היי, קודם כל תודה הפורום הזה ממש מגניב ! אני בדיוק בשלבי סגירת לימודים לשנה הבאה . אני לא בטוחה במה לבחור .. אני מאוד מאמינה בחשיבות החינוך ואוהבת לעזור להקשיב לייעץ ללמד וכו..
השיקולים הם: *חינוך עם תעודת הוראה התמקצעות ב2 תנך מחשבת ישראל תושבע יהדות * חינוך מיוחד או תעודת הוראה -שלב"ר שילוב הילד החריג בכיתה הרגילה -מוקד קס"ם קשיים סנסו מוטורים -מוקד פק"ם פרט קבוצה ומערכת * אפשריות להמשך :תרפיה ריפוי בעיסוק יעוץ .. חינוכי מאבחנת דידקטית
אשמח אם תוכל/י לעזור לי להבין על התואר ואיך אפשר להתקדם איתו
איך אדע מה מתאים לי יותר * בשירות לאומי יצאה לי לשבת עם בנות חינוך מיוחד הקשיים היו בלמידה או בדיבור אף פעם לא יצא לי להיות עם אוטיזם או עם ילדים בעלי קשיים מוטורים וכו .. * אני רוצה למוד את תחום החינוך גם מתוך הזדהות עם הילדים ולתת להם את הכלים כי לי היה מאוד קשה למרות שברוך ה הצלחתי ויצאתי עם תעודה טובה עם מלאה מוטיבציה יש לי בעיות קשב זיכרון ארגון וריכוז וגם שגיאות כתיב עקב דיסלקציה
עד כמה זה יהיה בעייתי אשמח לעזרה ולייעוץ איזה תחום לבחור איזה גיל יסודי חטיבה תיכון ואיזה התמקצעות תודה רבה! (חשבתי על המכללות אורות אפרתה תלפיות אפשרות גם לאמונה חינוך עם גרפיקה ) בחשיבות החינוך ואוהבת לעזור להקשיב לייעץ ללמד וכו ..
תודה רבה !
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך - בחירת מסלול מתאים
שלום שני,
לפני הכל אני מצדיעה לך על עבודת המחקר שעשית על הלימודים, רוב הצעירים שמגיעים לקראת לימודים לא באמת יודעים כל כך לעומק על מה מדובר, מה הן ההגדרות וכו'. בסעיף הראשון בהתלבטות שלך אני מניחה שמדובר על מסלול של לימודי חינוך רגיל ולא בתחום החינוך המיוחד, לפי דעתי לפני שאת מחליטה על התמקצעות עלייך להחליט מה מעניין אותך באמת - חינוך מיוחד או חינוך רגיל. עבודה בחינוך מיוחד הינה עבודה מאוד מאתגרת ועם זאת מאוד מתגמלת ביותר. לפי דעתי שווה לך לפנות לבית ספר באזור מגורייך בכדי לבקר ולבלות שם יום יומיים או אפילו כמה שעות בכדי להבין האם זה הוא התחום המתאים עבורך. לגבי בעיות קשב וריכוז - הן קיימות אצל מרבית מהאוכלוסיה והאקדמיה מתחשבת בקשיים אז אני לא חושבת שיש לך ממה לדאוג.
לגבי ההתלבטויות הנוספות שלך - חינוך מיוחד או תעודת הוראה לא לחלוטין ברור לי הרי שבשביל להיות מורה תהיי חייבת להוציא תעודת הוראה לא משנה אם תבחרי בחינוך הרגיל או בחינוך המיוחד.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול ללימודי חינוך מיוחד ואני ממליצה לך לעבור עליו בשביל להבין האם זה הוא המסלול המתאים עבורך - תחום התמחות וגילאי תלמידים תוכלי לבחור בהמשך הדרך אינך חייבת להחליט עכשיו.
באופן שאינו מפתיע הרבה סטודנטים במסלולים לחינוך מיוחד הם לקויי למידה מסוגים שונים שדרכם בבית הספר לא הייתה קלה, אך גם לא בלתי אפשרית, כי עובדה, הם בדיוק כמוך, הצליחו. לכן לשאלתך, אם זה מהווה בעיה כלשהי, אני מניחה שזה מקשה ומהווה אתגר בלימודים לתואר, אך את כבר הוכחת לעצמך שכשאת רוצה את מוצאת את הדרך ומצליחה. מוסדות הלימוד גם מעניקים סיוע לסטודנטים לקויי למידה מתוך הבנה כי עם ההתאמה הנכונה אין סיבה שלא ילמדו ויסיימו תואר ראשון במידה ובחרו בכך. לגבי שאלתך, אני חושבת שלמרות שהמסלול השני שפירטת הוא מאוד ממוקד לתחומים מסוימים, בסופו של דבר כאשר לומדים חינוך מיוחד יכולים לעסוק בכל אלו לאחר מכן בעבודת ההוראה עצמה. תוכלי גם בסוף השנה הראשונה לאחר ההתנסויות השונות אולי לשנות את דעתך ולעבור מסלול, הכל עדיין פתוח. איפה תבחרי לעבוד, כלומר באיזו מסגרת, עדיף לא להחליט כרגע, כי מתוך ההתנסות תביני טוב יותר במה את באמת רוצה לעסוק וזה יכתיב לך את מקומות העבודה האפשריים. מה שכן את כמעט חייבת (גם פה מותר להתחרט) לבחור מראש את שכבת הגילאים לעבודה אם הגיל הרך, יסודי או תיכון. פה זה כבר ממש עניין של חיבור לילדים. מבחינת ההתמקצעות, אני חוששת שבתחום הגרפיקה תתקשי למצוא עבודה, אז רק אם זה ממש חשוב לך ובוער בך בחרי במסלול הזה אם לא אז עדיף לבחור במסלולים שעוסקים במקצועות ליבה כמו תנך או בחינוך מיוחד ללא תוספת של תחום נוסף. כדאי תעשי את הבחירה בהתאם למה שאת רוצה לעבוד בו בסופו של דבר.אני לא יכולה לומר לך לצערי מעבר לכך, כי זו החלטה אישית שלך. לכל התלבטות אחרת, כמובן, אשמח להשיב גם בעתיד.