היי, יש לי שאלה ברשותך, אני שואפת לעבוד בהוראה מתקנת הבנתי שלצורך זה חובה תואר ראשון בחינוך (הוראה) או בחינוך מיוחד להתנסות 5 שנים כמורה ואז יש קורס שעושים להוראה מתקנת.. שאלתי אם אני אעשה תואר בחינוך מיוחד זה ימנע ממני את הצורך בותק של 5 שנים? כמורה עבור הקורס? אני לא רוצה להיות מורה בכיתה.. שאלה נוספת..כדי להיות מאבחנת דידקטית חובה תעודת הוראה רגילה או חינוך מיוחד או רק תואר בחינוך.. אשמח שתעני לי תודה מיטל.
נ
נועה סטרוז
הוראה מתקנת ואבחון דידקטי
שלום מיטל,
ברוב מוסדות הלימוד ישנה דרישה לבעלי ניסיון בתחום החינוך ותעודת הוראה אך ישנם מספר מוסדות לימוד שמאפשרים קבלה של מועמדים מתחומים אחרים. חשוב לציין שמועמדים ללא ניסיון בתחום וללא תעודת הוראה לא יהיו זכאים לתעודה בסיום הלימודים ולא יוכלו לעסוק בתחום היות ובד"כ מדובר בהורים או בני משפחה של ילדים מתקשים. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי תעודה בתחום ההוראה המתקנת: דוד ילין, בית ברל, האוניברסיטה הפתוחה ועוד.
לגבי אבחון דידקטי, גם במרה הזה הדרישה הינה לבעלי תואר ראשון (עם עדיפות לתואר שני), תעודת הוראה ולפחות חמש שנים ניסיון בעבודה חינוכית. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי אבחון דידקטי: מכון אלבאום, המכללה האקדמית צפת, מכללת לוינסקי ועוד.
צירפתי עבורך קישור ליצירת קשר עם היועצים שלנו במידה ותרצי לקבל מידה נוסף על מסלולי הלימוד.
חינוך
בוקר טוב, בהמשך לשאלתי שהיתה האם תואר בחינוך מיוחד יחסוך לי צורך ב 5 שנים ותק בעבודה חינוכית?.. שנית בנוגע לאיבחון הדידקטי איזה תואר היית ממליצה לי מהתחלה ללמוד עבור זה וכך גם בהוראה מתקנת. פשוט אני מבולבלת אז היתי שמחה שתתציגי לי את התארים הנידרשים תודה:)
נ
נועה סטרוז
הוראה מתקנת ואבחון דידקטי
שלום מיטל,
כפי שציינתי בהודעה הקודמת, במידה ותרצי לעסוק בהוראה מתקנת תהיי חייבת להיות בעלת ותק של חמש שנים לפחות בעבודה חינוכית. לגבי אבחון דידקטי, אין דרישה לתואר ראשון ספציפי אך ישנה דרישה גם כאן לתעודת הוראה וחמש שנים לפחות של ניסיון בעבודה חינוכית ולכן מרבית המועמדים מגיעים עם רקע אקדמי מתחומי החינוך (חינוך מיוחד, חינוך בלתי פורמלי ועוד).
צירפתי עבורך בתחתית ההודעה מאמר המסביר על מסלול הלימודים ותנאי הקבלה ללימודי אבחון דידקטי.
הוראה מתקנת וחינוך דידקטי
1.מה צריך ללמוד עבור הוראה מתקנת? ואיפה כאשר הממוצע בגרויות עומד על 88. 2. איזה לימודים צריך ללמוד עבור איבחון דידקטי ואיפה. 3.איזה מקצועות הקשורים בטיפול ריגשי עם ילד אחד על אחד ישנם? שלא דורשים תואר שני בפסיכולוגיה? תודה
נ
נועה סטרוז
הוראה מתקנת ואבחון דידקטי המשך
שלום מיטל,
1. לימודי הוראה מתקנת מתאימים (בעיקר מחטיבות ביניים ובתי ספר יסודיים), יועצים חינוכיים,מטפלים ועוד. תוכלי ללמוד חינוך מיוחד, חינוך בלתי פורמלי, חינוך לגיל הרך, ייעוץ חינוכי ועוד. הכל תלוי בתחום שמעניין אותך יותר מכל. היות ואני לא יודעת איזה מהתחומים מעניינים אותך אלא רק יודעת שאת לא מעוניינת להיות מורה בכיתה מעט קשה לי להמליץ על תחום ספציפי ולכן אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון המצורף עבורך בתחתית ההודעה. 2. לגבי אבחון דידקטי, כפי שכבר ציינתי, גם כאן מדובר בלימודים אליהם נדרשים ניסיון בחינוך והוראה של לפחות חמש שנים וגם במסלול לימודים זה יש עדיפות לאנשים המגיעים עם תואר ראשון (עדיפות לשני) ותעודת הוראה. בתחום זה אין הגבלה לסוג התואר ממנו את מגיעה ישנה רק דרישה לתעודת הוראה וחמש שנים לפחות של עבודה חינוכית ולכן אם תלמדי תחום מסוים תוציאי תעודת הוראה ותלמדי באותו התחום תוכלי להגיש מועמדותך ללימודי אבחון דידקטי. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי אבחון דידקטי - מכון אלבאום, מכללת צפת, מכללת סמינר הקיבוצים, וינגייט, מכללת לוינסקי ועוד. 3. ישנם מקצועות רבים הקשורים לטיפול בילדים מלבד חינוך או אבחון דידקטי, כמו למשל ריפוי בעיסוק, ייעוץ חינוכי, חינוך בעזרת בעלי חיים ועוד.
אני מאוד ממליצה לפנות ליועצים שלנו היות ואני חושבת שהם יוכלו לסייע לך למצוא את מסלול הלימודים המתאים עבורך, כזה שמעניין אותך לעסוק בו בעתיד.