פסיכומטרי 12/2024 - כל מה שחשוב לדעת
רוצה לדעת על פסיכומטרי דצמבר 2024? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
פסיכומטרי דצמבר 2024 - כל מה שצריך לדעת ביום הבחינה
פסיכומטרי במועד דצמבר 2024 נערך בימים שישי וראשון, 27 ו - 29 בדצמבר 2024. במועד זה נערכת הבחינה בשפות עברית וערבית. אפשר להיבחן בפסיכומטרי בקמפוסים באזורים דרום, ירושלים, מרכז, וצפון.
איך נרשמים לבחינה?
המועד האחרון לרישום לבחינה במועד דצמבר 2024 הינו 06.11.2024. חשוב לציין כי ההרשמה לבחינה עצמה איננה מהווה חלק מההרשמה למוסדות הלימודים והיא נעשית מול המרכז הארצי לבחינות והערכה. מועמדים אשר נרשמו לשני מוסדות לימודים (או יותר) ייבחנו פעם אחת בלבד. ניתן לבצע את ההרשמה ברשת האינטרנט באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות ההערכה. כמו כן, ניתן גם לשלם את ההרשמה בדואר על ידי רכישת ערכת הרשמה (בחנויות ספרים או באתר). חיילים משוחררים יכולים לשלם את ההרשמה מהפיקדון הצבאי, בסניף בנק הפועלים או בנק לאומי, ובאמצעות ערכת הרשמה.
לדעת עוד על הבחינה הפסיכומטרית:
- מהו המחיר הקורס? מתי הוא מתחיל? האם אוכל לקבל הנחה? שאלו את נציגי השירות אישי שלנו חינם
- שאלות כלליות בנושא החומר הנלמד אפשר לשאול בפורום פסיכומטרי
- איזה ציון נדרש בשביל ללמוד משפטים? מנהל עסקים? היכנסו למדור תנאי קבלה
- קראו עוד על מועדי פסיכומטרי קרובים
- רוצים לדעת כמה זמן לפני ללמוד? קראו על - כמה זמן להתכונן לפסיכומטרי
- קראו עוד גם על פרק חיבור בפסיכומטרי
לפני הבחינה
הבחינה הפסיכומטרית מודדת כישורים אשר נרכשים על ידי הנבחנים לאורך כל שנות לימודיהם, החל מבית הספר היסודי. עם זאת, מומלץ לפנות לקורסים מרוכזים באחד ממוסדות הלימוד המתמחים בכך. לימודים אלו נעשים בהתאם לרמת הבחינות בשנים האחרונות ויכולים לסייע באופן משמעותי בהצלחתו של הנבחן.
לקראת הבחינה מומלץ להגביר את קצב הלימוד אך ביום הסמוך לבחינה כדאי בהחלט להימנע ממעבר נוסף על החומר. לפני יום הבחינה חשוב להפקיד על שינה טובה ולברר מבעוד מועד היכן נערכת הבחינה וכיצד אתם מתכוונים להגיע אליה (ברכב, ברגל או בתחבורה ציבורית).
ביום הבחינה
איך מגיעים והיכן מתקיים המבחן?
בדקו היטב היכן אתם אמורים להיבחן. הבחינות הפסיכומטריות נערכות בקמפוסים באוניברסיטאות ובמכללות ברחבי הארץ. שימו לב, לעיתים מדובר במתחמים רחבי היקף וחשוב לדעת מראש היכן מתקיימת הבחינה. הקפידו להגיע בטווח זמן סביר על מנת שלא תבזבזו זמן יקר בחיפוש מקום הבחינה ברחבי הקמפוס. דרכי הגעה לקמפוסים ניתן למצוא באתרי האינטרנט של האוניברסיטאות והמכללות, או במודיעין התחבורה הציבורית.
• קמפוס אוניברסיטת בן גוריון – נבחנים מאזור באר שבע והדרום יבחנו בקמפוס אוניברסיטת בן גוריון הנמצא בשדרות בן גוריון בחלקה הצפוני של העיר. ההגעה לאוניברסיטה יכולה להיעשות באוטובוס, ברכב או ברכבת (תחנת הרכבת קרובה 5 דק' הליכה מהקמפוס). מומלץ לא לבוא עם רכב פרטי וזאת משום שישנה בעיית חניה של ממש באזור האוניברסיטה. כמו כן, כדאי להיכנס לאוניברסיטה דרך שער "העלייה" וזאת משום שחדרי הבחינה נמצאים בסמוך אליו.
• קמפוס האוניברסיטה העברית – נבחנים מאזור ירושלים והסביבה נבחנים בקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים. הקמפוס נמצא בצפון העיר והוא סמוך לשכונות רמת אשכול והגבעה הצרפתית. ישנם מספר קווי אגד אשר מגיעים לקמפוס האוניברסיטה, כמעט מכל אזור בעיר. היות וקיימת במקום מצוקת חנייה, מומלץ שלא להגיע למבחן עם רכב פרטי (אלא אם מסיעים אתכם). השתדלו להיכנס דרך שער "חברה" וזאת משום שהדרך ממנו לכיתות הבחינה היא הקצרה והנוחה ביותר. שימו לב, לאוניברסיטה העברית יש קמפוס נוסף בגבעת רם. הימנעו מהגעה אליו שכן הוא מרוחק מהקמפוס בהר הצופים ובחינות הפסיכומטרי אינן נערכות בו.
• קמפוס אוניברסיטת תל אביב – במידה ואתם נבחנים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, תוכלו להגיע למקום באוטובוס באחד מקווים הרבים שמפעילות על מסלול זה חברות דן ואגד. הגעה אפשרית גם ברכבת. עם זאת, חשוב לדעת כי המרחק בין תחנת הרכבת "תל אביב-אוניברסיטה" לבין הקמפוס אינו קצר ומדובר בכ-15 דקות הליכה.
• קמפוס אוניברסיטת חיפה – נבחנים מאזור הצפון ייבחנו בדרך כלל בקמפוס אוניברסיטת חיפה. הגישה לקמפוס אפשרית בתחבורה ציבורית או ברכב. מומלץ לבדוק מול המודיעין את שעות יציאת האוטובוסים ולקחת טווח זמן מספיק. ניתן לחנות בחניון עפר בלתי מסודר הנמצא כעשר דקות הליכה מהקמפוס.
• קמפוס אוניברסיטת בר אילן – קמפוס אוניברסיטת בר אילן נמצא בסמוך לצומת אלוף שדה והוא הקמפוס הגדול בישראל. אי לכך, חשוב לוודא מראש היכן נמצא חדר הבחינה ומהו השער המומלץ לכניסה (לאוניברסיטה ארבעה שערים). ההגעה לבר אילן אפשרית על ידי אוטובוסים העוצרים בסמוך לקמפוס. ניתן להגיע עם רכב וישנם שלושה חניונים הסמוכים לקמפוס (בתשלום של כעשרה שקלים לשעה).
• מכללת תל חי – מכללת תל חי, בה נערך הפסיכומטרי מדי שנה ביולי, נמצאת בקיבוץ כפר גלעדי בסמוך לכביש 90. ההגעה למכללה אפשרית מקריית שמונה על ידי מספר קווי אוטובוס. ניתן גם להגיע עם רכב ולהחנות בסמוך למכללה.
איך יודעים באיזו כיתה נבחנים?
כל הפרטים על כיתת הבחינה כתובים על טופס ההזמנה למבחן. אפשר למצוא באתרים של מוסדות הלימוד מידע על מיקום הבניינים והכיתות. כשהגעתם לבניין, תראו על דלת הכיתה רשימה של שמות הנבחנים. גם אם לא מצאתם את שמכם, אל תילחצו, פנו לבוחנים והם יסייעו לפתור את הבעיה ולמצוא את הכיתה בה תיבחנו. בכל מוסד ישנם כמה אולמות בהם נערך הפסיכומטרי, השיבוץ נעשה מראש ואין אפשרות להחליף את הכיתה אליה שובצתם.
איפה יושבים בחדר המבחן?
במרבית המקרים, הבוחנים קובעים בעבורכם את מקום הישיבה בתוך הכיתה. בין הנבחנים יש רווח של שני כסאות, כשהישיבה היא בטורים אנכיים. אם המקום שהנבחר עבורכם לא נוח לכם, הגידו זאת לבוחנים והם ימצאו לכם מקום חדש ומתאים יותר. זכרו שהפסיכומטרי נמשך מעל ארבע שעות, לא הייתם רוצים לשבת כל הזמן הזה בחוסר נוחות או בתנאים שיכולים להפריע לכם להתרכז.
מה להביא ליום הבחינה?
תעודת זהות: חשוב לזכור להביא לבחינה הפסיכומטרית את תעודת הזהות אשר בלעדיה לא ניתן להיכנס לבחינה (רישיון נהיגה איננו מספיק). כמו כן, כדאי להביא גם את הזימון למבחן (למרות שאין זה חובה) וזאת משום שרשומים עליו פרטי החדר בו אתם נבחנים. במידה ואין בידכם את הזימון למבחן, תוכלו לברר את מיקום הבחינה אצל אחד מנציגי המרכז הארצי.
כלי כתיבה: הקפידו להביא מספר עפרונות ולא עיפרון אחד בלבד (לא תאלצו לבזבז זמן חידוד יקר במהלך הבחינה). עדיף לרכוש עפרונות עם מחק, ובכך לחסוך את הצורך להשתמש באביזר נוסף. כמו כן, מחיקת תשובות עם מחק קטן מאפשרת דיוק ומונעת מחיקת תשובות סמוכות. הביאו עמכם שעון בכדי שתוכלו לעקוב אחרי הזמן המוקצב בכל פרק ופרק.
מה אסור להכניס לחדר הבחינה?
חשוב לציין כי אין להכניס לחדר הבחינה טלפונים ניידים, גם לא לשם שימוש בהם בתור שעון. כמו כן, חל איסור על הכנסת שעונים עם מכונת חישוב, שעון מצפצפים, נגני מוסיקה או חפצים העלולים להפריע למהלך הבחינה.
מה עם אוכל ושתייה?
הקפידו לבוא עם בקבוק מים וזאת משום שמדובר בבחינה ארוכה ללא הפסקות. יש שישמחו להצטייד גם בקופסת שוקולד (בשביל הריכוז). עם זאת, יש הטוענים שמומלץ להימנע מאכילת שוקולד בזמן המבחן, שמביאה ל"נפילת מתח" ודווקא לחוסר ריכוז. במקום, עדיף להביא קצת פירות יבשים.
איך כדאי להתלבש ביום המבחן?
מומלץ להתלבש בשיטת ה"בצל" הידועה – מספר שכבות על הגוף, טי שרט, חולצה ארוכה וקפוצ'ון. באופן זה תוכלו להתאים את לבושכם למיזוג בחדר המבחן ולתנאים הסביבתיים.
כמה זמן מראש כדאי להגיע למבחן?
מומלץ להגיע כמה שיותר זמן מראש לאוניברסיטה בה אתם נבחנים, בגלל עומס בכבישים ובעיות חנייה שעשויות לעלות באותו היום. גם הקמפוס הגדול והמבלבל יכול לעכב אתכם במציאת הבניין וחדר הבחינה. וודאו כי הותרתם מספיק זמן מראש, ליתר ביטחון. ההמלצה היא להגיע לפחות ארבעים וחמש דקות לפני תחילת הבחינה.
ומה קורה אם מאחרים?
גם אם איחרתם, אין סיבה להיכנס ללחץ. בכל מוסד קיימת גם כיתת מאחרים, שמיועדת לכל מי שהגיעו עד חצי שעה אחרי תחילת המבחן, לאחר שנסגרה דלת חדר הבחינה. פנו אל נציגי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה שנמצאים במקום והם יסבירו לכם כיצד להגיע לכיתת המאחרים.
מה קורה בסוף המבחן?
לאחר תום הפרק האחרון במבחן, הבוחנים יאספו את הבחינות ודפי התשובות מכל הנבחנים. בזמן הזה אין אפשרות לצאת מחדר המבחן, גם לא לשירותים. אחר כך יחלקו הבוחנים שאלון של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, מעיין מבדק סטטיסטי של נתונים שקשורים למבחן. אין חובה לענות על השאלון, אך לא ניתן לצאת מהחדר עד שהבוחנים אוספים את כל הדפים.
בזמן היציאה מחדר הבחינה, הבוחנים יחלקו לכם ספח קטן ובהם מופיע תאריך הבחינה וגם קוד אישי. שמרו על הספחים האלה, הם ישמשו אתכם כשתרצו לבדוק את הציון שקיבלתם במבחן, דרך אתר האינטרנט של המרכז הארצי.
קישורים:
לימודי תואר ראשון - כל המסלולים והמידע לרבות תנאי קבלה ומלגות
איך נרשמים לפסיכומטרי? המרכז הארצי לבחינות
הצד החיובי בסיפור הוא כי אתה כל הזמן משפר, מצד שני, לדבריך, למעשה בפעמיים שלמדת במסגרת קורס, לא ממש ניצלת את הקורס כמו שצריך.
נראה לי שהגיע הזמן שתלך למקום רציני ותעשה את זה פעם אחת כמו שצריך ו'תגמור' עם זה..
צחי