היי אני מבינה שכדי להיות מורת שילוב בבית ספר רגיל אני צריכה ללמוד חינוך מיוחד העניין שאני לא מצליחה להתקבל ללימודי חינוך מיוחד אני רוצה לדעת אם אני מתקבלת ללימודי הוראה עם אומנות או כל לימודי הוראה וכשאני כבר מורה מוסמכת את יודעת להגיד לי איך אני יכולה להיות מורת שילוב מה צריך ללמוד? תואר שני ? אשמח שתעדכני אותי באופציות שיש לי תודה רבה
נ
נועה סטרוז
מה צריך ללמוד כדי להיות מורת שילוב
שלום טל,
עד כמה שידוע לי, מורת שילוב היא מורה שלוקחת את הילד שייעדו לה לשיעור פרטי או נכנסת איתו לשיעור כללי ועוזרת לו בלימודים ובהשתלבות. מורות השילוב הינם מורות שהוסמכו להוראה מתקנת ולעבודה פרטנית עם ילדים לקויי למידה. המורה ניתנת לאחר ועדת שילוב בית ספרית ולא יכולה לעבוד עם ילדים ללא אישור וועדה מקדימה. כדי לעבוד כמורת שילוב עליך ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד או תעודת הוראה בחינוך מיוחד.
לצערי, כל עוד לא תהיי מורה לחינוך מיוחד בעלת ההסמכות הנדרשות לא תוכלי להתקבל לעבודה כמורת שילוב היות ולא תתקבלי להסמכה הייחודית אליה נשלחות רק מורות לחינוך מיוחד. את יכולה ללמוד לתואר מסוים ובהמשך לעבור הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד אך קחי בחשבון שתדרשי לממוצע של 85 בתואר הראשון כדי להתקבל למסלול.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול ללימודי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד.
מורת שילוב
הי, אני מסיימת בקרוב תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך המיוחד וכעת מתלבטת לגבי הדרך שתתאים לי. לאחר שהתנסתי לא מעט בתחום אני מבינה שאין לי רצון להיות מורה "רגילה". חשבתי על מורת שילוב / הוראה מותאמת. מספר שאלות לגבי זה... 1. האם לימודים אלה מצריכים תואר שני בחנ"מ? 2. אם לא, האם כדאי לי בכל זאת להמשיך לתואר שני? (מבחינת תנאים ושכר) 3. יש עוד תחום התמחות דומה שיכול להיות רלוונטי (משהו ברמה הפרטנית או קבוצות קטנות). תודה רבה!
ט
טל
מורת שילוב
היי אני רוצה לדעת אם אני הולכת ללמוד הוראה עם אומנות וכשסיימתי את הלימודים אני רוצה להיות מורת שילוב בבית ספר רגיל מה אני צריכה לעשות?
ל
לילך
מורת שילוב
עשיתי הסבת אקדמאים להוראה רגילה בבית ספר יסודי, עובדת כבר 4 שנים במשרה"ח. השאלה היא - האם ניתן להתקבל למשרת מורת שילוב על ידי תואר שני בלבד בחינוך מיוחד ? ללא תואר ראשון בחנ"מ? ( חשוב לציין שמאחר ואיני באה מתחום החנ"מ עליי לעשות השלמות לתואר שני ) . בנוסף לכך יש לי אפשרות ללמוד תואר שני בלקויות למידה אך עדיין אין לי תעודת חנ"מ. אשמח להיענותכם
נ
נועה חזן
מורת שילוב
שלום לילך,
כדי להיות מורת שילוב את לא צריכה רק תואר בחינוך מיוחד, אחרת גם תואר שני היה מתאים גם כן - את צריכה תעודת הוראה בחינוך מיוחד. אם תשלימי תעודת הוראה בתחום תוכלי לעבור הכשרה של מורת שילוב ולהתחיל לעסוק בתחום. לצערי, כל עוד לא תהיי מורה לחינוך מיוחד בעלת ההסמכות הנדרשות לא תוכלי להתקבל לעבודה כמורת שילוב היות ולא תתקבלי להסמכה הייחודית אליה נשלחות רק מורות לחינוך מיוחד.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ע
עדי חן
מורת שילוב
יש לי תואר ראשון בהוראה לחינוך רגיל, רציתי לדעת האם בשביל להיות מורת שילוב אני צריכה ללמוד חינוך מיוחד באופן מלא או שיש אפשרות ללמוד קורס קצר ?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מורת שילוב
היי עדי,
למיטב ידיעתי - על מנת לעבוד כמורה משלבת עלייך לעשות הסבה לחינוך מיוחד ולאחר מכן לבצע הכשרה ייעודית להוראה מתקנת שתתן לך את האפשרות לעבוד כמורה משלבת.
איני מכירה קורס קצר או דרך קיצור לתעודת הוראת שילוב.
בתחתית ההודעה מצורף קישור למאמר על מסלולי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד.
תגובה לגבי מורת שילוב
היי, כמו שכבר כתבה לך יועצת הלימודים- אין דרך קיצור להיות מורת שילוב. כדי לעסוק בשילוב תלמידים בין אם לקויי למידה, ASD, קשב וריכוז וכו׳ עלייך להיות מורה לחינוך מיוחד שכן בחינוך המיוחד את לומדת (לא בקצרה) את כל מגוון הלקויות למיניהם, אסטרטגיות למידה, הוראה מתקנת בעברית וחשבון, אופן ניהול כיתה (לצורך העניין ניהול קבוצת תלמידים דיפרנציאלית עם מגוון לקויות). בנוסף, בדרך כלל לא נותנים למורות ״חדשות״ להיות מורות שילוב, קודם הן מחנכות כיתות חנ״מ, מתנסות, מתמקצעות ואז כשיש ברשותן הכלים ללמד תלמידי שילוב הן מקבלות את האפשרות להיות מורת שילוב. אם כבר יש לך תעודת הוראה, את יכולה לעשות תעודת הוראה בחינוך המיוחד (זה אפשרי, לא יודעת מה משך הלימודים). בכל מקרה שיהיה בהצלחה :) ירדן
ל
לירז
מורה מתקנת
שלום,
האם תעודת הוראה בחינוך מיוחד מספיקה על מנת לעבוד באופן פרטי כמורה מתקנת? או שעדיין אצטרך לעבור קורס השתלמות של הוראה מתקנת?
תודה
נ
נועה חזן
עבודה בהוראה מתקנת
שלום לירז,
לצערי הרב, כדי לעבוד באופן פרטי, אין צורך בשום הכשרה, אין מי שיפקח על הנושא ולכן לא נדרש ממך דבר. אם את מעוניינת לעבוד תחת גופים מפוקחים אצל מעסיקים רשמיים, תצטרכי הכשרה בהוראה מתקנת.
לגבי מורת שילוב
היי יש לי תעודות של מורה מוסמכת לחינוך מיוחד ותואר ראשון בחינוך מיוחד עבדתי 6 שנים בשילוב ילדים על הרצף בבית ספר רגיל האם אני אוכל להיות מורת שילוב?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מורת שילוב
היי שולמית,
באם יש בידייך תעודת הוראה לחינוך במיוחד ותואר ראשון בחינוך מיוחד יחד עם הניסיון שצברת בעבודה עם ילדים על הרצף - למיטב ידיעתי אין סיבה שלא תוכלי להפוך למורת שילוב :)