עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מלגות אלון למדענים צעירים מצטיינים
תכנית מלגות זו קמה במטרה לסייע לאוניברסיטאות לקלוט לשורותיהן חוקרי מדע. בכל שנה מחולקות בערך 20 מלגות, מבלי שתוקצה מכסה מסוימת לכל מוסד לימודים או לפי מקצוע. המועמדים מתחרים על המלגות הללו, כשהכלי העומד לזכותם בתחרות הוא רמת המצויינות שלהם.
מלגת אלון ניתנת מטעם התכנית לשלוש שנים בלבד, אך בסיום תקופה זו מחוייבות האוניברסיטאות להעסיק את המדענים ולתת להם שכר מתקציב האוניברסיטה. סכום המלגה נקבע על פי גובה השכר במשרה שבה יועסק המדען, כשברוב המקרים מדובר במשרת מרצה או מרצה בכיר באוניברסיטה. לסכום זה יש להוסיף גם מענק לקניית ציוד, הניתן באופן חד פעמי למדענים הזוכים במלגה.
מלגות "מעוף" למרצים ערבים מצטיינים
ב- 1994/5 החלה לפעול תכנית מטעם הות"ת וקרן כהנוף לעידוד קליטת מרצים ערבים מצטיינים. במסגרת תכנית זו מוענקות מלגות למדענים צעירים מן המגזר הערבי על בסיס מצויינות לתקופה של שלוש שנים. המלגות ניתנות למדענים הפועלים לא רק באוניברסיטאות, אלא גם בגופים אקדמיים אחרים, המתוקצבים על ידי הממשלה. אלה שזכו במלגה מתמנים לתפקידים בדרגות מרצה, מרצה בכיר ופרופסור חבר במשרה מלאה. המלגה מחליפה את השכר שהיה ניתן לאיש סגל באותה דרגה מטעם הגוף האקדמי, ולפיכך גובהה זהה למשכורת ממוצעת של בעלי תפקידים כאלה. גם כאן לסכום המלגה מתווסף מענק חד פעמי המיועד לקנייה של ציוד. כמו כן, מוסדות האקדמיה מחוייבים לממן את משרות הזוכים לאחר תום תקופת המלגה.
- רוצים לדעת כמה יכולים להרוויח מרצים? קראו על שכר מרצים
- איך הופכים למרצים? קראו בהרחבה גם על תנאי קבלה למרצים
מלגות גואסטלה לקידום הוראת המדעים והטכנולוגיה באוניברסיטאות – סגל
גם תכנית זו היא תולדה של שיתוף פעולה מוצלח עם קרן סאקטא-רש"י. מטרתה היא לקדם את המחקר בתחום הוראת המדעים בישראל, באמצעות תרומה להקמתן של מחלקות חדשות להוראת מדעים וטכנולוגיה באוניברסיטאות וחיזוקן של המחלקות הקיימות. הרעיון המרכזי שמדגישה התכנית הוא הכשרה של כח אדם איכותי, שיפנה אנרגיות ומשאבים לאזורי הפריפריה החברתית של ישראל ויעשיר את הפוטנציאל המדעי והטכנולוגי באזורים אלה.
התכנית משתתפת במימון עלות המשרות של חברי סגל שיקחו חלק בפיתוח תחום הוראת המדעים באוניברסיטאות לתקופה בת שלוש שנים. המועמדים לקבלת המלגה הם אנשי סגל מצטיינים בעלי דוקטורט בהוראת המדעים ובעבודה מחקרית במדע, חינוך והוראה. קבלת המענק מותנית בהתחייבות של האוניברסיטה לקלוט את המלגאי לאחר התקופה המוגדרת בתקן קבוע. לבירורים נוספים יש לפנות לאדם האחראי באוניברסיטה על מתן סיוע לסטודנטים, או ללשכת הרקטור.