שלום לך באחת במכללות המוכרות למל"ג במרכז הארץ , הציעו לי ללמוד לימודי חינוך וחברה לימודי תואר ראשון ללא תעודת הוראה. השאלה שלי היא האם מסלול שכזה הוא אמין ? כלומר האם אחרי 3 שנים של עמל ולימוד לתואר ראשון אכן יהיה אפשרי להשלים לתעודת הוראה?מי מבטיח? ומה הסיבה ההגיונית שאין במקום בו לומדים לתואר ראשון בחינוך אפשרות להוצאת תעודת הוראה. ובעצם במה אוכל לעסוק עם תואר ראשון בלבד באם ולא יתאפשר חלילה להשלים לתעודת הוראה תשובתך תועיל לי מאוד להחלטה תודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודת הוראה
שלום שיר,
קשה לומר מדוע חלק ממוסדות הלימוד שמציעים לימודי חינוך לא מציעים גם לימודי תעודת הוראה אך אין זה אומר שהמסלול שלהם ברמה נמוכה יותר משאר מוסדות הלימוד - בד"כ מדובר בבחירה שיווקית או כל סיבה אחרת שאינה קשורה לרמה האקדמית של מוסד הלימודים. עם זאת, חשוב לציין כי יהיה לך מאוד קשה להשתלב בעבודה בחינוך ללא תעודת הוראה, בעיקר אם את מעוניינת להיות מורה ולכן מומלץ להירשם ללימודי תעודת הוראה בכל מקרה גם אם מדובר בסופו של דבר בהחלפת מוסד לימודים בשנת הלימודים הרביעית.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול להוצאת תעודת הוראה ומוסדות הלימוד המציעים אותו.