היי מעוניינת להשתלב בתחום של חינוך מיוחד חינוך בלתי פורמאלי או בתחום של בריאות הנפש בתור קריירה שניה, מבלי שאצטרך ללמוד עכשיו b.a בחינוך המיוחד, או ללמוד עבודה סוציאלית, מהם לימודי התעודה שכן מתאימים לי ובעזרתם אוכל להשתלב בחינוך המיוחד/הבלתי פורמאלי או בתחום של בריאות הנפש?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
הסבת אקדמאים להוראת חינוך מיוחד
היי נעמה,
ישנם לא מעט קורסים בתחום החינוך שיכולים לספק לך תחומי התמקצעות נוספים אבל רובם מצריכים ידע קודם בחינוך או לפחות תואר ראשון באחד מתחומי החינוך.
לא אמרת לי מה התואר שיש ברשותך או לימודים קודמים שעשית כך שקשה לי להסיק אם קורסים כאלה ואחרים יתאימו לך. בכל זאת אפרט כאן כמה :
קורס לימודי הוראה מתקנת/מתקנת בבית ברל - תנאי הקבלה הם תואר ראשון בכל תחום במוסד המוכר ע"י המל"ג. תכנית בת 3 סמסטרים המקנה כלים לעבודה עם ילדים מהחינוך המיוחד. בבית ברל ישנו קורס נוסף לעובדי מתחומים פרא רפואיים להתמצקעות בעבודה עם ילדים בחינוך המיוחד.
תכיות הסבה לחינוך המיוחד - תכניות מקוצרות המתאימות לאקדמאים על מנת להשתלב בתחום ההוראה ועבודה בחינוך מיוחד. התכנית קיימת בין היתר במכללת לוינסקי לחינוך, מכללת בית ברל, מכללת אחווה ועוד.
בתחום בריאות הנפש תוכלי למצוא מוסדות רבים המקיימים קורסים בנושאים שונים. בין המוסדות : הקריה האקדמית אונו שם פועלים קורסים שונים בתחום בריאות הנפש, אוניברסיטת חיפה (הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות), קורסים בנושאי הפרעות התפתחותיות בטכניון ועוד.
אני ממליצה לך לפנות באופן אישי למוסדות שציינתי כאן על מנת לקבל מידע נוסף אודות הרשמה/תנאי קבלה ועוד.