רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר עורכי פטנטים

רוצה לדעת על שכר עריכת פטנטים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות עריכת פטנטים

 

עורכי פטנטים פועלים במגוון ענפים ומסגרות בתעשייה והם בעלי תפקיד חשוב בתהליכי הפיתוח של מוצרים ושירותים חדשים. ממערכות חדשות בתעשיית ההייטק ועד לתרופות ולחיסונים החדשים בענף התרופות, בכל פרויקט נדרש טיפול מתאים בסוגיות הקניין הרוחני וזכויות היוצרים. העורכים מלווים את הלקוחות שלהם בתהליך הרישום של ההמצאה החדשה ומפקחים על כלל הסוגיות המשפטיות והאדמיניסטרטיביות הנוגעות לרישום זה עבור הפתרונות הטכנולוגיים והמדעיים השונים. לתפקיד זה תרומה משמעותית להצלחתם של סטארט אפים ופרויקטים חדשים בתעשייה, מה שיוצר ביקוש לאנשי מקצוע בעלי ההסמכה המתאימה והידע המקצועי הנדרש בשוק.


רמות השכר בתפקידים אלה נעים בקשת מגוונת למדי. בעוד עובדים בתחילת דרכם מתחילים לרוב ממשכורות הקרובות לממוצע במשק, עובדים ותיקים ומנוסים יותר, וכן כאלה שנמצאים בתפקידים בכירים כגון מנהלי מחלקות יכולים להגיע למשכורות גבוהות במיוחד שנמצאות מעל הממוצע במשק. התגמול משתנה גם על סמך קריטריונים נוספים כגון ענף העיסוק שבו מתמצאים העורכים וסוגי הפרויקטים שבהם הם משתלבים.

 

על התפקיד


עורכי פטנטים הם אנשי מקצוע שאחראיים על רישום קניין רוחני עבור מוצרים ושירותים חדשים בשוק. עובדים אלה מחזיקים בידע משפטי וטכנולוגי כאחד לצורך טיפול בבקשות המוגשות. עליהם לברר כי הבקשות עומדות בכל התנאים הנדרשים, כי אינן רשומות עדיין בארץ או בעולם וכי הבקשות כוללות את כל המרכיבים הנדרשים.


כדי לעבוד היום במקצוע זה יש צורך ברישיון ייעודי לכך מטעם רשות הפטנטים של משרד המשפטים. לאחר קבלת הרישיון העובדים יכולים להשתלב במגוון רחב של ענפים בתעשייה שבהם נדרשים שירותי עריכה והגשה של קניין רוחני וזכויות יוצרים. בין היתר הם משתלבים בתחום הפארמה והתרופות, בתעשיית הביוטק, בענף החקלאות והטכנולוגיה הירוקה, בתחום ההייטק, בשוק האנרגיה ועוד. אופי התפקיד משתנה מענף לענף, בהתאם לסוגי הבקשות המוגשות וכן לאופי המוצרים והשירותים המפותחים.


מדובר בתפקיד המתבסס בעיקרו על עבודה במשרד, אולם כולל גם עבודה מול לקוחות וכן התנהלות מול רשויות. כאמור, נדרשת בו הבנה טכנולוגית ומדעית והתמצאות בתחומי הדעת שבהן עוסקות הבקשות. כמו כן יש צורך בהיכרות עם עולם המשפט. רבים ממי שעוסקים במקצוע זה עובדים במשרדי עורכי דין שבהם מטפלים בבקשות אלה, לעיתים הם גם בעלי הכשרה במשפטים ותארים אקדמיים בענף זה. במרבית המקרים העובדים מגיעים מרקע מדעי או הנדסי קודם וכן לאחר שהם עוברים קורסים ייעודיים והתמחות בתחום המשפטי.


רמות שכר


עובדים בתחילת דרכם בענף זה מגיעים לרוב לטווח משכורות של 7,000 – 11,000 שקלים לחודש בממוצע. עורכים ותיקים ומנוסים מרוויחים בממוצע בין 20,000 – 21,000 שקלים בחודש. עבור מי שמגיעים לתפקידי ניהול מחלקות או ניהול קניין רוחני עבור ארגונים, רמות התגמול נחשבות גבוהות במיוחד שבין 25,000 – 30,000 שקלים לחודש ולעיתים אף למעלה מכך.


לעובדים ללא ניסיון הנמצאים בתחילת דרכם המקצועית בענף זה רמות השכר נוטות להיות מתחת לממוצע במשק. עם זאת, לאחר צבירת הניסיון המתאים ומספר שנות וותק בתפקיד ניתן להעלות את המשכורות באופן משמעותי ולהגיע לתגמול גבוה למדי.


אחד הקריטריונים המשמעותיים המשפיעים על המשכורות הוא תחום העיסוק שבו משתלבים העובדים. העורכים יכולים לפעול במגוון ענפים וסוגי חברות במשק, כאשר בכל ענף התגמול לעובדים משתנה. באופן כללי, התגמול הגבוה ביותר מוענק לעובדים ותיקים במסגרת שכר בהייטק, וכן לעובדים בענף הביוטק. קריטריונים נוספים שיכולים להשפיע על התגמול כוללים את גודל החברה שבה עובדים, היותה של החברה מקומית או בין לאומית, ניסיון אקדמי רלוונטי, שנות הוותק בתפקיד, היקף המשרה ועוד. גם לאזור בארץ שבו מוצעת המשרה עשויה להיות השפעה מסוימת על טווחי ההשתכרות.

 

טבלת שכר


לתשומת לבך – רמות השכר משתנות מעת לעת

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
עורך פטנטים
7,000 - 13,000 שקלים לחודש 13,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש
עורך פטנטים בביוטק
10,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 16,000 שקלים לחודש 16,000 - 22,000 שקלים לחודש
עורך פטנטים בתעשיית התרופות (פארמה)
13,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 26,000 שקלים לחודש 23,000 - 30,000 שקלים לחודש
מנהל קניין רוחני
לא צוין 17,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 30,000 שקלים לחודש
מנהל מחלקת פטנטים לא רלוונטי לא רלוונטי 30,000 - 20,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


בשוק ישנו ביקוש רב למדי לעובדים בתחום זה. כיום פועלים בארץ כמה מאות עורכים בלבד, והדרישה לבעלי ידע ומומחיות בתחום נמצאת בעליה.


לאחר קבלת הסמכתם העובדים יכולים להשתלב במחלקות משפטיות, בארגונים בתחום הפטנטים או לעסוק בענף באופן עצמאי. לעיתים ניתן להשתלב ברשות הפטנטים הישראלית, או בארגונים גלובליים בתחום הקניין הרוחני שבהם נדרשים לעיתים מומחים בענפים שונים.

 

אפשרות נוספת לבעלי המקצוע היא להשתלב במגוון חברות טכנולוגיה, בדגש על ענפי הפארמה, התרופות, הביוטכנולוגיה והקלינטק, וכן בסטארט אפים הטכנולוגיים השונים בענפים הללו, שבהם יש צורך בעורכים לטיפול בנושא הקניין הרוחני בשלבים הראשונים של המיזם.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום


כאמור, כדי לעסוק בתחום יש צורך ברישיון ייעודי המוענק על ידי רשות הפטנטים במשרד המשפטים. כדי לקבל את הרישיון, יש צורך לעמוד בכמה תנאים הכוללים בין היתר ניסיון אקדמי קודם ומעבר מבחנים והכשרות ייעודיים.


לצורך קבלת הרישיון, יש צורך בסיום לימודי הנדסה ורישום בפנקס המהנדסים, או לחלופין סיום לימודים לתואר ראשון לפחות בתחומים מדעיים שונים כגון כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, מדעי המחשב או רוקחות.


כמו כן, על המועמדים לתפקיד לעבור מספר מבחנים ממשלתיים שנערכים על ידי משרד המשפטים. אלה כוללים מבחן בכתב שבו עורכים בקשות ותביעות בענפים כגון מחשבים, ביולוגיה, כימיה או אלקטרוניקה; מבחן בעל פה שבו מפגינים את ההתמצאות בדיני סימני המסחר בארץ ובעולם והחקיקה העדכנית בזכויות היוצרים; ומבחן בשפות שבו נדרשת שליטה בשפה העברית ובשפה נוספת הנחוצה לצורך ביצוע התפקיד, לצורך תרגום של קטעים שונים.


נוסף על כך, לאחר מעבר הבחינות יש צורך להשלים התמחות. אורכה של ההתמחות הוא שנתיים ובהתאם להנחיות משרד המשפטים יש צורך לערוך אותה תחת פיקוח של אנשי מקצוע בעלי רישיון העוסקים בתחום במשך לפחות שלוש שנים. המתמחים עובדים בצמוד למנחים בהיקף של לפחות 36 שעות שבועיות. את ההתמחות הם יכולים לבצע במסגרות שונות, כגון במחלקות הקניין הרוחני של מפעלים תעשייתיים ובארגונים מסוגים שונים.


כיום קיימים קורסים שונים לתעודה בתחום הפטנטים. חשוב להדגיש כי לימודי תעודה אלה אינם מספיקים לבדם לצורך הכשרה לתפקיד, וכי על המועמדים לעבור את כל תהליך ההסמכה הנדרש ולהגיע עם הרקע האקדמי הקודם הנחוץ לפי דרישת משרד המשפטים. לימודי התעודה מיועדים בעיקר למי שרוצים להרחיב ולהעמיק את ידיעתם בתחום זה וכן למי שעוסקים בו בפועל וברצונם לרענן את הידע המקצועי שברשותם. היקף הכשרות אלה הוא לרוב מספר חודשים והם כוללים לימוד עיוני של סוגיות אקטואליות בתחום הקניין הרוחני וסימני המסחר לצד תרגולים פרקטיים שונים שבהם מנתחים מצבים מן העשייה המקצועית בענף.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
עריכת פטנטים - משכורות מקובלות בשוק
כדי להיות רשם ועורך פטנטים צריך ללמוד משפטים או ביוטכנולוגיה?
סילבוס של קורס עריכת פטנטים
לימודי עריכת פטנטים לבוגרי מדעי החיים