שלום, אני בעלת תואר שני בחינוך עם התמחות בפסיכולוגיה ועם ניסיון של 16 שנות עבודה כמנהלת גן. האם אוכל ללמוד אבחון פסיכודידקטי למרות שההכשרה שלי היא בחינוך הרגיל?
האם קיים הבדל בתוכנית או בדרישות בין שתי המכללות - בין לוינסקי לסמינר הקיבוצים תודה
ש
שני יונגר
אבחון פסיכודידקטי ואבחון דידקטי
שלום אורית,
הלימודים בשתי המכללות הם לא לאבחון פסיכודידקטי אלא לאבחון דידקטי. מי שיכול לאבחן אבחון פסיכודידקטי הוא רק הפסיכולוג החינוכי. כלומר מי שבידו תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. יש הבדל קטן בין שתי התוכניות שכן התוכנית בסמינר הקיבוצים מכשירה את בוגרי המסלול לאבחון דידקטי רב תחומי ואילו התוכנית בלוינסקי מכשירה לאבחון דידקטי בתחומים שפה, חשבון והתנהגות. בסופו של דבר העבודה של המאבחנים בכל מסלול דומה מאוד והעיסוק העיקרי של האבחון הוא בעצם בנושאי שפה התנהגות וחשבון אז בשורה התחתונה מדובר בתוכניות מאוד דומות. במיוחד כי יש פיקוח על התוכניות מטעם משרד החינוך ולכן ליבו של המסלול ועיקרו דומים מאוד. לגבי סיכוייך להתקבל. יש מוסדות לימוד המקבלים מורות וותיקות גם אם לא הגיעו מתחום החינוך המיוחד. אני לא בטוחה שזה המקרה, אבל תשובות ברורות תוכלי לקבל רק מהמכללות עצמן. כדאי שתפני טלפונית לבירורים לפני שאת מחליטה. ייתכן וידרשו ממך להשלים קורסים מתחום החינוך המיוחד כדי לקבל את התעודה הסופית, אם זה מקובל עליך.