רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי מדעי כדור הארץ?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי מדעי כדור הארץ

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי מדעי כדור הארץ? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה למדעי כדור הארץ


מדעי כדור הארץ הם דיסצפלינה מדעית במסגרתה עוסקים במגוון התהליכים המתרחשים בכדור הארץ, כולל היבשות, האוקיינוסים והאטמוספירה.


לימודי תואר ראשון בתחום מקנים הבנה רב תחומית של תהליכים אלו, ומשלבים בתוכם תכנים מעולמות הגיאולוגיה, האוקיינוגרפיה, ההידרולוגיה, מדעי הסביבה ועוד.


כאן ניתן לקרוא עוד על תנאי הקבלה ללימודי מדעי כדור הארץ במוסדות לימוד שונים בארץ.


תכנית הלימודים ומתכונתם


משך התואר כ – 3 שנים. בתחילת לימודיהם, הסטודנטים משתתפים במבואות וקורסי חובה במתמטיקה, ובמדעים כגון פיזיקה וכימיה, וכך רוכשים בסיס נחוץ לצורך העמקת הבנתם בתהליכים השונים המתרחשים בכדור הארץ.


לאחר מכן, הסטודנטים ממשיכים להעמיק בקורסי בחירה בנושאים המעניינים אותם. ברבים ממוסדות הלימוד ניתן להשתתף בלימודי מגמה וכך להתמחות באחד מהתחומים, גיאולוגיה, אוקיינוגרפיה ומדעי הים, אקלים, ועוד.


מוסדות לימוד אפשריים


האוניברסיטה העברית בירושלים: התואר הראשון במדעי כדור הארץ מוצע באוניברסיטה זו בשתי התמחויות: בגיאולוגיה ובאקלים, אטמוספירה ואוקיינוגרפיה.


כדי להתקבל, יש להגיע לרמה בסיסית לפחות בשפה האנגלית. כמו כן, מועמדים ששפת ההוראה בתיכון שלהם אינה עברית נדרשים להציג גם ציון מבחן יע"ל של 105 או יותר.


קיימים באוניברסיטה מסלול לקבלה ישירה על סמך ממוצע בגרות, וכן מסלול לקבלה ישירה על סמך ממוצע הפסיכומטרי (וזכאות לבגרות).


כמו כן, ניתן להתקבל לשנה השנייה של התואר באמצעות סיום אפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה. כדי לסיים את אפיק המעבר בהצלחה יש לקחת חלק במספר קורסים באוניברסיטה הפתוחה, להגיע לרמת פטור באנגלית, ולהשלים קורס מבוא למיפוי גיאולוגי באוניברסיטה העברית.


הקורסים הנדרשים הם מבוא לאוקיינוגרפיה, מבוא למטאורולוגיה, צפונות כדור הארץ או מבוא למדעי כדור הארץ, יסודות הפיזיקה א'+ב', כימיה כללית, חדו"א א'+ב', ובנוסף קורס מעבדה אחד בכימיה או ביסודות הפיזיקה, לבחירת הסטודנטים. על המועמדים להשיג ציון ממוצע של 80 לפחות במכלול הקורסים, כאשר בכל אחד מהם הציון המינימלי הוא 70.


מלבד אפשרויות קבלה אלו, מי שציוני הבגרות או הפסיכומטרי שלהם אינם מספיקים יכולים להתקבל גם על סמך סיום בהצלחה של לימודי מכינה קדם אקדמית.


הסטודנטים בוחרים בהתמחות לקראת סיום שנה א' ללימודים; ההתמחות בגיאולוגיה מאפשרת לסטודנטים לרכוש היכרות בתהליכים המתרחשים במעמקי כדור הארץ וכן על פני השטח שלו. מלבד ההשתתפות בקורסים ובמעבדות, הסטודנטים לוקחים חלק ב – 20 ימי מיפוי, סיור ומחקר. כמו כן, יש אפשרות להשתתף ב – 5 ימים של הפלגות ועבודת שדה בים.


בהתמחות באקלים, אטמוספירה ואוקיינוסים, הסטודנטים מרחיבים את ידיעותיהם בנושאי האקלים שעל כדור הארץ. הם מקבלים הבנה בתהליכים פיזיקליים וכימיים של האוויר, לומדים על מרכיבים של מודלים אקלימיים, ועוד. ההתמחות כוללת השתתפות בקורס מעשי המתקיים באילת, בנושא אוקיינוגרפיה מעשית.


אוניברסיטת תל אביב:
באוניברסיטה זו ניתן ללמוד את התואר הראשון במתכונת דו חוגית או חד חוגית, כאשר תנאי הקבלה עשויים להשתנות עבור כל מתכונת.


מלבד העמידה בציון ההתאמה, יש אפיקי קבלה אפשריים נוספים. ניתן להגיש מועמדות ללימודים על בסיס ממוצע בגרות משוקלל, כולל בונוסים, של 100 ומעלה – בתנאי שהיא כוללת ציון עובר ב – 4 יחידות במתמטיקה, ושהמועמדים עוברים בציון 75 ומעלה את בחינת הסיווג במתמטיקה שמתקיימת במסגרת האוניברסיטה, וכן ציון 80 ומעלה בבחינת הסיווג בקורס פיזיקה 0 של הפקולטה להנדסה באוניברסיטה.


אפשרות נוספת, העומדת בפני מי שציון ההתאמה שלהם נמוך מהסף הנדרש במקסימום 5 נקודות, היא להשיג ציון 90 או יותר באחד מהקורסים המקוונים: מבוא לאנרגיה מתחדשת או רעיונות מרכזיים בפיזיקה.


מעבר לכך, ניתן להתקבל על סמך ציון 90 ומעלה בבגרות ברמת 5 יחידות בפיזיקה ובמתמטיקה, או סיום מכינה קדם אקדמית במסלול ריאלי (מבין אלו המוכרות על ידי האוניברסיטה).


מעבר לכל אלו, דרישות הסף המינימליות לידע במתמטיקה ובמדעים בהן המועמדים נדרשים לעמוד, כוללות הצגת ציון 70 או יותר ב – 5 יחידות בבגרות במתמטיקה או במכינה במסלול ריאלי המוכרת על ידי האוניברסיטה. לחילופין ניתן להציג ציון 80 ומעלה במתמטיקה ברמת 4 יחידות בבגרות, או ציון 80 ומעלה במבחן המיון שמתקיים כחלק מהקורס במתמטיקה באוניברסיטה.


הידע הנחוץ במדעים כולל הצגת ציון 75 ומעלה בבגרות בפיזיקה או בכימיה ברמת 5 יחידות, או במכינה מוכרת במסלול כריאלי. לחילופין ניתן להציג ציון 80 או יותר במבחן של קורס ההכנה בפיזיקה, המתקיים במסגרת הפקולטה להנדסה.


יש להגיע לרמה נדרשת בשפה האנגלית, וכן עבור מועמדים ששפת ההוראה בתיכון שלהם היא לא עברית, יש להציג ציון במבחן יע"ל.


במהלך שנה א' ובחלק משנה ב' לתואר, הסטודנטים משתתפים בקורסי מבוא במתמטיקה ובפיזיקה המספקים להם תשתית ידע הכרחית. כמו כן, הם מרחיבים את ידיעותיהם בנושאי ההתמחות של החוג – גיאופיזיקה, אטמוספירה ומדעים פלנטריים. בשנה ג' הסטודנטים יכולים לבחור באיזה מהתחומים להעמיק באמצעות השתתפות בקורסי בחירה, וכן בתחומים נוספים מחוגים אחרים.


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): התואר הראשון באוניברסיטה זו מתקיים במספר מגמות: בגיאולוגיה דינמית, במדעי הסביבה, ים והידרולוגיה, בגיאוביולוגיה ובגיאולוגיה הנדסית. ניתן לבחור במתכונת חד חוגית בלבד. מעבר לכך, קיימות תכנית מצטיינים לתואר כפול בגיאולוגיה ומדעי המחשב, ולתואר כפול בגיאולוגיה והנדסת בניין, להן יש תנאי קבלה מיוחדים.


על מנת להתקבל למתכונת החד חוגית, יש להציג ציון סכם, המשתנה משנה לשנה. לחילופין ניתן להתקבל למדעי כדור הארץ ללא פסיכומטרי, על סמך ממוצע בגרות של 97 ומעלה, כולל ציון 80 או יותר ב – 4 יחידות במתמטיקה, או ציון 75 ומעלה ב – 5 יחידות במתמטיקה.


מעבר לכך, יש להגיע לרמה בסיסית לפחות בשפה האנגלית – להציג ציון 85 בפרק האנגלית במבחן הפסיכומטרי או במבחן אמי"ר. מועמדים ששפת ההוראה בתיכון שלהם אינה עברית נדרשים להציג ציון במבחן יע"ל.


תכניות המצטיינים לתואר כפול נעשית על בסיס ציון פסיכומטרי גבוה במיוחד. רמת האנגלית הנדרשת לצורך הגשת מועמדות היא אנגלית מתקדמים ב' – ציון 120 ומעלה בפרק האנגלית בפסיכומטרי או במבחן אמי"ר. עשויות להיקבע דרישות נוספות, בהתאם לתואר הראשון הנוסף הנבחר.


תכנית הלימודים לתואר זה כוללת סיורים לימודיים רבים הן בשדה והן בים, כדי להכיר תופעות גיאולוגיות שונות, בפרט כאלו שבאות לידי ביטוי באזור הנגב, מפרץ אילת והים התיכון. מלבד זאת, הסטודנטים משתתפים במעבדות מחקר בתחומים כגון גיאולוגיה הנדסית, גיאוכימיה, אוקיינוגרפיה, פליאונטולוגיה, ועוד.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי מדעי כדור הארץ?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי מדעי כדור הארץ?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
האם כדאי ללמוד מדעי כדור הארץ?
תואר כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ עם דגש בלימודי סביבה