קורס פסיכומטרי - כל המידע וסיוע!

בשאיפה לעבור את ה – 700? דרוש לך קורס פסיכומטרי טוב במיוחד! באתר פרטים חשובים לרבות מידע על קורסי ההכנה השונים, חוות דעת של סטודנטים ועוד...

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף

המידע באתר הועיל ל88% מהגולשים.
 
רוצה פרטים על
פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס פסיכומטרי, רגע לפני שנרשמת אנחנו רוצים לעזור לך!

ציון במבחן הפסיכומטרי הוא אחד ממרכיבי הקבלה הקבועים בחוגי האוניברסיטה השונים. ברוב המקרים מחושב הממוצע המשוקלל בין ציוני בחינות הבגרות והציון הפסיכומטרי, ועל פי הערך המשולב שמתקבל מחליטים האם לקבל את המועמדים לחוג המבוקש. המשקל של הבחינה הפסיכומטרית יכול להגיע עד 50% וזה ללא ספק משקל גדול מאוד. על כן קמו בעשורים האחרונים בתי ספר רבים המתמחים בהכנה לקראת המבחן. כיום, כמעט כל האנשים שמבקשים לגשת לפסיכומטרי עושים קודם לכן קורס הכנה, כדי לשפר את הסיכויים להגיע לציון גבוה.


 * מה הכי משתלם?  לחץ/י לטבלת השוואת קורסי פסיכומטרי.

 

מה זה פסיכומטרי?


הפסיכומטרי הוא מבחן המשמש למיון מועמדים למוסדות הלימוד האקדמיים. בישראל, נערך המבחן החל משנת 1984, אז הוחלט על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה (מאל"ו) ליצור מערך מבחנים אשר יתרום לחיזוי סיכויי ההצלחה של מועמדים בלימודים האקדמיים, באמצעות דירוגם על גבי סולם אחיד בכל המוסדות. כיום משתמשים במבחן זה ברוב המוסדות האקדמיים בישראל, בתהליך הקבלה והמיון של מועמדים לתואר הראשון.
 

איך מחליטים באיזה בית ספר ללמוד לפסיכומטרי?

 

קבלת ההחלטה תלויה במידה רבה בצרכים האישיים של כל נבחן. ישנם המעדיפים ללמוד באופן פרטני עם מדריך צמוד, בעוד אחרים מעדיפים ללמוד בקבוצה. קריטריונים נוספים שחשוב להביא בחשבון כוללים את שעות הלימוד (בערב או בבוקר), היכולת לשלב את הקורס עם העבודה, היצע הכלים הדיגיטליים לתרגול בכל מכון, ועוד. אם יש לכם שאלות על אפשרויות הלימודים, נציגי השירות שלנו ישמחו לסייע ולאתר עבורכם קורס הכנה לפסיכומטרי בהתאמה אישית. אתם מוזמנים להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, ולחסוך לא מעט זמן, כאב ראש וכסף.

 

מה מבנה הבחינה?


המבחן הפסיכומטרי כולל תשעה פרקים, המחולקים באופן הבא: פרק של מטלת חיבור בעברית (על סמך קריאה של קטע אנסין), שני פרקים בחשיבה מילולית (ידע בעברית וכישורי הבנת הנקרא), שני פרקים של חשיבה כמותית (ידע מתמטי וכישורים לוגיים ואנליטיים), שני פרקים באנגלית (אוצר מילים והבנה תחבירית) ושני פרקי פיילוט. פרקי הפיילוט נועדו לעזור ליחידה למבחנים ולהערכה לשפר את מידת האמינות של הבחינה הפסיכומטרית, והם אינם משפיעים על הציון המשוקלל של הנבחנים. לא ניתן לדעת איזה מפרקי הבחינה הם פרקי פיילוט, מכיוון שהם נראים בדיוק כמו שאר פרקי הבחינה.

 

למה כדאי לעשות קורס?

 

המבחן דורש הכנה רבה מבעוד מועד, ותרגול באמצעות פתרון מבחנים משנים קודמות ובעיות טיפוסיות למבחן. בסופו של דבר, הציון שתקבלו יהיה בטווח מספרי שבין 200 ל - 800. הממוצע הארצי הוא בסביבות ה - 500, כשלמקצועות לימוד מבוקשים מאד דרוש בדרך כלל ציון שנע בין 650 ל - 725 ומעלה. קורס הכנה לפסיכומטרי בבית ספר טוב עשוי לעזור לכם לשפר את היכולות שלכם במבחן, בסדר גודל של בערך - 100 נקודות. ככל שתתרגלו בנוסף בבית, מעבר לדרישות הקורס, כך תוכלו לשפר את הישגיכם בבחינה.

 

מדוע כדאי לגשת לפסיכומטרי?


בעת ההרשמה למוסדות אקדמיים, הציון בבחינה הפסיכומטרית ישוקלל עם ממוצע הבגרויות, באופן הידע בשם "ציון התאמה" (ובמוסדות מסוימים גם "סכם"). על סמך ציון זה, ממיינים במוסדות האקדמיים את המועמדים למסלולי הלימוד. במובן זה, מועמדים שמסיבות שונות לא הביאו את יכולותיהם לידי ביטוי באופן מלא בבחינות הבגרות, יכולים לקבל הזדמנות נוספות בתהליך הקבלה ללימודים האקדמיים, ובייחוד למסלולים מבוקשים במיוחד.

 

 

מה כלול בקורס?

 

קורס פסיכומטרי טיפוסי מורכב ממפגשים המחולקים לפי נושאי הפרקים במבחן. זמן שווה מוקדש ללימוד חשיבה מילולית וללימוד חשיבה כמותית. לפרק האנגלית ולמטלת החיבור ייתכן שיוקדש זמן קצר יותר בכל מפגש, מכיוון שמשקל הפרקים האלה נמוך יותר בשקלול הציון הפסיכומטרי הסופי. בקורס תקבלו כלים יעילים לפתרון מהיר של בעיות בעלות מבנה אמריקאי של ברירה מרובה.

 

במפגשים מסוימים תתמודדו עם בחנים "על זמן", על מנת שתהיו מוכנים לשלב הבא של הסימולציות המלאות. בסימולציות תקבלו דימוי של חווית הבחינה הפסיכומטרית האמיתית, בלי הנחות. אתם גם תקבלו ציון על כל בחינת סימולציה שתעשו, והמורים ישקפו לכם את הנקודות החלשות שלכם וימליצו לכם על מה להמשיך לעבוד לקראת הבחינה האמיתית.

 

בדרך כלל, בתי הספר נותנים למשתתפי הקורס ספרי הדרכה ותרגול מיוחדים שפותחו על פי השיטה הייחודית של המקום. ספרים אלה חשובים ביותר לצורך תרגול שוטף בבית. בהקשר זה ראוי לציין, כי מעבר למפגשי הכיתה, תצטרכו לפנות את מירב הזמן שתוכלו ללימוד בבית. משיעור לשיעור אתם תעבדו בבית על מהירות בפתרון בעיות ועל שינון מילים בעל פה. לכל אורך התכנית תקבלו כלים חיוניים לפישוט בעיות מתמטיות ולוגיות, הנראות מסובכות, ול"ניחוש" התשובה הנכונה.

 

 

מהו משך זמן הקורס?

משך הלימודים נע בין חודשיים לארבעה חודשים. מוצעים גם קורסים ארוכים יותר וקצרים יותר. במרבית המקרים, התכניות נפתחות חודשים בודדים לפני קיום הבחינה, ומסתיימים במועד סמוך אליה, זאת כדי שהחומר והכלים יישארו טריים בראש.

 


היכן לומדים?
 

  • קידום (פריסה ארצית) – פועלים בתחום מאז 1981, ומציעים מגוון מסלולי הכנה, הכוללים את: "מועדון 700" המיועד לתלמידים מצטיינים שרוצים להגיע לציון גבוה במיוחד; "קידום Home" שבו מוענק ליווי אישי לאנשים הרוצים ללמוד בבית בעזרת ערכות הלמידה של בית הספר; תכנית שלקראת הקורס המאפשרת תרגול מקדים; מסלול פסיכומטרי ברוסית; ועוד.

 

  • High-Q (פריסה ארצית) – פועלים משנת 1984, משלבים מגוון טכניקות למידה, ומתהדרים ביחס האישי שנותנים המורים שלהם לתלמידים גם אחרי שעות המפגש הכיתתי. בין כלי הלמידה הווירטואליים: Brainwash ללימוד מילים חדשות; Personal Trainer לתרגול בעיות כמותיות לפי רמות קושי וסוגים; Analyzer לאיתור החולשות שלכם בסימולציות; LOD לשליפה של שיעורים מהמחשב.

 

  • יואל גבע (פריסה ארצית) – בית הספר נפתח לראשונה ב – 1991, וכיום קיימת בו נבחרת של יועצים ומורים, המלווים את התלמידים באופן אישי, ועושים להם את הדרך לבחינה כיפית ומרתקת. המדריכים הם בעלי ניסיון של לפחות חמש שנים בהכנה לפסיכומטרי, כשמנהל הפיתוח הוא בעל ניסיון של יותר מ – 20 שנה.

 

  • זינוק פסיכומטרי (תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, פתח תקווה, ראשון לציון) - מכון "זינוק" מתמחה בהכנה לפסיכומטרי בדגש על תלמידים שקיבלו הקלות בבגרויות. הקורס מתקיים בכיתות קטנות, בין 18 - 9 תלמידים.

 

  • E.Z Way (פריסה ארצית) – קיימים מ – 1998. שיטת הלימוד של מוסד זה מיושמת במכינות הקדם אקדמיות של האוניברסיטאות הגדולות: חיפה, תל אביב, בר אילן, בן גוריון ואריאל. השיטה משלבת כלים לניצול יעיל של זמן ולשיפור ההפנמה והזיכרון. בתוך צוות המדריכים תוכלו למצוא גם בעלי תואר דוקטור, תלמידי ובוגרי רפואה. מוסד לימודים זה מציע גם קורס מותאם ללקויי למידה בשיתוף אגודת ניצן.

 

  • הסטודיו לפסיכומטרי יואב חורש (רעננה, רמת גן, חדרה) - בסטודיו לפסיכומטרי יואב חורש מתקיימים קורסי פסיכומטרי בקבוצות קטנות במיוחד. את מוסד הלימוד הקים מומחה לפסיכומטרי בעל למעלה מ - 23 שנות ניסיון בתחום.

 
ומה אחר כך?

כמעט בכל חוג לתואר ראשון שאליו תרצו להתקבל יבקשו מכם ציון במבחן הפסיכומטרי ( לתואר שני לא נדרש ציון פסיכומטרי ). זהו מבחן סינון הסטנדרטי, המקובל בתור אומדן קבוע באוניברסיטאות ובמכללות. אם תפנו ללימודי משפטים, מחשבים, כלכלה או מנהל עסקים, סביר להניח שתידרשו לציון גבוה במבחן. כמו תמיד, יש כמובן מקרים יוצאי דופן.

 

 

מי יכול לגשת לפסיכומטרי?


כל אדם בעל תעודת זהות ישראלית או דרכון בתוקף יכול לגשת לפסיכומטרי. ניתן לגשת למבחן זה בכל גיל, ואין הגבלות על גיל מינימלי או מקסימלי להרשמה. כמו כן, ניתן לגשת לבחינה גם מבלי להירשם למוסד אקדמי.

 

מתי כדאי להיבחן בפסיכומטרי?


ישנם תלמידים המעדיפים לגשת לבחינה במקביל ללימודיהם בתיכון, כאשר חומר הלימוד במתמטיקה ובאנגלית עדיין "טרי" ומתורגל באופן שוטף. כמו כן, נבחנים רבים בוחרים לגשת אליה לאחר שירותם הצבאי, בשלב בחירת הלימודים וקבלת ההחלטות לגבי המשך הלימודים והקריירה. כמו כן, בשלב זה באפשרותם להשתמש בכספי הפיקדון למימון חלק מעלויות קורס ההכנה. יש לציין כי ישנם גם מי שניגשים לבחינה בשלבים מאוחרים יותר של חייהם, לקראת קבלתם ללימודים האקדמיים.

 

באילו מועדים מתקיימת הבחינה?


בכל שנה מתקיימים ארבעה מועדי פסיכומטרי: באביב, בקיץ, בסתיו, ובחורף. המועדים נקבעים על ידי המרכז הארצי, לפי שיקולים שונים, בהם גם לוח הזמנים של השנה האקדמית. זאת מכיוון שהקמפוסים ריקים יחסית במהלך החופשות בין הסמסטרים, וכך ניתן לערוך בהם את הבחינה.

 

איך נרשמים?


ניתן להירשם לבחינה באחת הדרכים הבאות:

  • באופן מקוון, באתר המרכז הארצי לבחינות.
  • באופן ידני, באמצעות מילוי טופס (ערכת הרשמה).

 

ניתן לבטל את ההרשמה או לשנות את המועד הנבחר באופן מקוון, באזור האישי של אתר המרכז הארצי. יש לציין כי ניתן להירשם למועדים עוקבים, ואין הגבלות על מספר המועדים שאליהם ניתן לגשת בכל שנה.

 

איפה מתקיים הפסיכומטרי?


המבחן מתקיים במוסדות אקדמיים באזורים שונים בארץ: המרכז, הצפון, ירושלים, הדרום, אילת, ואצבע הגליל. יש לציין כי בעיר אילת ובאצבע הגליל לא מתקיימות הבחינות בכל המועדים לאורך השנה, אלא בחלקם בלבד.

 

האם בפסיכומטרי יש הפסקה?


בין פרקי הפסיכומטרי לא מתקיימות הפסקות, מלבד הפסקה קצרה לאחר פרק החיבור. יש לפתור את כל פרקי הבחינה ברצף.

 

מה מחיר הבחינה?


מחיר הבחינה משתנה בהתאם למועד ההרשמה אליה. בהרשמה רגילה, עלות הבחינה הינה 620 שקלים. הרשמה מאוחרת כרוכה בעלות של 930 שקלים. הרשמה ביום הבחינה כרוכה בעלות בסך 1,550 שקלים. יש לציין כי עלות ביצוע שינויים במועד הבחינה הינה 113 שקלים.

 

מי זכאי להקלות?


ניתן להגיש בקשה להתאמות (הקלות) עקב אחת או יותר מן הסיבות הבאות:

 

  • לקות למידה: ניתן לקבל תנאים מותאמים בגלל לקות למידה חמורה וראשונית, אשר יכולה לשבש את התפקוד במבחן. יש צורך באבחון עדכני, בשאלון למאבחן, ובמידע על התפקוד הבית ספרי.

 

  • הפרעות קשב: התאמות על הפרעות קשב ניתנות רק במקרים של עדות ברורה להפרעת קשב וריכוז ראשונית וחמורה, אשר הופיעה לפני גיל 12, ואשר משבשת את התפקוד במספר תחומי חיים, לרבות הלימודים, העבודה, וחיי החברה.

 

  • מגבלה נפשית: כדי להגיש בקשות להתאמות על רקע מוגבלות נפשית, יש צורך בשליחת חוות דעת עדכנית ומפורטת מטעם פסיכיאטר.

 

  • מגבלה רפואית: יש צורך בהגשת חוות דעת רפואית מפורטת ועדכנית, אשר מנמקת את הסיבה לבקשת ההקלות על רקע הבעיה הרפואית.

 

  • הפרעה על הרצף האוטיסטי: אנשים המאובחנים עם הפרעות על הרצף האוטיסטי נדרשים להגיש אבחון פורמלי, תיאור הרקע הלימודי, ותיעוד עדכני של התפקוד באמצעות חוות דעת אנשי חינוך וטיפול.

 

איך מתחלקות הנקודות בפסיכומטרי?


הציון נע בין 200-800. הוא מחולק לציון המילולי, הציון הכמותי, והציון באנגלית. למרכיב המילולי והכמותי משקל של 40% כל אחד מן הציון הסופי, ולמרכיב האנגלית משקל של 20% מן הציון הסופי.


כמו כן, מחושב גם הציון בדגש כמותי (שבו מעניקים 60% משקל לציון הכמותי, 20% לאנגלית, ו - 20% למילולי), והציון בדגש מילולי (שבו מעניקים 60% משקל למרכיב הכמותי).

 

האם הציון בפסיכומטרי הוא יחסי, וכיצד מחשבים אותו?


הציון בפסיכומטרי הינו יחסי, ולא אבסולוטי. משמעות הדבר כי הוא משוקלל מול תוצאותיהם של שאר הנבחנים באותו המועד, וכן מול הציונים שהתקבלו במועדי הבחינה הקודמים. מסיבה זו, הציון אינו רק מחושב על פי אחוז השאלות שהנבחן השיב עליהן נכונה, אלא מבטא גם את יכולותיו ביחס לנבחנים האחרים. כמו כן, אין ניקוד קבוע למספר מסוים של תשובות נכונות או שגויות. שיטת ציונים זו מסייעת למוסדות לקבל מועמדים למסלולים מבוקשים במיוחד, על בסיס המקומות הפנויים. כמו כן, חישוב הציונים באופן יחסי מביא לכך שככל שהציון הסופי גבוה יותר, כך פחות נבחנים מקבלים אותו.

 

מתי מקבלים תשובות?


המרכז הארצי לבחינות ולהערכה מפרסם את ציוני הבחינה תוך 45 ימים ממועד המבחן, ומעביר אותם לנבחנים באמצעות המייל (או באמצעות הדואר, למי התנגדו לדיווח במייל). נוסף על כך, ניתן לראות את התוצאות באזור האישי של אתר מאל"ו, בסמוך ליום הדיווח. הציון מועבר למוסדות האקדמיים באותו המועד שבו הוא מועבר לנבחנים.

 

לכמה זמן תקף הציון בפסיכומטרי?


תוקפו של הציון בפסיכומטרי משתנה בין המוסדות האקדמיים. על פי החוק, כל אחד מן המוסדות רשאי לקבוע למשך כמה שנים תקף הציון בפסיכומטרי מבחינתו. באוניברסיטאות, ציוני הפסיכומטרי תקפים בדרך כלל למשך לפחות שבע שנים ממועד הבחינה. כמו כן, ישנם מוסדות אקדמיים (כגון אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה העברית) אשר מקבלים ציוני פסיכומטרי מבחינות שנערכו החל משנת 1990 ואילך. יש לציין כי הציון המובא בחשבון למועמדים אשר נבחנו מספר פעמים, הינו הציון הגבוה ביותר מבין הציונים שקיבל.

 

עזרנו לך? דרג אותנו:

שירות אישי חינם

צריך פרטים על פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מחשבון תנאי קבלה תתקבל או לא?

לחיצה על חשב תוצאות
תציג בפניך מוסדות שעשויים להתאים

חוות דעת של סטודנטים:
פסיכומטרי
(61) 4.0
עינת

עינת

15/11/2018
5/ 3

אחד על אחד - פסיכומטרי

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

יחס אישי וחם אנשים טובים ואכפתיים מקום מקצועי והספרים וההדרכות מדוייקות ועוזרות ממש לתרגול החומר . ב קרא עוד...

על הקמפוס

מקום נחמד וביתי יפה משופץ ומאיר פנים . נותן תחושה של למידה ובית המחשבים מעולים סביבת הלמידה נוחה והש קרא עוד...

טיפים

יש להגיע עם מוטיבציה גבוהה והרבה אמון וביטחון בעצמך ! לתת את מירב מאמציך ולהשקיע ככל הניתן בהצלחה בד קרא עוד...

עודאי

עודאי

29/10/2017
5/ 5

הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אוהב את המוסד שהוא מאתגר ומעניין , מה שלא אוהב שזה הוא קשה להתקבל אליו

על הקמפוס

קמפוס יפה רחב מלא אנשים שרוצים להצליח ולהוביל את עצמם ואת המדינה

ארטיום

26/04/2019
5/ 5

זינוק פסיכומטרי

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהב את השיטה שלפיה מלמדים בקורס הפסיכומטרי מכייון שלא חסר תלמידים מתקשים בקורס שצריך ללמד אותם  קרא עוד...

על הקמפוס

הקמפוס עצמו נמצא במקום נורא נגיש ונוח לכולם קרוב לתחנת האוטובוס ( פתח תקווה ) חנייה לא תמיד אפשר ל קרא עוד...

טיפים

ברגע שנרשמים ללימודים מכל סוג שהוא חייבים לשבת וללמוד ולא להזניח אתזה אלא להתייחס לזה ברצינות כי זה  קרא עוד...

שאלות הגולשים בנושא
לעשות קורס פסיכומטרי או ללמוד לבד?
פסיכומטרי לדתיים - כיתות נפרדות לחרדים
בדיקת הציונים הישנים
מה נחשב בפסיכומטרי - הציון האחרון או הגבוה?
מה תוקף הבחינה הפסיכומטרית?
לכמה שנים תקף מבחן הפסיכומטרי?
האם מותר להביא מחשבון לפסיכומטרי?