רוצה פרטים על הנדסת מכונות או חשמל?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הנדסת חשמל או מכונות

רוצה לדעת על הנדסת מכונות או חשמל? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הנדסת חשמל או הנדסת מכונות - במה לבחור? מה יותר קשה?

 

תחומי החשמל והמכונות נכללים בין הענפים ההנדסיים המבוקשים בשוק. גם באקדמיה, מדובר בשני מסלולים מבוקשים שבהם בוחרים מדי שנה סטודנטים רבים. לאחרונה, בעקבות מחסור במהנדסים אלה במשק הישראלי, עולה הדרישה לעובדים בשני הענפים והדבר פותח מגוון של הזדמנויות תעסוקה עבורם.


למי שעומדים בפני התלבטות בין מקצועות ומתלבטים לגבי בחירת לימודים מומלץ לעשות את הבחירה בהתאם להעדפות האישיות ולתחומי העניין. בכל ענף אפיקי קריירה שונים ותחומי התמחות ייעודיים שבהם ניתן לממש את הכישורים האישיים ולהתפתח.

 

  הנדסת חשמל הנדסת מכונות

למי זה מתאים?

לימודי הנדסת חשמל מתאימים לאנשים ריאליים בעלי זיקה לעולם הטכנולוגיה, המעוניינים לרכוש את הידע להשתלבות בקריירה בתחום האנרגיה והאלקטרוניקה בתעשייה. גם טכנאים, הנדסאים וחשמלאים המעוניינים לקדם את הקריירה ולהרחיב את השכלתם יכולים להשתלב במסלולים אלה.

לימודי הנדסת מכונות מתאימים לבעלי יכולות ריאליות וטכניות, המתעניינים בתהליכי ייצור, בעולם המכניקה והרובוטיקה שברצונם לקבל ידע וכלים להשתלבות בתפקידים מגוונים בתעשייה המכנית.

משך הלימודים

ארבע שנים ארבע שנים

מה לומדים?

סטודנטים בתכנית זו לומדים בהרחבה על תהליכי הפיתוח של מערכות אנרגיה, חשמל ואלקטרוניקה. הם מתוודעים לסוגי מעגלים ורכיבים, לתהליכי העברה של נתונים ואותות ולטכנולוגיות חדשניות כגון ננוטק ואנרגיות מתחדשות, שבהן עושים שימוש בתעשייה של היום. לעיתים דנים גם בסוגיות מענפים הנדסיים משיקים, כגון מחשבים, חומרה ורשתות.

בתואר מתמקדים בתהליכי תכנון, פיתוח וייצור של מערכות מכניות מתקדמות בתעשייה. הסטודנטים רוכשים את הבסיס התיאורטי המדעי וההנדסי הנדרש להתמודדות עם מגוון של אתגרים מקצועיים ומפתחים כישורים פרקטיים למחקר ופיתוח טכנולוגי. בין הניתר נידונים נושאים מרכזיים ברובוטיקה ובקרה ותכנות של מערכות אוטומטיות ומשולבות מחשב. כמו כן, לומדים על פיתוח של מערכות כגון מנועים, מערכות להפקה של אנרגיה, כלי תחבורה ועוד. לעיתים נכלל בתכנית גם תחום המכטרוניקה, שבו עוסקים בשילוב שבין מכניקה לתחום האלקטרוניקה לצורך ייצור מערכות משולבות בתעשייה.

תנאי קבלה

מועמדים המעוניינים להתקבל נדרשים לממוצע בגרויות גבוה וציון גבוה בפסיכומטרי, בדגש על המרכיב הכמותי של המבחן. בדרך כלל הציון הנדרש בפסיכומטרי נע בין 550 - 600, אולם יכול להיות גבוה מטווח זה. כמו כן, יש צורך בציון גבוה בבגרות במתמטיקה ובפיזיקה. למועמדים שאינם עומדים בדרישות מוצעות מכינות וקורסי קדם.

כדי להתקבל ללימודי הנדסת מכונות נדרש ממוצע בגרות גבוה וציון בפסיכומטרי שנע בין 550 - 620 במוסדות השונים. מושם דגש על ההישגים במרכיב הכמותי. כמו כן, יש דרישה לציון גבוה בבגרות במתמטיקה ברמה של 5 או 4 יחידות לימוד ולציונים גבוהים במקצועות מדעיים נוספים בבגרות.

ביקוש בשוק העבודה

בשנים האחרונות נרשמה עלייה של כ - 50 אחוזים במספר המועסקים בתחום זה בארץ. בתעשיית ההייטק של היום יש מחסור במאות מהנדסים בענף, במגוון התמחויות. הביקוש למהנדסים בתחום זה צפוי להמשיך לעלות בשנים הקרובות. בין הענפים שבהם צפויה לחול עלייה בביקוש נכלל תחום ההספק, שיידרש בתהליכי ההעברה של תשתיות התחבורה הישראליות למבוססות חשמל.

תחום המכונות נכלל בין הענפים ההנדסיים המבוקשים בשוק. היות ומקצוע זה הוא רב תחומי ומשלב תהליכים רבים, הדרישה למהנדסים אלה קיימת בענפים רבים בתעשייה מה שיוצר צורך ודרישה לאותם אנשי מקצוע. בין היתר נרשם מחסור מעובדים בתחום בשירותי המדינה. אף על פי שמרבית המשרות החדשות הנפתחות מיועדות לבעלי וותק וניסיון, ניתן למצוא גם דרישה לעובדים בתחילת דרכם ולבוגרים טריים.

אפשרויות תעסוקה

מהנדסים בתחום זה משתלבים בתעשיית ההייטק ובענפים נוספים בתפקידי תכנון, פיתוח, מחקר ותפעול. בין היתר הם משתלבים בענף האלקטרוניקה בתכנון וייצור של מעגלים, מעבדים ורכיבים זעירים נוספים; בענף תקשורת המחשבים; בתחום האנרגיה המתחדשת; בענף ההספק החשמלי ועוד. בין המסגרות שבהן יכולים הבוגרים להשתלב נכללים חברת החשמל, תחנות כוח ומפעלים, התעשייה הביטחונית וכן ארגוני הייטק שונים בהם אלביט, אינטל, מוטורולה ועוד.

באפשרות הבוגרים להשתלב במגוון של תפקידי ייצור ותכנון בתעשייה המכנית. בין היתר הם ממלאים תפקידים כגון מהנדסי פיתוח, מנהלי מוצר, מתכנני ייצור ועוד. אחד המאפיינים של הענף הוא האפשרות להגיע תוך מספר מועט יחסית של שנים לתפקידי ניהול פרויקטים וצוותים. בין הארגונים והחברות במשק שבהן יכולים הבוגרים להשתלב נכללים אינטל, רפא"ל, התעשייה האווירית, וכן בחברות נוספות בענפים כגון רובוטיקה, רכב, גז טבעי ועוד.

רמות שכר

בתחילת הדרך המקצועית משתכרים עובדים בענף זה בין 10,000 - 13,000 שקלים לחודש בממוצע. כעבור מספר שנות ניסיון עולה שכר מהנדס חשמל לטווח שבין 15,000 - 20,000 שקלים. בענפים כגון הנדסת ייצור או תשתיות רמות השכר נוטות להיות גבוהות יותר ומגיעות אף ל - 17,000 - 25,000 שקלים לחודש לעובדים מנוסים. רמות שכר גבוהות נרשמות גם בענף ההייטק, בתחומי החומרה והמערכות האלקטרוניות שבהם השכר נע בין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש בממוצע לעובדים עם מספר שנות ניסיון.

מהנדסים מתחילים בענף זה משתכרים בין 12,000 - 17,000 שקלים לחודש בממוצע. לאחר צבירת וותק מקצועי עולה השכר והעובדים יכולים להגיע לטווח שבין 15,000 - 25,000 שקלים לחודש בממוצע. בתפקידים ניהוליים ובכירים שכר מהנדסי מכונות יכול להגיע אף לרמות שבין 25,000 - 30,000 שקלים לחודש, בתלות בתפקיד ובסוג הארגון בו מועסקים.

לימודי המשך

בוגרים המעוניינים בכך יכולים להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל, במסגרתו ניתן להרחיב את הידע המקצועי, להעשיר את סל הכלים המקצועי ולהכיר התפתחויות בענף וטכנולוגיות חדשות. ניתן להמשיך גם למסלולים משיקים כגון תואר שני בהנדסת אלקטרוניקה או תואר שני בהנדסת מחשבים, לעיתים יש צורך בהשלמות.

לאחר סיום התואר, המעוניינים להמשיך בלימודיהם יכולים למצוא מסלולים לתואר שני בהנדסת מכונות. תכניות משיקות נוספות כוללות תואר שני במכטרוניקה, תואר שני ברובוטיקה, תואר שני בהנדסת אנוש ועוד. המעוניינים לפנות לקריירה מחקרית צריכים לבחור במסלול מחקרי שבו כותבים עבודת תזה. תואר שני אינו הכרח להתקדמות בענף המכני, אולם תואר מוסמך יכול במקרים מסוימים להוות יתרון על פני מועמדים אחרים במשרות שונות.

 

גולשים שואלים


מאילו מתחומי ההנדסה, מכונות או חשמל, קיים ביקוש רב יותר?


הביקוש למהנדסים תלוי מאוד היכן תבחר ללמוד. באופן עקרוני, יש תעסוקה קבועה ויציבה בתחום המכונות. לעומת זאת, בענף החשמל יש תקופות של גיוסים גדולים ותקופות שפל.

 

מה ההבדלים בין שני התחומים מבחינת תעסוקה ותנאים בעבודה?


לשני התחומים בסיס משותף. מהנדסי חשמל עוסקים בפיתוח טכנולוגיות שמצויות בתחומים רבים בחיינו, מדובר במקצוע רחב שבו אפשרויות תעסוקה רבות. בזמן הלימודים מומלץ לבחור בהתמחות כגון רשתות תקשורת, בקרת איכות, עיבוד אותות, מחשבים ועוד. הבוגרים יכולים להשתלב בחברת חשמל, בתפקידי פיתוח ותחזוקה בחבורת תקשורת, במפעלי אלקטרוניקה ועוד.


מהנדסי מכונות עוסקים בייצוא מערכות מכניות בשילוב של כלים ממוחשבים והתאמתם לצורכי התעשייה. ניתן להשתלב במפעלים בתפקידי ניהול הנדסי וכן במגוון חברות בתפקידי מחקר ופיתוח, תכנון וייצור. לשני הענפים ביקוש רב בשוק, ההמלצה היא לבחור בענף שאליו מתחברים יותר וזה שאפשרויות התעסוקה בו מעניינות יותר.

 

מתלבט בין שני התחומים. כיצד נראית שגרת היום יום של כל מהנדס? האם העבודה היא משרדית, או שיש התעסקות על פס הייצור ועבודה מול פועלים?


אם אתה לא מעוניין בעבודה בשטח, פחות מומלץ שתבחר בתחום החשמל. מהנדסי מכונות יכולים לעבוד גם בשטח וגם בתכנון ובמחקר, הם לא בהכרח מנהלים תמיד אנשים וצוותי עובדים. באופן כללי, כדאי לבחור מקצוע שמעניין אותך, שני הענפים הם מצוינים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסת מכונות או חשמל?

רוצה לדעת יותר על הנדסת מכונות או חשמל?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הנדסת מכונות או חשמל
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...