היי קראתי במקום אחר שעל מנת להיות נוירוכירורג נדרש קודם כל להיות רופא כללי ואחר כך מתמחים בנוירוכירורגיה.. אבל אני לא מבינה אם אני אתמחה אחרי 6 שנים כלומר אחרי שאהיה כבר רופאה איזה התמחות אני אמורה לבחור אחרי ה3 שנים הראשונות??
תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי רפואה והתמחות בכירורגיה
שלום לנא,
אני אעשה לך טיפה סדר בדברים. לימודי רפואה הבסיסיים אורכים 6 שנים. לאחר מכן כל אחד משתבץ להתמחות לפי רצונו ויכולתו להתקבל ולהצליח באותה התמחות. ההתמחות הראשונה שלך תהיה בכירורגיה ולאחר מכן תצטרכי לבחור מה שנקרא תת התמחות בה תתמחי במקרה שלך בנוירוכירורגיה. הלימודים של רופה ובוודאי רופא מנתח אורכים לפחות 12 שנים בסה"כ החל מתחילת התואר הראשון ומשם כמובן ממשיכים ולומדים וחוקרים תמיד כל הזמן. חייו של הרופא הם הרבה מאוד סביב מחקר פרסום מאמרים וכו' כי התחום מתפתח מהר ובאופן קבוע. לכן מה שאני מציעה שלך זה ללכת צעד צעד להתקבל ללימודי רפואה, להצטיין בהם ומשם לבחור את ההתמחות שהכי תרצי. מי יודע אולי תשני את דעתך ותגלי כי את אוהבת יותר תחום אחר כאשר כבר תעסקי ברפואה, הכל יכול להיות. דגש קטן אחרון, כאשר את מתמחה את כבר רופאה לכל דבר ועניין, פשוט ככל שעובר הזמן ואת צוברת יותר ויותר ניסיון הסמכויות שלך לטיפול מתרחבות.