועית הוא בעל יכולות גבוהות.

 

המורה צריך להיות מסוגל להתמודד עם בעיות המשמעת בכיתה, המכילה מספר גדול של תלמידים. לשם כך הוא נזקק לאסרטיביות וליכולת הובלה. את האסרטיביות צריך לדעת לשלב עם הקשבה, אמפתיה ויכולת הכלה רבה. נחוצה סבלנות רבה, סובלנות רבה למגוון רחב של ילדים ומשפחות, רגישות תרבותית ויכולת להתמודד עם קונפליקטים.


תנאי ההעסקה ושכר מורים - כמה מרוויח מורה?

 

שעות העבודה של המורה מגוונות ומשתנות, כתלות בגיל התלמידים, בסוג בית הספר, בהיות הגדרת התפקיד מורה מקצועי או מחנך, בסוג החוזה ("אופק חדש"), באחוזי המשרה ועוד.

 

השכר אף הוא משתנה בהתאם לסוג החוזה, להשכלה, לאחוזי המשרה, לסוג התפקיד (למשל, ריכוז מגמה), לצורת ההעסקה (העסקה ישירה לעומת העסקה קבלנית) ועוד.

 

שכר המורים עלה משמעותית בעשור האחרון, אם כי הוא עדיין נחשב רחוק יחסית מן השכר בתחומים אחרים, כגון הייטק או הנדסה. מי שגובה השכר חשוב לו במיוחד, צריך לקחת זאת בחשבון.

 

התמחויות בחינוך

 

במסגרת התואר תוכלו לבחור, בין השאר, באחת מאפשרויות ההתמחות הבאות:

 

  • ייעוץ חינוכי
  • חינוך מוסיקלי
  • מחוננים ומצטיינים
  • מחשבת החינוך
  • הוראת מדעים
  • חינוך גופני
  • ניהול מערכות חינוך
  • חינוך מיוחד
  • מדיניות בחינוך
  • טכנולוגיה בחינוך
  • חינוך לגיל הרך
  • לקויי שמיעה
  • ייעוץ חינוכי לגיל הרך
  • חינוך יהודי
  • בתי ספר יסודיים
  • פסיכולוגיה חינוכי
  • לקויי למידה
  • הכשרת גננות
  • חינוך והתפתחות האדם
  • טיפול באמנויות
  • חינוך לשוני בחברה רב תרבותית
  • חינוך סביבתי
  • הסבת אקדמאים לתעודת הוראה
  • ועוד
  • הכשרת מורים במקצועות השונים
 

 

סוגי תארים

 

אפשר ללמוד במכללות המתמחות רק בתחום זה והן במוסדות אקדמאיים אחרים המשלבים את התחום עם חוגים נוספים כגון: מנהל עסקים, תקשורת, כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועוד. תארי הלימוד האפשריים:

  • תואר ראשון בחינוך שבוגריו זכאים לתואר B.A
  • תואר ראשון בחינוך עם תעודת הוראה בסיומו מוענק תואר B.Ed.
  • תואר שני בחינוך למבקשים להתמקצע בשדה חינוכי מסוים או  לאלו שהגיעו מחוגים אחרים ומבקשים לעשות הסבה אקדמאית.
  • תואר שלישי בחינוך במגוון נושאי מחקר חדשניים בתחומים רלוונטיים כגון: התפתחות שפה ולשון בחברה רב תרבותית, השפעת הסביבה על יכולות למידה והבנה, אוכלוסיות בסיכון, טיפול בתופעות אלימות וסמים, וכן הלאה.

  

נושאי לימוד עיקריים:

 

תכנית הלימודים להכשרת מחנכים לגילאים השונים נחלקת לכמה תחומים. מטרת הקורסים השונים היא להכין את הסטודנטים להוראה בגילאים השונים ובמקצועות הרבים הקיימים.

 

בין הנושאים המרכזיים הנלמדים במהלך הלימודים - תהליכי למידה, קשרים חברתיים, פיתוח כישורי הוראה, כיתות הטרוגניות ועוד.

 

רוב התכניות לתואר ראשון בתחום זה בנויות מלימודי תשתית, התנסות בהוראה והדרכה, לימודי התמחות ולימודי יסוד.

 

לימודי תשתית - קורסי התשתית הם חלק מרכזי וחשוב בתכנית הלימודים בתחום זה. הקורסים הללו מהווים את התשתית העיונית המשותפת לרוב המכריע של הסטודנטים ואין זה משנה באיזה מקצוע ועבור אילו גילאים. בין הנושאים הנלמדים בלימודי התשתית - פסיכולוגיה, שפה, סוציולוגיה, תהליכי קריאה כתיבה, הקבוצה כמערכת חברתית, תיאוריות למידה וגישות בתכנון לימודים ועוד.

 

התנסות בהוראה והדרכה - כל סטודנט לתואר ראשון בתחום זה, חייב לעבור התנסויות מעשיות במהלך הלימודים שלו. זהו חלק חשוב מאוד מתכנית הלימודים. החל משנה א’, מוצבים הסטודנטים בכיתות לימוד בבתי ספר ובגנים בהם הם נחשפים לכיתת הלימוד, למורכבות של תהליך ההוראה , לסביבת הלימודים ועוד.


בחלק מבתי הספר יכולים הסטודנטים להשתלב כחברי צוות של ממש בבית הספר וליזום פעילויות ויוזמות שונות. כמו כן, משתתפים הסטודנטים במהלך הלימודים בשיעורים עיוניים העוסקים בתחומים אלו.

 

לימודי התמחות - אלו הם לימודי התמחות בחוגים השונים. כל סטודנט בוחר חוג או מספר חוגים בהם הוא מתמחה (אנגלית, חשבון, לשון, אזרחות, היסטוריה, תנ"ך, ספרות וכו’) ומשתתף בקורסים ספציפיים בתחומי ההתמחות שבחר.

 

לימודי יסוד - לימודי היסוד הם חובה עבור כל סטודנט בתחום זה. הלימודים הללו כוללים נושאים כמו לימודי שפת הוראה, אנגלית, שילוב טכנולוגיות מתקדמות בהוראה, מורשת עם, מעורבות חברתית בקהילה, לימודי עזרה ראשונה, בטיחות וזהירות בדרכים ועוד.

 

מוסדות אקדמיים

 

ישראל התברכה במוסדות אקדמאיים בתחום:

 

  • בעיר הבירה תוכלו לבחור מבין האוניברסיטה העברית, המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, מכון שכטר ללימודי היהדות ומכללת אפרתה המיועדת לבנות דתיות בלבד.

 

  • בצפון הארץ ניתן ללמוד במגוון מוסדות. באזור חיפה תמצאו את אוניברסיטת חיפה, מכללת גורדון, מכללת אורנים (בקריית טבעון) ומכללת שאנן שמיועדת לציבור הדתי. באזורי הגליל נמצאות האקדמית גליל מערבי, מכללת עמק יזרעאל (בגליל התחתון) ומכללת תל חי באצבע הגליל. באזור הגולן נמצא תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה (לשעבר מכללת אוהלו), שממוקם בקצרין.

 

  • במרכז הארץ ניתן לבחור מבין מוסדות ובהם המכללה האקדמית לישראל שברמת גן, הקריה האקדמית אונו ואוניברסיטת בר אילן שברמת גן. בתל אביב מכללת לוינסקי לחינוך, אוניברסיטת תל אביב, מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת רמת גן והאוניברסיטה הפתוחה.

 

  • באזור השרון, בעיר נתניה ניתן ללמוד במכללה האקדמית בוינגייט. בכפר סבא נמצאת המכללה האקדמית בית ברל.

 

  • באזור הדרום תוכלו להגיע לבאר שבע לאוניברסיטת בן גוריון או למכללת קיי. המכללה האקדמית אחוה ממוקמת גם היא סמוך לנגב. לציבור הדתי מוצעת מכללת חמדת הדרום, שנמצאת במועצה האזורית שדות נגב, סמוך לנתיבות.

 

תנאי קבלה

 

תואר ראשון

 

על מנת להתקבל לתכניות האקדמיות לתואר ראשון (BA או BEd) נדרשים המועמדים לממוצע בגרות וציון פסיכומטרי ולרמת פטור באנגלית. ניתן להתקבל ללימודים ולהגיע לרמת פטור בידיעת האנגלית במהלך השנה הראשונה על ידי השתתפות בקורס ומעבר בחינה. ממוצע הבגרות המינימלי הדרוש לשם קבלה ללימודים במוסדות השונים נע בין 80 ל - 90. ציון הסף בפסיכומטרי הוא 550 בדרך כלל. ישנם מוסדות שבהם ניתן להתקבל גם ללא פסיכומטרי.

  

תואר שני

 

תנאי הקבלה שונים מתכנית לימודים אחת לשנייה. באופן כללי, קבלת תלמיד לתואר שני מותנית בסיום התואר הראשון והצגת ממוצע ציונים כלשהו שייקבע על ידי ועדת הקבלה.  בחלק מתכניות הלימוד יש צורך בתעודת הוראה וכן במספר שנות ניסיון מעשי בהוראה.

 

מוסדות מסוימים יערכו ראיון אישי ויבקשו המלצות. ייתכן ויהיו קריטריונים נוספים ולכן יש לבדוק ספציפית במוסד הלימודים המבוקש. 

 

תואר שלישי

 

לרוב, הדרישה היא סיום תואר שני מחקרי בחינוך (עם תזה). קיימים מוסדות שיקבלו מועמדים שסיימו תואר שני מתחומים קרובים רלוונטיים עם ציון ממוצע כלשהו מלימודי התואר השני, בתנאי שיירשמו ללימודי השלמה.

 

 

שכר לימוד

 

שכר הלימוד משתנה ממוסד למוסד והוא מושפע, בין היתר, מסוג התואר, מהיקף הלימודים ומסוג שכר הלימוד הנהוג במוסד האקדמי המדובר. גובה שכר הלימוד האוניברסיטאי, נכון לשנת הלימודים תשפ"ב (2021 - 2022) הוא 10,391 שקלים לתואר ראשון ו - 14,042 שקלים לתואר שני.

 

במכללות הציבוריות נהוג לשלם שכר לימוד אוניברסיטאי. ישנן מכללות פרטיות שאינן מסובסדות, שבהן שכר הלימוד יכול להיות בשיעור של פי שלושה ואף יותר, כך שבסיכומו של דבר אפשר להגיע לשכר לימוד כולל לתואר בסכום של כ-100,000 שקלים.

 

 

מלגות כאוויר לנשימה

 

כדאי לדעת שישנן מלגות רבות מכמה סוגים. אלה מחולקות לפי קריטריונים של הצטיינות אקדמית, מצב סוציו-אקונומי, עידוד למחקר של תחום כלשהו, רישום מוקדם לחוג מסוים, מגורים באזורי פריפריה הראויים לקידום, או השתייכות לקבוצה עדתית מסוימת.

 

המלגות ניתנות הן מטעם המוסד האקדמי שעשוי לתמוך כלכלית בסטודנט והן מטעם קרנות חיצוניות ששמו להן מטרות שונות לעידוד השכלה גבוהה בישראל. כדי לקבל מידע מפורט יותר ניתן לפנות לאגודת הסטודנטים ולמחלקת רווחת הסטודנט בכל מוסד ומוסד.

עזרנו לך? דרג אותנו:

שירות אישי חינם

צריך פרטים על חינוך והוראה?

רוצה לדעת יותר על חינוך והוראה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
חדש מוסדות לימוד חינוך והוראה
טיפים ממומחים בנושא חינוך והוראה
מיכל דליות
מיכל דליות, שאותה אתם כנראה מכירים כ"סופר נני", הגיעה לקריירה בהנחיית הורים אחרי עשייה ענפה בהוראה וגם היום רואה את עצמה כאשת חינוך. לדעתה, התשוקה למקצוע היא אחד הדברים שבונים "מורים לחיים":
"למורה יש השפעה אדירה. אני חושבת שמה שהופך מורה למורה בלתי נשכח, הוא העובדה שהוא מעביר את החומר בהתלהבות גם אחרי שנים במקצוע."
ומה התכונות שחשובות לדעתה לכל מורה?
"מורה צריך להיות בעל כריזמה וגם בעל תשוקה גדולה לעשות טוב. הוא גם צריך את הכלים המתאימים כדי לא להתייאש לאורך הדרך. לכן בעיני הצלחה בתחום החינו קרא עוד...
מיכל דליות
אשת חינוך והוראה
פרופ` עמוס רולידר
פרופסור עמוס רולידר חושב שלימודי מדעי ההתנהגות יכולים להיות נקודת פתיחה מצוינת לקריירה בתחום הטיפול. "בשלוש שנות לימודים מקבלים ידע מעמיק על תחומים שונים וכך אפשר לקבל החלטות ממוקדות יותר בהמשך. לימודי מדעי ההתנהגות הם הזדמנות לקבל בחירה מתוך ידע ולדעת עם מי תרצו לעבוד כמטפלים בהמשך."
"הדבר הכי חשוב למי שרוצה להיות מטפל הוא סקרנות. גם אמפתיה היא חובה. השילוב של יכולות מקצועיות ויכולות תמיכה הוא המפתח להצלחה טיפולית. אם מטפלים את יכולות התמיכה אפשר להגיע למקצוע שבו גילויים מדעיים מאפשרים לגעת הא קרא עוד...
פרופ` עמוס רולידר
פרופסור לחינוך ומומחה לניתוח התנהגות
מחשבון תנאי קבלה תתקבל או לא?

לחיצה על חשב תוצאות
תציג בפניך מוסדות שעשויים להתאים

חוות דעת של סטודנטים:
חינוך והוראה
(2,857) 4.0
עילם

עילם

05/02/2024
5/ 5

המכללה לחינוך ע``ש דוד ילין

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אווירה חופשית ומאפשרת ניהול אורך חיים במקביל ללימודים, צוות המרצים קשוב ותומך ועושה התאמות בנושא. דב קרא עוד...

על הקמפוס

אחלה מקום חופשי, כולם לומדים שם בצורה מאפשרת בין המגזרים והמגדרים . מקום מכיל ומשמעותי להמון סטודנטי קרא עוד...

טיפים

אפשר ללמוד ולהשתמש במשאבי המכללה כמו מלגות ותמיכה אני מבין שהכל זה דרכי תקשורת מול הסגל. ולהישאר בר קרא עוד...

נתאלי

נתאלי

05/02/2024
5/ 5

המכללה האקדמית בוינגייט

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

החברה במהלך התואר, בנוסף לאופי הלימודים עיוני + מעשי

על הקמפוס

חסר כמה דברים אבל עושים את כל המאמץ כדי לתת חוויה מדהימה לסטודנטים

טיפים

אם אחזור להתחלה ואצטרך לבחור קמפוס ותואר, אבחר את אותו התואר ואת אותו הקמפוס, חוויה מדהימה בשיעורים  קרא עוד...

שירה

שירה

09/01/2024
5/ 3

מכללה לחינוך ע"ש א. ד. גורדון

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אוהבת את היחס מהמרצים, את הפתיחות בשיעורים והעברת התכנים שלהם. מעניין ומרתקת. לא אשקר שקשה קצת עם הע קרא עוד...

על הקמפוס

אנחנו לומדים בזום אז עוד לא מכירה כלכך. בעזרת ה' נחזור בקרוב ואוכל לחוות את הקמפוס ולספר עליו יותר.

טיפים

אני ממליצה להירשם לתוכנית תלם במכללה האקדמית גורדון. תוכנית בשנתיים שמסייעת ומעניינת מאד. בזמן קצר א קרא עוד...

שאלות הגולשים בנושא
מה השכר של מורה בתיכון
שווה ללמוד חינוך?
מה תנאי הקבלה להוראה בחינוך מיוחד?
קורס חינוך לא פורמלי
חינוך, המשך לימודי תואר שני
ההבדל בין מורה עם תעודת הוראה למורה ללא תעודת הוראה
אפשר להוציא תעודת הוראה ללא תואר ראשון?
התאמה לתפקיד בחינוך והוראה
מאת: ד"ר ענת רפופורט

לפנייך מספר אמירות, יש לדרג אותן בסולם של אחד עד שלוש. כאשר 1 מדורג כנמוך ביותר (האמירה לא מאפיינת אותך) ו - 3 כגבוה ביותר (מאוד מאפיינת אותך).
נותרו לך עוד 20 שאלות
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)