שלום, יש לי תואר שני בביולוגיה ואני שוקלת להוציא תעודת הוראה. 1. האם יש מסלול לאנשים עובדים למשל בערב? 2. מה ההבדל בין לימודים באוניברסיטה לבין מכללה?
שאלה נוספת: יש טעם ללמוד משפטים באוניברסיטת ת"א בגיל 40? השאלה כמובן על האופק מבחינת השכר בהמשך קבלה לעבודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה ביולוגיה
שלום רב,
ראשית אענה לך על השאלה הקשורה ללימודי משפטים. לפי דעתי ועד כמה שיודע לי, הגיל הוא לא הפקטור בתחום המשפטים את יכולה להיות גם בת 50 ולהתחיל לעסוק בתחום השכר תלוי במקום העבודה שלך ובתחום בו תבחרי בניגוד לחינוך למשל שם עד שתצברי וותק זה ייקח שנים רבות והמשכורת ההתחלתית שלך תהיה יחסית נמוכה.
לגבי לימודי תעודת הוראה בלימודי ערב - הלימודים לקבלת תעודת הוראה בביולוגיה הם בעצם לימודי הסבת אקדמאים ללימודי הוראת מדעים והם מתקיימים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם גם אוניברסיטת תל אביב, מכללת בית ברל, אורנים, אוניברסיטת בן גוריון, אוהלו ועוד. הלימודים ברובם לא מוצעים במסלולי ערב אך הם מותאמים לאנשים עובדים מבחינת ימי הלימוד המוצעים. יש לפנות למוסד הלימודים בו תחליטי ללמוד כדיל ברר לגבי האפשרויות שלך.
מבחינת הבדל בין מוסדות הלימוד חשוב לציין כי במקרים של חינוך והוראה ישנן מכללות ייעודיות לחינוך כך שתעודת הוראה ממכללה או אוניברסיטה שוות ערך במיוחד בתחום החינוך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד השונים ועוד.