רוצה פרטים על תואר שני בסייבר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בהתמחות סייבר - תואר שני באבטחת סייבר

רוצה לדעת על תואר שני בסייבר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בסייבר - תואר שני בלוחמת סייבר


הצמיחה הטכנולוגית המהירה במשק הופכת את תחום הסייבר למשאב חיוני ובלתי נפרד בתעשייה. בשוק של היום ישנו מחסור בעובדי סייבר רבים, ההערכות הן כי בעשור הקרוב המספרים הללו צפויים להמשיך לעלות ולהגיע למחסור באלפי עובדים. לשמירה על המידע והתשתיות הטכנולוגיות יש חשיבות רבה הן במגזר העסקי והן בסקטור המדיני והביטחוני, מה שמעלה את החשיבות של ענף הסייבר, בעיקר בעידן שבו תקיפות קיברנטיות הופכות לנפוצות והרסניות הרבה יותר.


מי שמעוניינים לרכוש כלים מתקדמים בתחום, יכולים ללמוד במסלולים שונים לתואר שני בסייבר. תכניות לתואר שני בסייבר מתקיימות במספר מסלולים, לעיתים מדובר בתכנית עצמאית שנלמדת במסגרת המחלקה למדעי המחשב ולעיתים זוהי התמחות בתואר שני במדעי המחשב או במסלולים נוספים לתואר שני.


אבטחת סייבר


ענף אבטחת הסייבר מתמקד בהגנה על מערכות ורשתות מחשבים מפני תקיפות ופגיעות מקוונות. עובדי סייבר שמים דגש על שמירה על מידע ארגוני וביטחוני רגיש ועל יישום שלל פתרונות להתגוננות מפני תקיפות ותוכנות מזיקות. עובדי סייבר עוסקים בהתמודדות עם שלל סוגי תרחישים, מפגיעות של האקרים יחידים ועד לתקיפות בקנה מידה ארצי או עולמי שיכולות לגרום לנזק חסר תקדים למערכות המחשבים.


תואר שני בסייבר


קיימים מספר סוגי מסלולים לתואר שני שבהם ניתן להתמחות בתחום הסייבר. סטודנטים יכולים לבחור בהתמחות סייבר במסגרת תואר שני במדעי המחשב, או תואר שני במערכות מידע. מסלולים אלה מתאימים לבעלי ניסיון בעולם התוכנה והמחשבים שמעוניינים להרחיב את הידע שברשותם בתחום אבטחת המידע הארגוני וכן לצבור מיומנויות מחקריות מתקדמות.


כמו כן קיימות התמחויות בתחום הסייבר ואבטחת המידע כחלק מתואר שני במנהל עסקים. מסלולים אלה לרוב מתאימים למנהלים ולבכירים שברצונם להכיר את הפן הטכנולוגי של הגנת המידע הארגוני ומעוניינים לרכוש כלים לייעול הגנת המידע בחברות שלהם ולניהול מוצלח של משברים בתחום המודיעין העסקי.


תואר שני באבטחת סייבר - תואר שני בלוחמת סייבר


במהלך תואר שני באבטחת סייבר נלמדים כלים מתקדמים מענפי אבטחת המידע והגנת מידע במרחב המקוון וכן מיומנויות לוחמת סייבר. תכניות אלה עוסקות בשלל תהליכי זיהוי של תקיפות ונוזקה והן חושפות את הסטודנטים לאבטחה של רשתות תקשורת ותוכנה. המסלולים גם עוסקים בתחום הקריפטוגרפיה והפרטיות ובגישות למניעה של דליפת מידע ארגוני רגיש.


מסלולי התואר השני מתמקדים באתגרים ושינויים עכשוויים בתעשיית הייטק ובעולם העסקי. הסטודנטים לומדים על תהליכים וכלים שחיוניים לייעול מערך הגנת המידע של ענפים שונים במשק, כגון הייטק, תעשיית הביטחון והמגזר הארגוני הפרטי ובוחנים פתרונות מתקדמים שיכולים להתאים לאיומים שאופייניים לכל אחד מהם.


תואר שני במדעי המחשב

 

תואר שני במדעי המחשב מאפשר לבוגרי לימודי מדעי המחשב להעמיק את הידע שלהם בעולם התוכנה ולהתמחות בתחומים מסוימים שיכולים לסייע להם להתקדם בעולם הייטק. תכניות אלה מתמקדות בפיתוח החשיבה המחקרית של הסטודנטים, כאשר במסלולים מחקריים עם תזה נפתחת בפני מסיימי התואר השני האפשרות להמשיך גם לתואר שלישי ולפתוח בקריירה מחקרית באקדמיה. רוב המסלולים לתואר שני במדעי המחשב כוללים תכניות התמחות בנושאים מבוקשים בעולם ההייטק, כגון למידה חישובית, בינה מלאכותית, ביואינפורמטיקה, מדעי הנתונים (Data Science) וענפים רבים נוספים.


מתכונת הלימוד


היקפם ומתכונתם של המסלולים לתואר שני בסייבר משתנה בהתאם למוסד הלימוד ולתחום התואר השני. מרבית המסלולים נפרשים על פני כשנתיים עד שלוש שנים. ישנם מסלולים מרוכזים שהיקפם כשנה וחצי בלבד, בתכניות אלה נערכים סמסטרים גם בחודשי הקיץ.


ברוב התכניות הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול מחקרי עם כתיבת תזה לבין מסלול ללא תזה. המסלולים המחקריים מתאימים במיוחד למי שמעוניינים להמשיך לתואר שלישי.


התכניות לתואר שני כוללות מגוון של קורסים עיוניים ומעשיים. מרבית המסלולים משלבים גם סדנאות מעשיות בתחומי הסייבר, סימולציות ותרגילים בהם מנתחים מצבים מן התעשייה. כמו כן, לקראת סיום התואר הסטודנטים מבצעים פרויקט גמר מעשי, שבו הם מתנסים בפיתוח מוצרים מתקדמים ובהתמודדות עם אתגרים בעולם הסייבר.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתואר שני בסייבר כוללים תואר ראשון בממוצע ציונים גבוה, לרוב בין 80 - 85 ומעלה. הדרישות משתנות ממסלול למסלול, בתכניות המהוות התמחות בתואר שני במדעי המחשב מקבלים בוגרי לימודים במקצועות כמותיים, כגון לימודי מדעי המחשב או לימודי הנדסת תוכנה, בעוד מסלולי ההתמחות לתואר שני במנהל עסקים פתוחים גם לבוגרי מקצועות כגון לימודי מנהל עסקים או לימודי כלכלה.


ישנן תכניות שבהן יכולים להתקבל גם מועמדים מרקע אקדמי אחר, שיש ברשותם ניסיון מקצועי רלבנטי בעולם הסייבר, כגון קריירה בתעשייה או קריירה ביטחונית. לרוב נערכים ראיונות אישיים או מבחני כניסה שמטרתם לבחון את התאמתם של המועמדים למסלול.


תעודה ואפשרויות תעסוקה


סוג התואר המוענק לסטודנטים משתנה בין מסלול למסלול. בתכניות התמחות במסגרת תואר שני במדעי המחשב מקבלים תואר שני M.Sc. במדעי המחשב, בעוד במסלולים לתואר שני המוסמכים זכאים לתואר שני MBA.


תואר שני בתחום הסייבר יכול לסייע למוסמכים להרחיב את אפשרויות התעסוקה. הם יכולים להיעזר בכלים הנלמדים כדי להתקדם במקום העבודה, וכן להיעזר בהם כדי להשתלב בחברות תוכנה ואבטחת מידע גדולות, שבחלקן מקנים יתרון למועמדים בעלי תואר שני. תואר שני יכול לסייע למוסמכים גם לשדרג את רמות השכר, במסגרת תוספת שכר לתואר שני שמעניקים בחברות שונות.

 


מכללות תואר שני סייבר

 

  • תואר שני סייבר בן-גוריון - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציעה מסלול לתואר שני באבטחת מידע מקוון. זוהי תכנית לתואר שני M.Sc. שנלמדת במסגרת תואר שני במדעי המחשב או תואר שני בהנדסת מערכות מידע והיא משותפת לשתי המחלקות. המסלול מתקיים במתכונת מחקרית והיא מאפשרת לסטודנטים לרכז את השיעורים ביום שבועי אחד, כדי לשלב את התואר עם עבודה. במהלך התכנית, האוניברסיטה מציעה לסטודנטים מצטיינים במיוחד לקחת חלק בפרויקטים מחקריים במעבדות וכן לקבל מלגות לימודים. מעבדות המחקר במוסד הלימוד משותפות לגורמים מובילים בתעשייה שחלקן פועלות במרכז ההייטק בעיר באר שבע, וכן לגורמים בתעשיית הביטחון המקומית והעולמית.

 

  • המכללה האקדמית הדסה (ירושלים) - במסגרת התואר השני במדעי המחשב במכללה ניתן ללמוד בהתמחות סייבר ואבטחת מידע. תכנית זו כוללת פרויקט גמר יישומי שבו מבצעים עבודה מעשית בענפים נבחרים בסייבר. כמו כן, התואר עוסק בנושאים כגון אבטחת רשתות, שיטות הצפנה מתקדמות ואבטחת תוכנה. בתואר השני במדעי המחשב מתקיימת גם התמחות בתחום למידת מכונה וביג דאטה.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן) - כחלק מן התואר השני במדעי המחשב של אוניברסיטת בר אילן, מתקיימת תכנית התמחות בתקשורת ואבטחה שמתמקדת בתחום הסייבר. נלמדים עקרונות בקריפטוגרפיה ובהגנה על רשתות תקשורת. ניתן ללמוד גם בהתמחות באלגוריתמיקה וחישוב או בהתמחות בינה מלאכותית.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בסייבר?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בסייבר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור