חשיבה מילולית
רוצה לדעת על חשיבה מילולית? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
המבחן הפסיכומטרי - חשיבה מילולית
החשיבות של המבחן הפסיכומטרי
לציון של המבחן הפסיכומטרי שלנו יש השפעה גדולה על עתידנו המקצועי והאקדמי. ככל שנוציא ציון גבוה יותר, כך ישתפרו סיכויינו להתקבל לחוגים המבוקשים (מנהל עסקים, פסיכולוגיה, רפואה, מחשבים וכו’). לכן, ישנה חשיבות רבה להכנה לקראת המבחן הזה, שהציון בו תלוי כולו בנו ובצורה בה נתכונן.
רבים כיום משתתפים בקורסי הכנה לקראת המבחן הפסיכומטרי על מנת למקסם את היכולות שלהם ולהוציא את הציון הגבוה ביותר האפשרי. בקורסי ההכנה לומדים התלמידים את כל הנדרש למבחן, הנחלק לשלושה חלקים עיקריים - חשיבה כמותית, חשיבה מילולית וידע באנגלית. בכתבה זו נדון בחלק של החשיבה המילולית.
מהו החלק שלה החשיבה המילולית?
המבחן הפסיכומטרי מורכב מ - 8 פרקים בשלושה תחומים - חשיבה כמותית, אנגלית וחשיבה מילולית. החלק של החשיבה המילולית מהווה 40% מהמבחן (כמו החלק של החשיבה הכמותית), ולכן יש לו חשיבות גדולה מאוד (החלק של האנגלית מהווה 20% בלבד). חלק זה בוחן את החשיבה המילולית והאנליטית של הנבחנים במגוון דרכים.
זהו חלק שרבים מן התלמידים מתקשים בו מכיוון שהוא עוסק גם בעברית (אוצר מילים) וגם בבעירות אנליטיות שנדרשת להם חשיבה מתמטית.רוב השאלות אינן קשות במיוחד ובהחלט ניתן להתכונן אליהן. הציון של החלק של החשיבה המילולית נע בין 50 ל - 150 כאשר 150 הוא ציון מושלם (לא טעויות).
ככל שהציון שלכם בחלק של החשיבה המילולית יהיה גבוה יותר, כך גם יעלה הציון הכללי שלכם במבחן הפסיכומטרי.
חשיבות החלק של החשיבה המילולית
החלק של החשיבה המילולית מהווה 40% מהמבחן ולכן הוא כה חשוב. יש בו נושאים שניתן להתכונן אליהם בצורה טובה מאוד (למשל אוצר מילים והבנת הקרא) ורבים מהנבחנים משפרים מאוד את הביצועים שלהם בחלק זה בזכות לימודים יעילים לפני המבחן האמיתי. לא ניתן להוציא ציון גבוה במיוחד ללא הצלחה בחלק של החשיבה המילולית.
סוגי שאלות
פרקי החשיבה המילולית במבחן הפסיכומטרי מכילים 30 שאלות השאלות במגוון תחומים. המבנה של פרקים אלו הוא בדרך כלל קבוע (אך מדי פעם הוא משתנה במקצת). סוגי השאלות בחלק זה הם -
אוצר מילים (4-5 שאלות של "מילים וביטויים" שמטרתן לבדוק את העושר הלשוני שלכם), שאלות של אנלוגיות (שמטרתן לבדוק את היכולת שלכם להגדיר קשר בין מילים מסוימות), שאלות של החלפת אותיות שמטרתן לבדוק את היכולת שלכם לשבץ מילים חסרות במשפטים מסוימים, שאלות של השלמת משפטים ומספר שאלות היגיון.
כמו כן, מופיע בחלק של החשיבה המילולית קטע אחד בהבנת הנקרא - טקסט קצר אשר עליכם לקרוא ולענות על מספר שאלות הקשורות אליו. חלק זה הוא המגוון ביותר במבחן הפסיכומטרי אך גם ניתן להתכונן אליו בצורה הטובה ביותר.
- רוצים ל התכונן לחלק החיבור? קראו על מטלת כתיבה בפסיכומטרי
דוגמאות לשאלות
דוגמא לשאלה באנלוגיות:
בכל שאלה יש זוג מילים מודגשות. עליכם למצוא את היחס בין המשמעויות של שתי המילים האלה, ולבחור מתוך התשובות המוצעות את זוג המילים שהיחס ביניהן הוא הדומה ביותר ליחס שמצאתם:
תכונה: סגולה
1. תבן: קש
2. עץ: נסורת
3. אדמה: עידית
4. אריג: אדרת
דוגמא לשאלת הגיון:
שלוש יונים יושבות על מעקה גשר. שתיים מהן לבנות, שתיים מהן מתנודדות מצד לצד, ולאחת
מהן כרבולת. ידוע כי היונה עם הכרבולת יושבת באמצע, ושתי יונים לבנות יושבות צמודות זו לזו.
מה מהבאים בטוח נכון?
1. היונה עם הכרבולת מתנודדת מצד לצד.
2. לאחת מהיונים הלבנות כרבולת.
3. שתי היונים המתנודדות יושבות צמוד זו לזו.
4. ליד היונה עם הכרבולת יש יונה מתנודדת אחת לפחות.
כיצד לומדים לחלק זה?
על מנת להצליח בחלק המילולי מומלץ לפתור כמה שיותר תרגילים ולענות על כמה שיותר שאלות מכל הסוגים. ככל שתפתרו יותר תרגילים ושאלות (גם שאלות ממבחנים קודמים) כך הסיכויים שלכם להצליח בחלק זה יגדלו.
הצד החיובי בסיפור הוא כי אתה כל הזמן משפר, מצד שני, לדבריך, למעשה בפעמיים שלמדת במסגרת קורס, לא ממש ניצלת את הקורס כמו שצריך.
נראה לי שהגיע הזמן שתלך למקום רציני ותעשה את זה פעם אחת כמו שצריך ו'תגמור' עם זה..
צחי